Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 21 Iul 2025, 18:16

yuonyuon scrie:La matale .abandoneaza lateralele din cuib din cauza gratiei haneman( care este atipica)...care restrictioneaza traficul...

Puiet tot pe 6 rame este...

Modelul de gratie il folosesc de la inceputul anilor"80 si nu am avut niciodata probleme. Le cumparam din Bucuresti de la magazinul aca de pe Dorobanti. Se dadeau pe sub mana si erau facute dintr-un plastic ce se crapa foarte usor. Am cerut la magazinul fjlialei aca de la Suceava si a vrut sa-mi dea placi active de la colectore de polen. Nici nu auzise de gratii Haneman. :)
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 19 Mar 2026, 17:12

In Bucovina a fost o iatna grea, cum erau iernilemai demult. Nu a fost multa zapada, dar am avut 5 perioade cu ger. Albinele au iernat cu mult mai bine decat in iernile usoare..In concluzie ele nu s-au adaptat la incalzirea globala. Arata asa: http://www.youtube.com/watch?v=FfFdIMhO8II&t=30s
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 19 Mar 2026, 20:01

Vasile_Bucovineanu scrie:In Bucovina a fost o iatna grea, cum erau iernilemai demult. Nu a fost multa zapada, dar am avut 5 perioade cu ger. Albinele au iernat cu mult mai bine decat in iernile usoare..In concluzie ele nu s-au adaptat la incalzirea globala. Arata asa: http://www.youtube.com/watch?v=FfFdIMhO8II&t=30s

Gartulații! Ff frumos. Cu stupina d-voastră sunteți un model permenent. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?