Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:22

jenica67 scrie:Da acum e altfel ca in bancul postat la bancul zilei :

O mama isi dojeneste fiul:
- Aha, deci in Spania nu vrei sa te duci, in Italia nu vrei sa te duci,
fotbal nu stii sa joci, manele nu vrei sa canti.......
...bine ma, atunci da la facultate....... sa ajungem de rasul blocului!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:23

Dani Popovici scrie:Am vazut 2 categorii de oameni in societatea noastra cu atitudini care nu-si au locul:
- Cei care se uita tot timpul de sus (cinicii) din care fac parte si mai toti oportunistii. De obicei au pus pe piedestal valorile tiganesti (cine fura mai mult e cel mai tare, ba!; cine e mai jmecher, cine fenteaza cel mai bine, cine nu munceste, cine rade altora in nas dupa ce i-a fentat sau umilit ... e luat de model si mult admirat) - multi au fugit peste hotare sa fure de la alte natii. Se pare ca Sarcoszy ii trimite inapoi. Deci atentie cum ii asteptam! Altii se cred "animale de prada", "rechini", li se pare ca le sta bine sa pradeze si se mai si inpauneaza in sinea lor cu asta.
- Cei care nu saluta decat pe cine li se pare folositor intereselor proprii. " Pana trec puntea mai si salut pe ingineru', mai si lingusesc la el cat pot!" Daca nu are interese, nu arata respect fata de nimeni. Dupa cate vad, mai ales printre studentii actuali, aceasta categorie predomina.

Este interesant cum casa scarii arata a ghetou. iar apartamentul a 4 stele (****). Acesta este respectul romanului pentru societatea in care traieste si pentru aproapele lui. Cred ca de la comunism ni se trage.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:23

Dani Popovici scrie:nucleii de inperechere de la paginile 1 si 5 din ce material sunt confectionati, domnule Nelu?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:24

horia_ch scrie:
Dani Popovici a scris:
Este interesant cum casa scarii arata a ghetou. iar apartamentul a 4 stele (****).

Romanului ii lipseste (sper ca doar temporar) simtul proprietatii comune. De asta exista ceea ce spui tu si tot de asta asociatiile intre romani (apicole sau de altfel) sunt cum sunt.
Dar, in ideea topicului: cum stai, nea Ioane, cu productia? Care-i media, minima si maxima? Si care-a fost anul asta strategia matale? Spune-ne si noua, sa invatam si noi, sa crestem mari. Si p'orma sa-ti facem concurenta!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:24

adi hodis scrie:Sa revenim la apicultura fratzilor ca prea incarcam pagina colegului cu alte subiecte.
Pupe ce ne potzi spune de MER, ai infiintzat ceva fam. pe acel model ?.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:25

Dani Popovici a scris:
nucleii de inperechere de la paginile 1 si 5 din ce material sunt confectionati, domnule Nelu?

polistiren extrudat.dar mai dens decat ce exista pe piata ca si izolator exterior.
Au fost probabil albi in prima faza.Eu i-am cumparat SH gata vopsiti.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:25

Horica,
In fiecare an strategia e aceiasi.Pe bune.Incep luna August cu premiza si speranta ca la anu e anul cel mai ...valoros, cel mai bogat si cu pretul cel mai mare.
Daca anul nu e asa, nu am pierdut nimic.Ba din contra.

Anul asta ma apropiu de 90 de kg/familia iesita la camp.Pentru mine e un an bun spre f bun.

Sper ca si voi sa fiti multumiti de rezultatele voastre.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:26

Servus Adi

Nu mai am bani sa trec pe MER.Este tinta mea in apicultura.Acum sunt focusat pe casa ce am cumparat.Sotia e ...scai de mine cu tot felul.
Dar sper de la anul sa am ceva si pentru asta.
Teoretic trebuie doar sa mai fac 2000 de caturi,20 000 rame,sute d ecapace si sute de funduri..

om vedea.O sa sti sigur cand voi intra in faza de schimbare.Ca te voi asalta cu telefoane.
Drept e ca avem ceva stupi trecuti pe MER dar nu am prea avut timp de cascat ochii la ei.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:26

Dani Popovici scrie:Ma gandesc sa fac dupa aceleasi dimensiuni din polistiren expandat, tratat interior si exterior dupa tehnologia de la izolatiile exterioare (plasa si scliviseala din cimentul acela special care devine tare ca sticla) sa nu-l roada.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:28

Dani Popovici scrie:
pupemea a scris:
Horica,
In fiecare an strategia e aceiasi.Pe bune.Incep luna August cu premiza si speranta ca la anu e anul cel mai ...valoros, cel mai bogat si cu pretul cel mai mare.
Daca anul nu e asa, nu am pierdut nimic.Ba din contra.
Anul asta ma apropiu de 90 de kg/familia iesita la camp.Pentru mine e un an bun spre f bun.
Sper ca si voi sa fiti multumiti de rezultatele voastre.

Mai detaliat, pe culesuri nu se poate?

Eu pe familie am scos: cam 3kg de polen, 12 kg de rapita, 5 de salcam 1, 5 de salcam 2, 5 de mana, 0 la tei si floarea soarelui e in toi inca. Dar din 50 de familii, din punct de vedere genetic 10 au fost ok si vre-o 5-6 m-au multumit cu adevarat (+ inca 4 cu matcile cumparate de la tine). Mai multe detalii pe pagina personala mai spre iarna, cand trag linie si am timp de povestit.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:29

adi hodis scrie:Ce pot sa spun despre stupii mei pe MER este cu totul altceva decat speram pina la rapitza.
Stii bine ce am patzit cu stropirea si apoi cu pierderile la deplasare la salcam III.
La acestea se mai adauga si efectele nefavorabile ale naturii astfel ca evolutzia familiilor a fost cu totul data inapoi.
Cu toate astea au reusit sa se refaca si chiar sa adune o productzie la care eu ma asteptam sa fie mai mica.
Posibilitatea maririi/micshorarii volumului stupilor cu caturile acestea face o mare diferentza chiar si fatza de ME, o sa vedetzi in exploatare.
Pt. mine a fost un an slab productiv datorita pierderii de albina la rapitza si la deplasare la salcam III, insa totusi au reusit sa umple cate un cat cu miere la tei majoritatea dintre fam. pe MER.
La ME a fost invers, majoritatea au blocat cuiburile si doar cateva fam. au depozitat si in magazie.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:30

Dupa salcam aveam incasati banii pe 30 de kg.cam juma juma proportia cu rapita.
Si pe noi ne-a stropit dar mai cu simnt civic.Ca am observat depopulare (si vina mea) doar in salcam, a fost tarziu.
La tei am scos 30 .Am incasat
Acum extrag floare si ce-o mai fi si teoretic mai sunt 30 kg in stupi .Caturi + deblocare cuiburi.Dupa ce extrag caturile, las sa ridice si mai extrag o data un cat.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:30

Adi,
Noaptea pe drumuri, sau inainte de culcare , ori in timpul lucrului, am gandit si am incercat sa vad treaba cu MER-ul.
Sunt ferm convins ca trebuie sa bubuie in sistem intensiv si pe pastorala la rupere.

Momentan (poate ma repet) nu stapanesc decat la nivel de gand si poate teorie.Sper sa apuc si prectica.
Ioan Guist

Mesajde pescaru » 18 Ian 2012, 18:16

Ioan tu fiind juma oltean juma ardelean ,si fiind ca o lance in apicultura cu toate ca nu ne-am cunoscut si care esti ca un DAC fara frica la razboi , ataca din nou Forumul cu,, sugestii si reclamatii'' in apicultura caci sant multi ce asteapta un sfat bun , asta in speranta inviorarii forumului de alta data ,in care participau ,,greii forumului'' . Cu respect
pescaru

Mesajde mihai florin » 22 Ian 2012, 13:44

Nea Ioane, cum stati cu "intarcatul" ucenicilor?
Tocmai cind ma pregateam sa va propun sa ma sfatuiti in ale apiculturii am citit intr-un topic despre vremea intarcarii puilor de orice fel...pe moment am inghitit in sec dar mi-am revenit incet,incet. Imi imaginam cu e sa fi sunat zilnic de 10 -20 pui de stupar...Ati scris o gramada pe forum avem informatie la discretie!
Va citesc cu placere postarile din care am invatat foarte mult! Spor in toate si sanatate multa dumnevoastra , familiei si albinelor!
E vremea scrisului, mai srieti-ne va rog!

PS Si mie mi-e dor de Nea Gica.
mihai florin

Mesajde lucky5strike » 23 Ian 2012, 00:32

:roll:

--------------------------------------

Nu stiu cand si cum, nu stiu exact, dar parca in perioada asta trebuie sa se intample!

La multi ani, Pupe! Sanatate, voiosie, belsug!

Si-o campanie pe 2012 de 5 stele!!!

Tre' sa dai de cules!!

:lol: :lol: :lol:
------------------------------------------
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?