Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Florin

Mesajde Avram » 28 Mai 2015, 22:59

paul scrie:
Arhivistu scrie:La mine a tot plouat de cand a inflorit iar acum e frig,cam compromis salcamul anul asta din pacate :(

Putem sa ne luam de-o mana !
Este incredibil ce se intampla ... familii bune si foarte bune pentru cules, singur pe-o locatie excelenta (vreo cateva ha. bune cu salcam) si ... a venit frigul ! :( La rapita a fost invers ... a venit caldura tropicala care a uscat totul in cateva zile ! :(
Cu maxima parere de rau dar ... cred ca o sa ma las de sportul asta ! :( Deja ma depaseste situatia si nu mai pot sa ma impart (s-au gandit sefii mei sa ma mute la judet) si neavand nici o minima satisfactie, chiar nu mai trage nimic sa tin albine. :(

Paul ... capul sus si da-i inainte... in sportul asta (cum spui tu ) trebuie sa fii tare...trebuie sa stii sa si pierzi cateodata ... Hopa sus ca vine teiul peste noi si ...o sa-ti treaca supararea
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Trantorul@ » 28 Mai 2015, 23:22

Jean Valjean scrie:Paule,pe forum esti tu si cu inca unu' (nu-i zic numele Il completez eu Trantorul@ adica Marian!!! ) de prin Hunedoara ce va tot plangeti in fiecare an ca e nasol. Ai zice ca am stat si am urmarit, de parca altceva nu as avea de facut. Numai ca sare in ochi fara sa vrei. Cum faceti voi de va dati cu stangu-n dreptul in fiecare an nu inteleg. Daca ar fi sa ma iau dupa voi nu as face apicultura in veci.

Sa fii sanatos !!! deja in cateva minute a aparut un vrajmas ... Poti sa stai linistit ca nu am absolut nimic cu tine !
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Jean Valjean » 28 Mai 2015, 23:45

:lol: da stii ca esti perspicace? Ei, uita ce inseamna sa te recunosti imediat in spusele altuia. :lol:
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde paul » 29 Mai 2015, 09:12

Jean Valjean scrie:Paule,pe forum esti tu si cu inca unu' (nu-i zic numele ) de prin Hunedoara ce va tot plangeti in fiecare an ca e nasol. Ai zice ca am stat si am urmarit, de parca altceva nu as avea de facut. Numai ca sare in ochi fara sa vrei. Cum faceti voi de va dati cu stangu-n dreptul in fiecare an nu inteleg. Daca ar fi sa ma iau dupa voi nu as face apicultura in veci.

Prin urmare, sfatul meu este sa ramai pe faza: oportunitatile nu rasar decat in calea celor pregatiti sa le intampine.

Valjeane ... eu doar am prezentat situatia asa cum este ea la mine ! Daca tie sau altora vi se pare ca-i OK ... foarte bine ! ;)
In legatura cu datul cu stangu-n dreptul, doar pentru tine o sa fac un photo cu familiile duse la salcam si o sa vezi cat de "impiedicat"sunt ! ;)
Nu trebuie sa te iei dupa nimeni, cu atat mai mult dupa mine !
LE ... oportunitatile sunt apanajul oportunistilor. Nu-i cazul meu ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde CATALIN » 29 Mai 2015, 22:16

Cipi scrie:intentionezi sa le vinzi?

al drac esti...ai cumpara stupi!!!
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CATALIN » 29 Mai 2015, 22:23

Jean Valjean scrie:Paule,pe forum esti tu si cu inca unu' (nu-i zic numele ) de prin Hunedoara ce va tot plangeti in fiecare an ca e nasol. Ai zice ca am stat si am urmarit, de parca altceva nu as avea de facut. Numai ca sare in ochi fara sa vrei. Cum faceti voi de va dati cu stangu-n dreptul in fiecare an nu inteleg. Daca ar fi sa ma iau dupa voi nu as face apicultura in veci.
Era un filmulet cu doi tineri naivi pe care-i pacalise profu' online cu stupul minune. Naivi, dar in naivitatea lor intelesesera un lucru: albina nu ramane datoare.
In aceeasi idee cu Hodis, nu vad unde-i greutatea de a tine 40 de stupi (atunci cand ii ai deja).
Eu pana acum am numai satisfactii de la albine, desi nu am mutat stupii din curte decat un metru, la stanga sau la dreapta. Anul trecut nu am facut miere decat pentru familie si mici atentii, dar mi-am dublat efectivul. Anul asta astept sa-mi capaceasca mierea sa stea băț, să-i dau mesterului reper pentru tencuiala.
Dar nici nu am avut pretentii exagerate.Aici e punctul de echilibru.
Prin urmare, sfatul meu este sa ramai pe faza: oportunitatile nu rasar decat in calea celor pregatiti sa le intampine.

asculta ma Paule de savantu asta ca e dat-dracu.....apicultor nu meserie cu pastorale facute pe juma de metru sau chiar metru...stie el ce spune..si e numai de bine sa mor io"....sa-i mai zic??..mai bine lasa ,oricum mai mult de atat nu-l duce, ori n-a inteles nimic :(
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Cipi » 31 Mai 2015, 08:12

CATALIN scrie:
Cipi scrie:intentionezi sa le vinzi?

al drac esti...ai cumpara stupi!!!

nu cumpar, doar am intrebat.
Cipi

Mesajde lucky5strike » 31 Mai 2015, 15:29

Florine, ai terminat de extras? Vino, aici, ca-ti roieste pagina... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 31 Mai 2015, 15:36

Revin si aici mediat ce termin cu botcile din stupi. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cristian bh » 31 Mai 2015, 19:38

In timp ce, :) ...mergand pe considerentul ca cea mai buna metoda de a combate roitul e ,.....roitul insasi,
si nemaiavand loc in unii stupi (orizontali 20 r)de a mai baga vreo rama,...asteptam, sa roiasca ,..
sa mai populam cateva lazi goale, :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Florin Dobre » 31 Mai 2015, 20:42

Cu siguranta voi umple toate lazile.
Am reusit sa verific 10 stupi din cei 40 pe care-i am de productie. Contrar asteptarilor doar doi s-au dezmatat pe botci. Trei le-au avut dar si le-au ros. Cinci n-au nici urma de botca. :idea:
Am aranjat 6 roi pe 6 rame. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iun 2015, 22:42

Florin Dobre scrie:Revin si aici mediat ce termin cu botcile din stupi. :lol:

ptiu drace!
mai traiesti?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iun 2015, 22:43

Florin Dobre scrie:Cu siguranta voi umple toate lazile.
Am reusit sa verific 10 stupi din cei 40 pe care-i am de productie. Contrar asteptarilor doar doi s-au dezmatat pe botci. Trei le-au avut dar si le-au ros. Cinci n-au nici urma de botca. :idea:
Am aranjat 6 roi pe 6 rame. :)

ce e sigur... e ca tie-ti place botanica!
ce cauti tu aici... e pura intamplare!
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iun 2015, 22:48

Florin Dobre scrie:Vremea a fost ideala...vorbesc de zona in care am avut stupii. Au mers bine si cei lasati acasa. Nu va spun cantarul ca-i irelevant, stupul de pe cantar nimerindu-se a fi unul bun. Acum s-au pus ploile dar oricum SII isi da ultimele picaturi de nectar.
La rapita abia am scos cheltuiala cu deplasarea lor. Am gresit niste socoteli dar s-au potrivit pe salcam. :lol:

vesnic nemultumit!
(de sine!)
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iun 2015, 22:50

Florin Dobre scrie:Salut Augustine!
N-am familii super bune. Sa le fi avut cum au fost anul trecut, ar fi cules si frunzele de salcam. Dar sunt bunicele; s-au miscat frumos.
De anul asta voi incepe sa le triez. Nu mai merg cu gramada. Vor ramane pentru iernare doar ce e bun si a confirmat in sezon.
Spor la treaba!

total ... FALS!
alooo!
dobre?
ce confirma anu asta...e...PA(si pusi) la anu!

ps-pusi e matca!!!
MIHAI BALS

Mesajde Florin Dobre » 01 Iun 2015, 23:15

Te salut Mihai!
Imi lipsea tonul tau critic. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?