Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: un OM si el

Mesajde un OM » 09 Iul 2013, 22:49

Suspendare?. Din nefericire ...da. De la un anumit moment al aventurii imi dadusem seama ca era peste poate sa nu se intample oarece. Dar eram in masina cu fata mai marisoara si mi-am spus ca ii trebuie si o lectie sa isi cunoasca limitele. Era prea entuziasmata si nu mai aprecia pericolul. Cand am dat cu "burta" de sleau i-a cazut fata. Intrebarea ei a fost "ce facem acum"? "Sunam un om"! Desigur pe ala mai batran. Imi pare rau ca nu a fost fotgrafiata si fetisoara celei mici venita cu tataie, cu tractorul. Gurita era mai mare decat fata.
Fişiere ataşate
2013-07-01 11.41.09.jpg
un OM

Mesajde un OM » 09 Iul 2013, 22:50

Stationare.
Fişiere ataşate
2013-07-01 11.43.28.jpg
un OM

Mesajde duma » 10 Iul 2013, 01:21

Hai Noroc ! Bun venit de parca eu am pus coada la pruna :lol:
Stima Octavian pentru sfaturile pana in prezent .Cat despre ajutor ce sa mai spun ..... jos palaria , al meu mi_a gasit sarma pentru rame si a desfacuto si s_a pus sa lege scaunele prin casa , si acum o saptamana un kg de faguri ia framantat crezand ca este plastelina :x
Sanatate si , sa auzim de bine !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde delorin I » 03 Aug 2013, 09:52

Salut! Cred ca e vremea pe langa macaraua necesara oricarui pavilion, sa ne gandim sa adaugam si o cuva de excavator...pentru evantuale santuri! :D
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde un OM » 28 Oct 2013, 21:32

Am gasit in doi dintre stupi mama si fiica. Din pacate foto cu fiica primei matci s-a ...pierdut. Pentru ca la primavara cu unele dintre ele nu o sa ma mai vad le imortalizez aici.
Matca albastra. Mai am una , dar sigura in stupul ei.
Fişiere ataşate
albina albastra 2.jpg
un OM

Mesajde un OM » 28 Oct 2013, 21:42

In alt stup am dat de matca batrana alba. Mirarea a fost ca nu mai avea nici macar o particica din vreo aripa.
Fişiere ataşate
Matca ALBAp.jpg
un OM

Mesajde un OM » 28 Oct 2013, 21:44

Fiica celei albe.
Fişiere ataşate
Matca Layens  ROSIE.jpg
un OM

Mesajde duma » 28 Oct 2013, 21:55

un OM scrie:Am gasit in doi dintre stupi mama si fiica. Din pacate foto cu fiica primei matci s-a ...pierdut. Pentru ca la primavara cu unele dintre ele nu o sa ma mai vad le imortalizez aici.
Matca albastra. Mai am una , dar sigura in stupul ei.

Nu stiu cum fac si faci dar la anul primul roi vreau sa am o matca de. Albastra de la tine ! ;) ca , cred ca un roi nu au cum sal cei de la curierat sal aduca , am sa ma interesez de asta la curieri din Timisoara !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde un OM » 28 Oct 2013, 22:17

Ca sa fiu sigur mai bine explic. La familiile anecbalice, in care convietuiesc mama si fiica nu este o problema in cursul verii si al toamnei, Iarna da, de regula in ghemul de iernare fiica isi executa mama. Cel putin la mine asta este regula, cu toate ca mai pot aparea si exceptii. De exemplu matca alba, din imagine traieste bine mersi cu fiica din mai, anul curent :D . Pe amandoua matcile mame, le-am vazut in apropiere de fiice, aproape sa se atinga, in mai multe imprejurari.
Din matca albastra am alte fiice, dar sincer nu am remarcat aceeasi culoare.
Tot mai negricioase am din alte matci. Sunt insa tinere, astept sa vad ce si cum.
un OM

Mesajde Florin Dobre » 29 Oct 2013, 00:16

Lipseste matca galbena din genealogie. Sau nu marcati cu galben? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 29 Oct 2013, 09:59

Am si galbene :) , dar nu am avut dintre ele cu fiice "conlocuitoare".
un OM

Mesajde un OM » 16 Noi 2013, 09:30

Rame cu urme de miere la lins. In jurul datei de 15 noiembrie. O parte mica din ce existau la un moment dat.
Fişiere ataşate
Oct-dec2013008.jpg
un OM

Mesajde un OM » 16 Noi 2013, 09:34

Ghem de iernare dupa diafragma. Pentru a nu se intampla acest lucru trebuie ori o evidenta buna a stupilor care au rame dupa diafragma, ori controlati toti pentru a preintampina acest lucru.
Fişiere ataşate
Oct-dec2013012.jpg
un OM

Mesajde proapis13 » 16 Noi 2013, 10:06

OMule,am citit insa nu am vazut niciodata roi format pe rama de dupa diafragma
Ma puse putin pe ginduri insa nu-mi fac griji cu toate ca la majoritatea am rame cu miere dupa diafragma insa stii vba aia odata e ca niciodata :lol:
Si totusi ce le determina sa migreze dupa diafragama;o miere mai buna pe ramele alea ????
sau in cazul tau o regina este izolata acolo urmata de o parte dintre albine??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde CORNEL V. » 16 Noi 2013, 10:31

Anul acesta am gasit si eu ghemul format dupa diafragma la doua familii...aveam rame cu miere acolo,am scos ramele dupa diafragma afara,am reorganizat cuibul si este ok :)
CORNEL V.

Mesajde duma » 16 Noi 2013, 14:40

un OM scrie:Ghem de iernare dupa diafragma. Pentru a nu se intampla acest lucru trebuie ori o evidenta buna a stupilor care au rame dupa diafragma, ori controlati toti pentru a preintampina acest lucru.

Salutare !!!
Bine de stiut ! '' Multumim '' ;) IN NUMELE CELOR CARE VAD CA SI MINE PENTRU PRIMA OARA ACEST LUCRU !
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?