Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 10:20

Facem si putin pastoral inainte sa vina zapada(mutat de pe o vatra pe alta).
Fişiere ataşate
DSC03711.JPG
jonny_it

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 10:29

Zapada a venit!
Cel putin pana in februarie albinele o sa stea in stup(foarte putini anii cand am avut zbor de curatire inainte de 1 martie).
De acum tot ce trebuie facut este mentinerea linistii in zona + incheiat rame, insarmat rame, lipit artificiali, topit ceara(anul acesta o sa fie destul de multa pt ca am scos aproape toti fagurii vechi);

.... asteptam primavara :lol:
Fişiere ataşate
DSC03732.JPG
jonny_it

Mesajde liviu1965 » 17 Oct 2011, 11:34

Iernare usoara.
liviu1965

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 12:13

liviu1965 scrie:Iernare usoara.

Multumim, multumim! ;)

Mai sunt 4 luni si iar incepe activitatea ... deja ma plictisesc :lol:
jonny_it

Mesajde liviu1965 » 17 Oct 2011, 16:34

Exact asta vroiam sa te intreb... " deja ma plictisesc "
Dar m-am luat cu altceva si am omis.

Stai la munte.... ceva poze pe postul cu retete?..... asa, sa vada si colegii din alte zone cum se gateste moldoveneste....
liviu1965

Mesajde jonny_it » 18 Oct 2011, 10:10

liviu1965 scrie:Exact asta vroiam sa te intreb... " deja ma plictisesc "
Dar m-am luat cu altceva si am omis.

Stai la munte.... ceva poze pe postul cu retete?..... asa, sa vada si colegii din alte zone cum se gateste moldoveneste....

Revin astazi cu imagini si cateva detalii cu toate ca nu prea ma pricep(cred ca de acum o sa pozez ce face mama :lol: ).

De dimineata(ora 6 erau -6 grade) pe la 9(cand am facut poza) era putin mai bine :)
In Toplita au fost - 12 grade! :shock:
Fişiere ataşate
DSC03741.JPG
DSC03740.JPG
jonny_it

Mesajde horia_ch » 18 Oct 2011, 10:16

jonny_it scrie:In Toplita au fost - 12 grade! :shock:

La fel si la mine, la stupi. :( :( :(
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde jonny_it » 18 Oct 2011, 10:57

horia_ch scrie:
jonny_it scrie:In Toplita au fost - 12 grade! :shock:

La fel si la mine, la stupi. :( :( :(

De obicei pe vatra care o am pe munte este cu 2-3 grade mai putin decat acasa dar tot nu ma compar cu M. Ciuc.
Acolo la tine cand sunt 0 grade albinele ies la zbor pt ca le este cald Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 19 Oct 2011, 21:01

Cu fata catre soare.
Fişiere ataşate
DSC03744.JPG
jonny_it

Mesajde jonny_it » 19 Oct 2011, 21:02

Unde sunt albinele? .. este gol sau nu? :lol:
Fişiere ataşate
DSC03747.JPG
jonny_it

Mesajde jonny_it » 19 Oct 2011, 21:11

Familia respectiva are in corpul de jos 6 intervale bine ocupate de albine si matca din 2010.
A primit in corpul de sus un nucleu pe 2 rame (aprox 1 interval de albine) cu matca din 2011.

Tinand cont ca erau doar cateva albine urcate in corpul de sus inseamna ca ramele de sus sunt pline cu miere. Daca nu o sa mai fie zile calde anul acesta unificarea o sa se faca prin februarie/martie cand o sa urce destul de bine in corpul de sus. Au fost ani cand am gasit ambele matci.
Este si asta o metoda de a pastra matcile :)

In majoritatea cazurilor matca tanara o elimina pe cea batrana(am vazut si exceptii); oricum este recomandat ca matcile sa fie marcate pentru a nu pierde evidenta si sa cred ca am matca din 2011 si ea defapt este din 2010 (in cazul in care cea batrana omoara pe cea tanara).
Fişiere ataşate
DSC03752.JPG
jonny_it

Mesajde antal_bee » 19 Oct 2011, 23:54

Ca incepator mi-a dat oleaca de gandit faza asta cu pustietatea de sub podisor :?
-5 grade peste noapte, ziua a iesit soarele mercurul din termometru urcand pana la 14 grade
Am luat podisorul si folia si nimic timp de 2-3 min cand au inceput sa iasa la soare.
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde jonny_it » 20 Oct 2011, 09:49

antal_bee scrie:Ca incepator mi-a dat oleaca de gandit faza asta cu pustietatea de sub podisor :?
-5 grade peste noapte, ziua a iesit soarele mercurul din termometru urcand pana la 14 grade
Am luat podisorul si folia si nimic timp de 2-3 min cand au inceput sa iasa la soare.

La mine albinele erau toate in corpul de jos... acolo si trebuia sa fie :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Oct 2011, 10:37

dogvet scrie:Va salut.D-le Johny_it,la dvs in zona cam in jur de ce data aveti albinele pozitionate integral in corpul de sus al ME-ului ?

Puteti sa imi spuneti Jonny :)

Albinele urca sus pe masura ce consuma mierea din corpul superior, conteaza mult cata miere are familia respectiva si cate albine.
Pe 15 martie o familie care avea in toamna 6 rame pline cu miere(cel putin 2kg fiecare) si albine in corpul de jos pe tot atatea rame este urcata in totalitate in corpul de sus. Gasesc cateodata si familii care au puiet in ambele corpuri(doar la familiile foarte puternice).
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Oct 2011, 14:55

dogvet scrie:Citi cm are grosime coronita de miere din ramele pe care le lasati in corpul de jos la ME( :D asa, aproximativ,nu la subler) atunci cind faceti restringerea cuibului?Au fost situatii cind in data de 1februarie ghemul era in totalitate sus in corpul superior?

Depinde, nu toate familiile sunt la fel. De obicei in corpul de jos raman toate ramele, adica 11 rame ME. Au fost ani cand sus a fost blocat si au pus si jos miere destul de multa, sau ani cand jos nu gaseai nici 100 de grame de miere.
Anul acesta m-am uitat la cativa si am gasit rame care poate aveau 500g de miere; oricum per total nu este foarte multa, as zice maxim 3kg la familiile puternice si deloc la cele medii/slabe.

Familiile care au ramas pe un corp(roii) au primit acum 1 luna si ceva un corp pus sub corpul cu albine unde am pus rame goale sau cu urme de miere si vor ierna in corpul superior. Corpul de jos ajuta la mentinerea unui climat mai constant(fara curenti de aer care sa vina direct in cuib).
jonny_it

Mesajde jonny_it » 20 Oct 2011, 15:05

dogvet scrie:Au fost situatii cind in data de 1februarie ghemul era in totalitate sus in corpul superior?

Mai bine zis au fost familii unde rezervele de miere au fost mai mici decat trebuia. Un exemplu a fost anul acesta cand unele au consumat putin mai mult sau au avut rezerve mai mici.
Oricum grija mea este ca pana pe 15 martie sa ierneze fara probleme toate familiile, dupa aceea se mai poate interveni. Daca in sudul tarii multi fac verificari/completari in februarie aici in zona nu este posibil deoarece este mai rece.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?