Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:42

lucky5strike scrie:
In tara asta s-a facut si se face in continuare prea multa teorie stearpa. Acum au ridicat-o la nivel de arta.

Cu asta iese pe poarta facultatii un posesor de diploma. Apoi, in teren... vorba lui gica... "imbini teoria cu practica, nu iese nimic si nu stii de ce!"

Dar cartea n-are nici o vina, saraca...
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:42

alexclau scrie:domnule Pupemea, am tot respectul pentru ceea ce faceti pentru noi, aici pe forum si , poate, nu numai aici. Dar sa-mi fie cu iertare daca nu faceti diferenta intre cei cu carte si cei fara este o problema. Aaaaa, imi cer scuze, cei cu carte de dinainte de revolutie, cei care "mancau cartea pe paine" si nu cei de azi care fac facultate ca asa zice tata si mama sau mai grav cei care fac facultatea ca sa le mai puna ceva la salariu. Adica este sergent in armata si face facultatea la "fara sa mearga la scoala" si este licentiat in ... si mai primeste 15...25% la salariu. Asa da scoala !!! De vina sunt parintii care trimit odraslele la facultate din orgoliu nu ca ar vrea sa aiba copii scoliti. Aveti dreptate cu scolile din ziua de azi ESTE HAOS. dar haideti sa nu comparam scolile si sa respectam valorile.

DOMNULE PUPEMEA V-AM SPUS CA AM UN RESPECT DEOSEBIT PENTRU DV. STITI DE CE? DV. M-ATI DETERMINAT <<JUSTIFICAT SI ARGUMENTAT>> SA-MI SCHIMB TEHNOLOGIA DE LUCRU. AM 80 DE STUPI SI-I AVEAM IN CUTII DE 14 RAME. AM TRECUT LA 11 RAME CU ETAJ SI EU CRED CA ESTE PERFECT. CHIAR ANUL ACESTA, UN AN GREU, A FOST OK !!! MULTUMESC MULT !!!

CU STIMA PENTRU DV
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:43

Alexclau,
ma bucur pentru reusita ta.Da-i 'nainte!

Cat despre a face diferenta intre omul cu carte si omul fara carte, acici e schepsisul.
Ca eu nu fac diferenta.Vorbesc de oameni si nu ...Giboni.
Avem asa:
Doi colegi de banca in generala,doi oameni.Unul citeste o data sau de doua ori , ori ia toata informatia din prima din gura profesorului.Celalalt citeste si sapa acasa si nu "duce" tot.Nu poate.
Peste ani, unul e informaticia,om,responsabil cu softul la franele de la BMW si Lamborghini
Celalalt e apicultor si responsabil cu hrana de calitate.

Care e mai ...om?Care e mai sus ? dar mai potent? Dar care trebuie sa salute primul? De care ne putem lipsi la o adica?
Exempul de mai sus este real.
Cei doi pierd nopti in discutii si lungi analize.Sunt doi oameni.Egali.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:43

Emi scrie:Care e mai ...om?
Clar mai om e apicultorul, omul munceste sa priceapa cate ceva, avand creierul mai neted, pe cand informaticianul asimileaza informatia fara efort, deci "meritul"lui e dora ca sa s-a nascut.

Care e mai sus ?
Pai depinde pe ce scara ne uitam. La prima vedere a omului cu ochelari de cal informaticianul e mai sus ca are masini si bani si respectul celor saracutzi din jurul lui si haine scumpe si paiul in dos... Totul depinde prin sfera carui sistem de valori privim...

dar mai potent?
hei fetele! poate ne dati o mana de ajutor?

Dar care trebuie sa salute primul?
Nu exista "trebuie" aici, insa tinand cont ca unul baga banii intr-un Lamborghini spune ceva despre sistemul lui de valori deci nu prea se cade sa dea primul buna ziua

De care ne putem lipsi la o adica?
De oricare dintre ei.

Problema e mai comlicata daca si cel cu creier neted si cel cu creierul zbarcit fac efort intelectual si fizic in aceeasi masura. Ii putem considera egali dpdv uman chiar daca rezultatele sunt extrem de diferite? Pai zic eu ca teoretic da insa nu vom sti niciodata de unde a plecat fiecare si cu ce eforturi a ajuns unde e acum.
D-aia zic eu sa nu impuscam inginerii...sunt si oameni ascunsi printre ei
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:44

adi hodis scrie:
pupemea a scris:

Cat despre a face diferenta intre omul cu carte si omul fara carte, acici e schepsisul.
Ca eu nu fac diferenta.Vorbesc de oameni si nu ...Giboni.
Avem asa:
Doi colegi de banca in generala,doi oameni.Unul citeste o data sau de doua ori , ori ia toata informatia din prima din gura profesorului.Celalalt citeste si sapa acasa si nu "duce" tot.Nu poate.
Peste ani, unul e informaticia,om,responsabil cu softul la franele de la BMW si Lamborghini
Celalalt e apicultor si responsabil cu hrana de calitate.

Care e mai ...om?Care e mai sus ? dar mai potent? Dar care trebuie sa salute primul? De care ne putem lipsi la o adica?
Exempul de mai sus este real.
Cei doi pierd nopti in discutii si lungi analize.Sunt doi oameni.Egali.

Ambii sint OAMENI doar pe scara IQ unul este mai sus ... potentzi sint fiecare in domeniul lui ( si nepotentzi daca-i inversezi ) iar regula salutului spune ca, cel sosit la locul unde altul sta, trebuie sa salute.
La o adica ne putem lipsi de cel cu softul ... apicultorul va sa zica ... se descurca si-n salbaticie, defapt chiar o face.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:45

victor s scrie:corect si la obiect ca intotdeauna...asa e adi, exact acelasi raspuns voiam sa-i dau lui pupe, in legatura cu salutul...
(asa scrie in codul bunelor maniere)
numai bine...va saluta unul ce tocmai a venit de la vanatoare de "roscati)
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:45

Corect Adi,
Adaug doar ca nu ne putem lipsii de nice unul.Ca fara informatician, adica omul cu IQ si deci cap...bun, toata lumea ramane la ...sapa de lemn si buduroaie.Ce centrifuga cu programare? ce camion cu hidraulica??
La fel si cu omul ce pune in practica toata "nascocirea" mintiilor luminate.

Sunt egali si la fel de ...indispensabili.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:46

alexclau scrie:imi cer scuze de intarziere.
problema cu omenia eu cred ca sta in respect. legatura dintre carte si omenie AR TREBUI sa fie foarte buna, dar nu totdeauna este asa si asta este clar. exemplul care il dati dv cu informaticianul si apicultorul nu-si are valenta de realitate. poate fi informatician si cu buna educatie dar si viceversa. dar si la apicultor acelasi lucru. Eu cred ca un bun profesionist (indiferent de domeniu) daca a reusit in viata prin propriile forte si daca a mai "furat" si din omenia celor care l-au inconjurat la momente diferite din viata si mai putin rautate si ura, acela va fi un om care va stii sa cantareasca in viata si va stii sa piarda. Spuneam in alte postari ca am si eu exemple care vin si-mi etaleaza in fata diplome la care ei habar nu au ce valoare au si asta pentru ca ei nu pot intelege (nu au invatat) ce statut le confera. Spun ca sunt ingineri si ei nu stiu cum este cu micrometrul. Am intalnit inginer pe domeniul electric care nu a stiut sa-mi spuna o chestie banala de electricitate (lucreaza la o hidrocentrala unde are salariu >5000 ron :uimit. dar am intalnit si ingineri la care ma ridic in picioare si spun respectuos SA TRAITI (nu BINE ). Trebuie sa luam omul asa cum este si daca trecand prin viata nu a acumulat nu suntem noi de vina. Daca informaticianul nu saluta apicultorul atunci sa faca acest lucru apicultorul. Este pentru omenia lui si daca informaticianul nu a priceput NU-I BAI apicultorul a dat dovada de omenie si poate merge mai departe cu fruntea sus.
Eu sunt profesor si am prieteni printre subofiteri (de ex.). Le spun ca nu este normal ca eu sa am salariul cat au ei bani pentru hrana. Replica lor este CE TE-AM PUS EU SA TE FACI PROFESOR sau DAR NOI SUNTEM LA ORDIN 24 DIN 24 sau DAR TU FACI 3-4 ORE PE ZI. Ce credeti eu ar mai trebui sa le justific cum stau lucrurile si de ce eu lucrez 3-4 ore pe zi (parerea lor)? Cum este cu omenia si respectul in acest caz?
Eu sunt mandru ca sunt profesor si pot spune ca sunt dintre cei "AI DRACULUI" si care nu a luat si nu va lua O CAFEA de la nimeni. Le spun elevilor mei ca MAI BINE MA INJURATI ACUM 4 ANI DE ZILE SI MA SALUTATI TOATA VIATA. Dar apropo de acest concept am inceput sa pierd in viata si asta de la cei pe care ii enumeram mai sus si care au ajuns in functii cheie si care isi aduc aminte ca nu dam note pe cadouri.
asta este si mergem cu fruntea sus si cu constiinta impacata ca ne-am facut datoria. Cine are ochi de vazut si urechi sa auda este bine cine nu...
Si mai sunt mandru ca sunt si apicultor. Putini au aceasta sansa in viata. ganditi-va ca noi apicultorii hotaram soarta si destinul a catorva zeci de REGATE de albinute . Cum se numesc acestia?

cu respect
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2012, 10:46

Corect alex,
corect si punctul tau de vedere.
Remarc abia acu, avatarul tau.Frumos.

Cele bune.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:21

jimm scrie:Ma dau si eu cu pararea .... chiar daca lumea oamenilor nu prea o cunosc ca traiesc mai mult printre giboni..
Egalitatea ...e in fata lui Dumnezeu ce spuneti dumneavoastra, cazul... egalitatea asta e mai mult data de prietenie si "pe aceiasi unda"..
Daca ar fi sa aleg intre informaticiat si apicultor as alege informaticianul!
Cine "castiga mai mult in viata"? Apicultorul
Cine e mai sus? In general podiumul il face societatea
Cred totusi ca, comparam mere cu pere
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:21

alexclau scrie:frumos spus "Cine castiga mai mult?"
Eu cred ca cel care pune suflet in ceea ce face si nu cel care face ceea ce face pentru bani si pentru podium.
Eu am ales si informatica (prof info) si apicultura. Sa explice domnul Pupemea unde am gresit?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:22

adi hodis scrie:pupemea a scris:

Corect Adi,
Adaug doar ca nu ne putem lipsii de nice unul.Ca fara informatician, adica omul cu IQ si deci cap...bun, toata lumea ramane la ...sapa de lemn si buduroaie.Ce centrifuga cu programare? ce camion cu hidraulica??
La fel si cu omul ce pune in practica toata "nascocirea" mintiilor luminate.

Sunt egali si la fel de ...indispensabili.

Eu totusi imi sustzin parerea plecata de la premiza ca, in caz de fortza majora ne putem lipsi de informatician.
Hidraulica si stupii au fost puse in uz inainte de informatica.
Ca se pot combina intr-o oarecare masura, da, sint de acord.Chiar si acum ma folosesc de rezultatele informaticianului ... doar scriu fara pleivatz ( creion ).
Dar in stupina ... nu-mi prea foloseshte si nici sa-mi gatesc mancare pe coclauri ... si as mai zice da' risc sa ma acuze ecologishtii ...sper sa nu, ca shoptesc ( sa vinez ... ciuperci )
Asta nu inseamna ca nu este important si cel cu softul.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:22

jenica67 scrie:Fara,sa supar pe cineva, dar uni privesc lumea relativ, si judeca oamenii intr-o societate dezechilibrata. Ca sa ma fac inteles, dau doua exemple :
1. Intr-o comunitate 90 % sunt nebuni si 10 % normali, acum se pune intrebarea in comunitatea respectiva, care sunt nebunii si care sunt normalii ?
2. Judecati ca omul care munceste, are mai mult decat informaticianul, dar asta numai la noi in Romania. Un muncitor de la mine de la lucru, mai exact zidarul, are un baiat care a terminat informatica la Timisoara cu 10 iar sora lui cu handicap. Baiatul a plecat in Canada, de unde a primit oferta de la microsoft si un salariu de 130.000 $ pe an. Pai pe asta il putem compara, cu un muncitor care munceste oriunde, si e mai om nu stiu care ? E mai om sora sa ?
Eu cand m-am inscris pe acest forum, am crezut ca problema cea mai importanta a membrilor, este sa se cunoasca, sa isi impartaseasca din experienta lor si celorlalti, pentru ca aceasta comunitate, sa devina mai buna, mai prospera, mai prietenoasa, eventual sa se ajute atunci cand unul are nevoie si chiar sa nu ne punem problema, ca unul este mai om decat celalalt. Si daca toti, o sa ne respectam, fara sa ne punem problema, care este mai potent (fianciar), fara sa ne dam vreunu aere de parvenit, o sa fim toti prieteni in adevaratul sens al cuvantului, si ne vom saluta cand ne intalnim fara sa ne mai punem intrebarea care saluta primul. Eu salut todeauna primul, desi uni oameni de nimic, cate o data nici nu imi raspund la salut, sau imi raspund pe un ton, ca imi pare rau ca i-am salutat, dar eu traiesc cu impresia ca eu am fost civilizat si nu ii bag in seama, si nici nu ii judec. Poate o data o sa ii judece altcineva cum trebuie, sau viata care o sa ii plaseze pe treapta care trebuie.
Apropo, nu ar fi mai bine daca am discuta de albine ? Poate ne spune domnul pupemea, sau alt stupar cu foarte multe familii, cum se optimizeaza lucrun in stupine asa de mari, cum se petrec lucrurile in fiecare sezon, sa afle si altii ca mine de exemplu, ce ii asteapta daca au ganduri de prea marire ?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2012, 16:23

alt stupar scrie:Chiar asa, si pagina lui Pupe o facem sezatoare de vorbit discutii non-apicole ?
Ioan Guist

dorindafi scrie:jenica67
alese vorbe,dar eu sunt de parerea ca fiecare ishi alege de voie ori de nevoie drumul in viatza
ps apicultorii nu sunt oameni rai, invidioshi shi nici nu judeca pe nimeni
Ioan Guist

alexclau scrie:ca bine a spus domnul jenica67. haideti sa "furam" ceva de la domnul Pupemea
Domnule Pupemea va spuneam mai sus ca am trecut la stupul cu 11R+1/2. Si dv ati lucrat cu acest tip de stup. Ceva pareri va rog.
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?