orlando scrie:Te salut Adrian. Sunt Orlando din comuna Mirosi Judetul Arges. Vreau sa ma apuc si eu de stupi din primavara acestui an si vreau sa stiu cum pot accesa fondurile europene. Mi-a recomandat cineva de pe forum sa te contactez, pentru ca esti in masura de ami da explicatiile necesare. Te rog daca se poate sa imi spui si mie ce trebuie sa fac si cum sa accesez fondurile; ce imi trebuie?
Te salut Orlando. Sunt peste masura de incantat sa ajut tinerii care vor sa se apuce de apicultura din primavara acestui an si vor sa stie cum pot accesa fonduri europene. Sau invers, oricum nu conteaza...
Asadar, uite care sunt pasii de urmat, in ordinea aceasta:
-ai nevoie de niste bani (nu multi) pentru a demara procedurile ieuropene. Vezi ce ai prin banci, portomeu, buzunare, etc. Vezi de asemenea ce ai de vandut, de ex. ceva colectii din copăilarie, timbre, acțibilde, geaca de blugi, calculatorul, televizorul alb-negru, masina de spalat... orice altceva care nu are trebuinta imediata. Cu exceptia auto, masina personala ti-o trebuie, cum ar arata un accesator de fonduri fara masina ???
- ai nevoie de un indrumator scris, il gasesti dand click pe o reclama ce tot apare pe acest forum, daca nu gasesti te ajut tot eu dandu-ti direct linkul spre respectiva, si anume
http://www.cresterea-albinelor.ro/?gcli ... 3wodylc4Lg E foarte bun si cuprinzator indrumatorul, dar nu trebuie neaparat si citit, e suficient sa ai cartea acasa si sa o arati celor care vor veni sa verifice, le dovedesti ca esti pregatit, ai studiat.
- ai nevoie de vreo doua duzini de lazi. Aici trebuie mentionat ca ar fi bine sa fie din cele mai scumpe ca sa impresioneze la control, sa arate cool, ideal ar fi orizontale (adica mai mult late decat inalte) ca sa ocupe cat mai mult spatiu in curte (daca cumva nu este suficient loc pe alei mai poti aseza cateva si pe gazon, o sa-l refaci tu cand iti vor intra banii UE) si de asemenea vopsite in carouri sau cel putin in dungi albe cu negru, sa fie dificil de numarat.
Retine, controlorii care te vor vizitasunt niste profesionisti desavarsiti, desigur stiu ca albinele au dintii foarte ascutiti si nu se apropie de stupi fiind oarecum mai emotivi ! Asadar, cu ajutorul unor acuarele + doua seturi de carioca + ceva acțibilduri decorezi fata a lazilor cu desene cu albine care sa para ca zboara si ei vor fi multumiti ! Albinele nu sunt neaparat necesare in aceasta etapa, eventual le vei achizitiona dupa ce incasezi banii Uniunii Europene, o sa te ajut eu unterior cu adresa unui tip corect care vinde in iulie roi pe 3 rame dintre care una cu puiet. E super rentabil asa.
- ai nevoie de 6 tomuri de hartie necesare sa scrii proiectul pe care una dintre secretarele mele ti-l va dicta la telefon cuvant cu cuvant. Binenteles ca este necesar un telefon cu bateria plina si o cartela cu suficiente minute.
In mare, daca TOATE cele scrise mai sus le-ai indeplinit, ne apucam de lucru. Nu ma indoiesc ca esti un baiat dotat si descurcaret, deci accesarea fondurilor este ca si rezolvata.
A... mai raspunde-mi te rog (chiar aici, ca sunt foarte ocupat si poate daca scri in alta parte imi scapa) la urmatorul chestionar de baza, cu ajutorul caruia sa-mi dau seama cam la ce nivel de cunostinte teoretice te situezi, respectiv ce vom scrie in PLANUL DE AFACERI, episodul ISTORICUL ACTIVITATII:
deci:
1: aripile albinei, in numar de doua sunt situate:
a. la baza gatului
b. la baza abdomenului
c. dorsal
d. ventral
2:paduchele albinei se localizeaza peste iarna la caldura in:
a. gatul albinei
b. gusa trantorului
c. sub aripile matcilor
d. sta ascuns pe fundul lazii
3:fagurii de albine se fabrica:
a. din hartie
b. din celofan
c. din cauciuc
d. sin bunbac
4.cele mai scumpe sortimente de miere se extrag:
a. deschizand robinetul instalat special in acest scop sub lada
b. prin presarea fagurilor intre degete in luna noiembrie
c. in baie de alcool simplu rafinat
d. prin tocarea ramelor in rasnita de cafea
5.lazile se vopsesc:
a. numai interior
b. interior si exterior
c. doar capacele
d. doar partea care se aseaza pe pamant
Succes si astept raspunsul tau grabnic, sa ne apucam de scris proiectul pentru fonduri !
Nu uita: fondurile sunt pe sfarsite, si accesandu-le vei deveni un erou printre prieteni, rude si vecini !
TIMPUL INSEAMNA BANI !!!