CristianBee scrie:Am avut de ales ...
tuturicius scrie:Eu am ales ...
tuturicius scrie:Jonnyyy numa' sa trecem cu bine de iarna asta ca de la anu tu ne intrebi si noi iti explicamStii cum e vorba aia cand ajuti omu'? Merci merci, da' ... daca ma gandesc mai bine ... ma prindeam si singur
Daca n-oi fi multumit de cum arata cand vine frigul le duc in dormitor cu mine si cu nevasta-mea si n'oi mai avea nici o treaba! Tragem rulourile si pun numai becuri rosii ca sa nu sara pe noi. Gata nu mai imi fac probleme cu iernarea! Iuhuuuu!!!!
Adi Hodis scrie:Colegi, nu va suparati ... n-ati vrea sa alegeti alte locuri de discutii ? ... nu de alta, dar asta-i pagina personala a lui Ionuț.![]()
Pe de alta parte, puteti contribui la sectiunile specifice subiectelor.
tuturicius scrie:Da, asa e, ne-am trezit pe la Ionut prin living si cum era plecat am uitat de noi
tuturicius scrie:Jonny mai o verificare finala te rog sa imi faci, mai e un punct care vreau sa confirmi ca l-am priceput bine. Am studiat cum ierna si nenea Gica, mi-a folosit, pentru ca am putut sa inteleg mai bine, zic eu, unde sunt punctele sensibile care trebuie sa beneficieze de o abordare atenta.
Asadar:
- pentru ca iernezi pe mai putine rame in corpul de sus acestea trebuie sa fie pline ca sa ajunga mierea;
- pentru ca restrangi cuibul tare ghemul are sectiune mare, ocupa aproape toata rama si nu apar probleme ca la ghemul nerestrans, cu sectiune mai mica, care poate sa urce pe mijloc si apoi sa o ia inainte sau inapoi si sa lase miere neconsumata;
- pentru ca nu iernezi ce e sub 4 intervale cand sunt ghem, asta insemnand 6-7 intervale de albina cand nu sunt stranse in ghem, nu iti faci probleme, in cazul in care frigul le prinde cu coronite de un deget doua pe ramele de jos, ca nu vor putea trece peste bariera dintre corpuri si daca ajung la ea cand este frig, indiferent cat de frig, si ele sunt ghem. Aici unde am bolduit mi-am pus cele mai multe intrebari - e asa cum am scris sau trebuie sa fac eu ce si cum stiu dar cand vine frigul si se fac ghem in corpul unu sa fie golite coronitele pentru ca ele sa faca ghemul pupand deja corpul 2, adica trecute deja de bariera.
jonny_it scrie:Da, restrang foarte bine. 100 - 200 de grame jos nu sunt o problema in octombrie/noiembrie ......
tuturicius scrie:Cred ca o sa raman si cu cate o rama de miere de familie pt. la primavara. Pot sa le pastrez peste iarna si daca nu sunt capacite complet? Sau sa le mai pun in locul cate uneia pline ca sa le capaceasca si apoi sa le scot iar?
Cu cata albina o sa ajunga la iernat familiile si un roi pe care il mai am sunt curios, de anticipat habar nu am. La floare ocupau familiile bine trei corpuri.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori