Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 19 Mar 2014, 22:27

....Ieri si azi am reusit sa-mi tai pomii...L-am antrbat pi "GOGU"...am primit si 3 tel(multumesc Adi,Cristisi) si an mod special lui Mihai -stupar....Sanatati s'aveti-Mosu :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 23:28

gica.mosu scrie:....Ieri si azi am reusit sa-mi tai pomii...L-am antrbat pi "GOGU"...am primit si 3 tel(multumesc Adi,Cristisi) si an mod special lui Mihai -stupar....Sanatati s'aveti-Mosu :!:

am muncitla greu 3 zile=am anvatat ceva...cat traim avem cati ceva de adaugat la ci cunoastem....sper ca la anu sa-i curat mai ghini...sanatosi sa fim ;) .....
Fişiere ataşate
poze noi 027.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 23 Mar 2014, 23:33

Ce rol au chestiile alea patrate de pe fata unor cutii? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2014, 23:36

Florin Dobre scrie:Ce rol au chestiile alea patrate de pe fata unor cutii? :?

Cand sunt stupii vopsiti cu ,culori la fel au rol de a se orienta(ajuta) albinili mai ghini :oops:
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 23 Mar 2014, 23:39

Aha...cand muti o familie intr-o cutie vopsita diferit, ii pui foaia aia pe noua cutie?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Mar 2014, 23:46

gica.mosu scrie:Am nisti meri....ca an poza = nu pre li am cu taiatul=format coroana....ce si-cum ar tbrebbui sa fac....(Lucian ZB ce zici o pareri?....multumesc)

nu arata rau pomul din poza !!! trebuie putin aerisita coroana ( ramurile care cresc spre mijlocul coroanei ) , taiat tot ceea ce creste drept in sus ( se pot lasa lastarii lacomi - verticali de care ar putea fi nevoie la completarea coroanei ) si mai trebuie scurtate cresterile lastarilor care au crescut anul trecut !!!

curaj , ca trebuie sa iasa bine !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gica.mosu » 24 Mar 2014, 00:00

:mrgreen: O LECTIE DE VIATA :idea: ....Am un vecin ,are 74 ani,are 3 fete(fiecari la casa lor)...sotiea e an ceruri.....Toati bune,om la casa lui,asi facea de toate singur inclusiv-mancari...Acum 2 ani cand am mers la spital=sotiea+ nepotul la contagiosi(bronho- pneumonie),iar an ac timp socru la chirurgie...si afflu veste trista "vezi ca vecinul e la 0rtopedie "....SOC...dar viata mergi'nainte cu buni si reli 8-) ...Mai trece-am pi la el ai duceam ceva de mancari+una alta inclusiv bani de la o pensie la alta...De cati ori intram an curti,al gasam ba repara o poarta, ba taia via la copertina(mi-a aratat cum s-a urcat acolo sus :mrgreen: ) s-au an gradina pe randuri...si uni mai pui ca o si sapa...(aveti o poza)....Cand l-am vazut,am ramas mut.....a trecut 3-4 zile s-ami revin,dar an ac timp ma tot gandeam la cei tineri=normali (unii boschetari-alcoolici) care vin si-ti cer un leu....un ban....E GRELE VIATA ;)
Fişiere ataşate
poze noi 001.JPG
gica.mosu

Mesajde Closcutz » 24 Mar 2014, 12:12

Respect pentru domnul din imaginea de mai sus! De-am fi toti asa cred ca am prinde Germania din urma...
Closcutz

Mesajde mausica » 24 Mar 2014, 20:02

Fara cuvinte......un exemplu pt multi dintre noi
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde gica.mosu » 13 Apr 2014, 17:09

...NIMIC nu-I intamplator in viata.....Cu f multi dintre voi vb si la telefon(peste 50 de colegi)si am fost rugat ra va descriu metoda mea de a inmultii stupii...iata:cind fam de albine au 7-8 r cu puiet,fac egalari intre stupi-cu r cu puiet...s-au cu mat biologic in plus de la fam f puternice fac nuclee de inperecheri adica intr-o cutie(ca in poza)cu 3 comp si 3 urdinise fata+stinga+dreapta ,pun cate o rama cu puiet capacit cu albina insotitoare si o rama cu hranitor (uluc)si dupa 2 ore ii dau o matca neanperecheata s-au o botca pusa in bigudiu-colivie...De regula(si bine ar fi sa avem 2 vetre)mut cutiile= nucleele pe alt loc(pt a nu se depopula )si dupa ce pun in uluc un pic de apa.....Folosesc 6-10 astfel de curtii....Pe rama cu uluc am aprox 2 kg miere....
Fişiere ataşate
poze noi 003.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 13 Apr 2014, 17:25

Faza 2...dupa ce am obtinut matci fecundate,mut cele 3 nuclee intr-un stup cu 3 compartimente a cate 4 rame si cu 3 urdinise fata+ dr+ stanga,si adaug la fiecari 2 r pt ouat matca + un figure la cladit....Stimulat + cu ce aduc din natura am in putin timp 3 roi "COCO" pe 4r din care 3 cu puiet....Acum ce facem=unificam cei trei roi in care lasam doar o matca si obtinem un stup pt cules-Tei s-au F.S,si doua matci inperecheate pe care le folosim sa formam alte familii de productie s-au schimbam unele matci din stupina...Este bine ca dupa unificarea celor 3 roi stupul sa fie mutat pe alta vatra sau sa fie unificat in ziua plecari din pastoral in alt loc :idea:
Fişiere ataşate
poze noi 034.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 13 Apr 2014, 17:50

....Faza 3....Avem posibilitatea ca din cei 3 roi sa obtinem pana toamna 3 stupi ..adica punem 3 stupi pe cate 10-12 rame corespunzator celor 3 urdinise adica fata+ dreapt+stanga...Daca-i stimulam =ajutam cu ceva rame cu puiet de la alti stupi,o sa avem o fam buna de cules la tei-F.S....s-au o familie pt anul viitor(ca in poza)....Daca folosesc ac metoda dupa tei...cei 3 roi/4 rame ii folosesc ca fam ajutatoare la sfarsitul lui iule -august s-au pt a schimba matcile batrane-neproductive...Uneori fac si cati 4 roi in acelasi stup( 16 R cu 4 compartimente) si-i tin pentru matci de rezerva peste iarna=am mai scris in ms male....SPOR-GICA.MOSU :!: :!: :!:
Fişiere ataşate
poze noi 051.JPG
gica.mosu

Mesajde irina » 23 Apr 2014, 13:14

La multi ani si multa sanatate!
irina

Mesajde paul » 23 Apr 2014, 13:22

irina scrie:La multi ani si multa sanatate!

Ca bine zici ... Irinuco !
Mosuleee ... SA TRAIESTI ! SA FII FERICIT !!! LA MULTI ANI !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 23 Apr 2014, 13:34

Si bine si.....la timp! :lol: Ca de obicei sunt in intarziere..... cu urarile!
irina

Mesajde dicu.ion57 » 23 Apr 2014, 15:12

La MULTI ANI NENEA GICA.
dicu.ion57

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?