Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Closcutz

Mesajde Closcutz » 24 Noi 2013, 12:35

A iesit soarele si cred ca am sa dau o fuga pe la stupi. Cand am timp am sa va pozez ciocanul. Parca e de la zidul plangerii... a devenit lucios ca si chihlimbarul. :)
Closcutz

Mesajde Closcutz » 24 Noi 2013, 15:59

A fost soare si albinele zburau binisor, nu ca pe 21 dar aveau activitate. Am asigurat capacele ca anul trecut am patit-o din cauza vijeliei.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 27 Noi 2013, 13:32

Ieri au venit primii fulgi de nea si in zona mea, acum din cauza vantului s-a topit aproape tot ce se asternuse. Campania de ciocanit rame continua. Sper ca astazi sa fac macar 150 ca sa mentin constant numarul de rame pentru ca din pacate nu pot bate zilnic. ;)
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 27 Noi 2013, 19:20

Parinte, hai la mine cu o masina, mai am zapada cat vezi cu ochii...o dau ieftin :D

Spor la batut cuie si grija mare la degete :)

Multa sanatate!
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde lucky5strike » 27 Noi 2013, 23:42

Eu pariez ca pan' de anul nou se plictiseste de ciocan si unghii pansonate.

Si o sa-si verse naduful aici.

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 28 Noi 2013, 00:03

Pfiu am obosit si s-a ster ce am scris prima oara. Azi am batut peste 150 de rame, nu ma predau asa usor. ;) Ma dor degetele de la mina stanga, cel mare si aratatorul de la frecarea cuiului( nu mi-am dat azi deloc cu ciocanul peste degete). Am un stil aparte de batut, gen ciocanitoare de multe ori si fara forta prea mare ca sa nu crape lemnul. Ramele mele de altfel au leatul de jos gen creion si nu cred ca sunt potrivite pt capsarea pneumatica.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 28 Noi 2013, 00:07

Cand voi avea timp liber am sa va pozez camera plina de caturi ce au ajuns pina la bec, camera cu rame si depozitul( cu asta mi-e cam rusine ca arata ca dupa razboi). Dupa ce am citit topicul cu cine-i incepator ma gandesc unde ma incadrez, cred ca la apicultor nebun, sau cel putin inconstient. Mi-a fost rusine si anul trecut sa ma inscriu la bursa dapai anul asta... Ce-i drept ca m-ar tenta matcile de la dl profesor Luckystrike :mrgreen:
Closcutz

Mesajde Closcutz » 28 Noi 2013, 22:22

Mi-am indeplinit norma zilnica(am depasit-o dar nu cu mult). Mi-am fript un ciocan peste deget, din cauza faptului ca ramele de brad nu sunt toate de brad :roll: unele leaturi sunt dintr-un lemn roscat in care deabia intra cuiele; banuiesc ca-i pin. N-am mai putut respecta cadenta ciocanitoare si a trebuit sa dau mai tare. Se indoiau cuiele, se crapa usor leatul de jos daca-i din lemn roscat... Oricum pina la vacanta din februarie termin sigur daca nu cumva mai inainte.
Closcutz

Mesajde gica.mosu » 28 Noi 2013, 22:36

Parintele, cind terminati de facut ....ramele :P nu va plingeti :!: am si eu de incheiat 400 bucati...nu gasesc timp si nici pastile d-ale de chef de munca :P Iar cu treba cu lovitul peste dejete....cind aveam 25 de ani,mai trageam cite una si peste mini...iar "TATUCA" imi spunea: vezi baiete daca esti indragostit...si doar dupa un an ma insurai imi lua-i nevastaaa(ce mare dandanaee)....SPOR...la treaba parinte!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde liviutzbogos » 28 Noi 2013, 23:20

cornelioandanciu scrie:Bateti un pic varful la cui, faceti-l bont adica, astfel nu o sa mai crape ramele cand il bateti.Bineinteles, daca cuiul nu este prea gros .Spor la treaba!

Aia-i mai trebuie la parintele, sa mai stea sa bonteasca si capetele la cuie :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 29 Noi 2013, 00:29

Faliment total scrie pe mine daca bat si cuiele in bot. Oricum trebuie sa bat in leatul de sus ca de multe ori e mai gros si nu incap lateralele, e de batut si in cele 6 cuie, 2 in leatul de sus, 2 in cel de jos si cate unul in scandurelele laterale. Operatiunea de asamblare e a doua(dupa cea de gaurire). La gauri am folosit un sablon facut de mine dintr-o blatbanda de otel. Am rupt vreo 4 sau 5 burghie ca sa dau cele 21000 de gauri. Operatiunea care ma sperie la propriu este intinderea sarmei. La ramele 1/2 cred ca va merge repejor, dar la cele 1/1 e dezastru.
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 29 Noi 2013, 06:45

Pentru însârmare, sârmă de inox de 0.4, nu de 0.5.
Ondulatorul te ajută pt că nu trebuie să întinzi așa de tare sârma.
Mi pui și bucși, care te-ar costa vro 2000 de lei :o
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde dicu.ion57 » 29 Noi 2013, 07:24

Ramele care se crapa sint din pin s-au molid.alegetile pe cele mai inchise la culoare si bagatile numai cu capetele in apa.La inceput trebuie sa aveti deja pregatite citeva rame,ca in timp ce incheiati celelalte se umezeste.Le bagati odata cu un capat dupa 10-15 minute capatul celalalt.Cu cit sta mai mult in apa este mai bine dar nici cu orele ca se dilata prea mult si cind se usuca se slabeste din incheietura.Spor la treaba.
dicu.ion57

Mesajde Closcutz » 29 Noi 2013, 08:40

Dle Dicu multumesc de idee, tind sa cred ca aveti dreptate pt ca am avut cateva manuchiuri de leaturi inferioare care au tras umezeala si la alea mergea mai repede. Cristi pina acum n-am folosit capse si nici ondulator. Am sarma de inox nu stiu sigur daca e de 0,5 sau 0,4, cred ca am avut ambele tipuri. Mosorul de pe care pun acum sarma l-am primit bonus cand am luat bancul de descapacit; e de inox dar ma taie mai rau ca celelalte la mana si sunt nevoit s-o intind cu patentul. Am sa-mi iau si ondulator, sa vad cum sta treaba, dar asta daca ajung la targ la Bucuresti.
Closcutz

Mesajde TDI » 29 Noi 2013, 08:43

Bre.... sarma de inox fara capse? Taia si galvanizata lemnul daca inisisai la intins, darmite inoxul :D. Folosesc inox de vreo 3 ani... Faceti rost de capse!
TDI

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 08:57

Closcutz scrie:Am rupt vreo 4 sau 5 burghie ca sa dau cele 21000 de gauri.

La gaurit ramele folosesc un cui mai ascutit. Cand se rupe, bag altul. Mai ieftin decat un burghiu.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?