Salutare
In ultima perioada a fost cald,prea cald.
Restrangeri la maxim(4-6rame),mancare suficienta(la primavara mai punem daca e nevoie,eu zic ca nu)tratamente efectuate(vesnicul varachet).
La anul vreau sa imi achizitionez un furetto,nu din cauza timpului pe care il pierd cu numarul mic de familii,eficienta si schimbarea tratamentului.
Nu stiu daca varachetul asta o sa fie eficient la infinit.Tinand cont ca toata lumea da vine pe saracul paduche pentru pierderi ar fi cazul sa mai schimb.
Pentru anul 2016 imi propun sa ajung la 15 familii.Incep cu pastoralul la rapita si termin cu S II .Floarea soarelui->NU.
Anul asta am reusit sa fac roi,sa iau si ceva miere si sa imi cladesc si cateva rame->insuficiente.
Nu vreau miere de rapita,vreau rame cladite.Mi am dat seama cat de mult conteaza sa ai rame cladite chiar daca niciodata nu sunt suficiente.
Pana la anul e mult.Sper sa trec iarna cu bine si ramane de vazut "cati pui numar in primavara",sper ca tot 9.(9 cu puisorul

)
Mai am un mini-roi care ierneaza impreuna cu alt roi mai "teapan" intr-un orizontal.
Vreau sa vad daca se poate trece iarna cu un pumn de albine.De ce il tin? Nu pot sa omor matca sau sa o arunc.In primul an de apicultura eram disperat cand am ramas fara matca la un roi.Stiu de unde am plecat si nu o sa uit(chiar daca nu am ajuns foarte departe).Prefer sa inaintez cu ce am,incet si sigur!
Sanatate maxima tuturor