Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 10 Noi 2011, 11:15

Ce bine era vara :lol:

jonny_it

Mesajde janese » 10 Noi 2011, 13:58

ce stii de ciocansebi????ca nu ami e pe aici!!!
janese

Mesajde jonny_it » 10 Noi 2011, 14:45

janese scrie:ce stii de ciocansebi????ca nu ami e pe aici!!!

aaa .. nu stiu daca are cont pe forumul asta; pe celalalt avea! :?
jonny_it

Mesajde jonny_it » 21 Noi 2011, 15:30

Suntem mai "civilizati" decat ei(vorbim din punct de vedere apicol)? :lol:
Fişiere ataşate
163689_104729042936547_100001983556054_32425_1404301_n.jpg
jonny_it

Mesajde namzeb » 29 Noi 2011, 19:18

Mi-a placut sa-ti explorez pagina.Cam la fel procedez si eu si e bine numai ca nu folosesc sirop pentru hrana ci miere diluata cu ciai de menta in care pun putin otet de mere.La chestia cu mustul eu procedez astfel ., cum storc strugurii scurg 50-100 litri de must pe care il pun pe aragaz si-l dau in clocot si il pun fierbinte in sticle cu dop metalic cu surub de pe la bufet apoi le pun sub o patura sa se raceasca si tine si 100 de ani. Ce bun este vara sprit cu apa minerala sau sifon rece.Fara conservanti sau zahar=natur vere=. Nam inteles pentru ce le stropesti cu acid oxalic,.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde jonny_it » 01 Dec 2011, 06:16

namzeb scrie:Mi-a placut sa-ti explorez pagina.Cam la fel procedez si eu si e bine numai ca nu folosesc sirop pentru hrana ci miere diluata cu ciai de menta in care pun putin otet de mere.La chestia cu mustul eu procedez astfel ., cum storc strugurii scurg 50-100 litri de must pe care il pun pe aragaz si-l dau in clocot si il pun fierbinte in sticle cu dop metalic cu surub de pe la bufet apoi le pun sub o patura sa se raceasca si tine si 100 de ani. Ce bun este vara sprit cu apa minerala sau sifon rece.Fara conservanti sau zahar=natur vere=. Nam inteles pentru ce le stropesti cu acid oxalic,.Cu respect

Nu folosesc acid oxalic.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 03 Dec 2011, 22:21

Se poate spune ca din 15 mai 2012 o sa produc matci bune?

PS: nu am castigat la loto :)
Fişiere ataşate
dsc42349.jpg
jonny_it

Mesajde pst_claudiu » 03 Dec 2011, 23:46

In primul rand felicitari pentru scula.Probabil ai luat-o si cu accesorile aferente.(anesteziere,etc.)
Daca as fi in locul tau nu m-as apuca sa lucrez cu ea decat daca as fi bazat pe cunostintele mele.As face in felul urmator: As angaja unul dintre cei mai buni studenti care termina facultatea de biologie, eventual pe cineva cu experienta in biologie/zootehnie de pe piata muncii si l-as pune la treaba.
Ce faci daca te apuci , produci cateva matci, le vinzi, nu sunt de calitate si afla toata lumea? Acum sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar eu ti-am spus doar cum as face eu, de altfel treaba se schimba cand le produci doar pentru tine.
Oricare ar fi situatia mult succes.
pst_claudiu

Mesajde jonny_it » 04 Dec 2011, 01:29

pst_claudiu scrie:In primul rand felicitari pentru scula.Probabil ai luat-o si cu accesorile aferente.(anesteziere,etc.)
Daca as fi in locul tau nu m-as apuca sa lucrez cu ea decat daca as fi bazat pe cunostintele mele.As face in felul urmator: As angaja unul dintre cei mai buni studenti care termina facultatea de biologie, eventual pe cineva cu experienta in biologie/zootehnie de pe piata muncii si l-as pune la treaba.
Ce faci daca te apuci , produci cateva matci, le vinzi, nu sunt de calitate si afla toata lumea? Acum sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar eu ti-am spus doar cum as face eu, de altfel treaba se schimba cand le produci doar pentru tine.
Oricare ar fi situatia mult succes.

Multumesc.
"Scula" nu este noua si contine tot ce trebuie iar in maxim 3 saptamani o sa intru in posesia ei = ajunge in tara.
Studentii la biologie foarte putin probabil sa aiba experienta cu asa ceva tinand cont ca deocamdata in Romania nu exista asa ceva(sau cel putin din ce stiu eu). Am un prieten care a lucat o perioada ca apicultor in SUA si stie cum se foloseste, dar nu este mare expert. De aceea pentru inceput(primul an sigur) o sa producem doar pentru noi, eventual cativa apicultori din zona care sunt dispusi sa riste si sa foloseasca asemenea matci.
.. dupa ce avem rezultatele vedem daca putem sa vindem si la altii sau nu;

Oricum costurile unei matci scad sub jumatate fata de ce este pe piata acum(+tva si tot ce tine de aceasta activitate dpdv legal) in special pentru ca simplificam unele aspecte ce tin de nucleele de imperechere(se cam elimina tot ce tine de nuclee). Mai bine zis dupa imperechere matcile sunt tinute cateva zile direct in stupi special pregatiti. Dupa ce se confirma ca ponta este ok se poate folosi, timp in care familiile respective pot fi folosite la productia de miere/polen.

proapis13 scrie:Frumoasa scula,cred ca te-a costat ceva parale??
Scriai tu mai demult ca ai de gand sa produci matci la scara mai mare
Bravo tie si succes in afacere
salve :D

Costa fix cat o masina de aia buna :) .. eu am iesit putin mai ieftin, in special pentru ca sunt asociat cu cineva care detine si foloseste asa ceva si o sa aiba jumatate din toata afacerea(daca o sa existe o "afacere" .. vedem in 1-2-3 ani).
"scara mare / industrial" pentru tara noastra poate, dar pentru ce fac altii prin strainatate sigur o sa fim mici de tot; oricum target-ul pentru inceput e undeva la 500-1000 de matci care sa fie imperecheate artificial(+alte cateva sute prin metode clasice) si daca merge treaba si rezultatele sunt bune sa crestem la cateva mii artifcial, bineinteles daca o sa existe cerere.

Oricum planuri se pot face usor ... vedem ce iese practic. :)
jonny_it

Mesajde giovanni » 05 Dec 2011, 15:16

Sa zicem ca am inceput inseminarea artificiala , da din ce stiu eu preturile se dubleaza , multe ii sunt date omului sa vada si sa auda pe Pamant, a ti lucrat careva cu sa ceva , a ti produs ? sa tina minte toata lumea preturile se vor dubla !

Incepeti , produceti , trageti linie , calculati !

apropo cand institutul din Rom facea inseminari artificiale altii in Eu se scoleau la noi , acuma au inceput sa ne dea lectii ... si pe bani multi ! daca au inseminat si a fost bine de ce nu au creat o rasa rezistenta , sanatoasa ? aparatele sunt facute sa insemineze un nr relativ scazut de matci din care dupa se multiplica normal in stupine de multiplicare , asa se lucreaza , nu va faceti iluzii desarte !
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde cristi_vidican » 05 Dec 2011, 15:33

Nu sunt deloc expert in domeniu, dar am citit pe undeva ca o matca fecundata artificial nu se compara in ce priveste ponta si ritmul de pontare cu o matca fecundata natural. Din cate stiu, astfel de matci se folosesc doar pentru a trage din ele matci de productie.
Nu stiu cat de multi vor dori sa-si faca singuri matci? E o intrebare (nu retorica)
Dar, oricum, o astfel de scula este foarte benefica pentru apicultura in general, mai ales ca la noi avem mai mult corcituri.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde horia_ch » 05 Dec 2011, 16:31

Pentru selecţie este scula ideală. Mai există una, ceva mai ieftină şi care dă aceleaşi rezultate.
Pentru selecţie.
Pentru producţie... e cu skepsis. :cry:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde jonny_it » 05 Dec 2011, 17:54

giovanni scrie:Sa zicem ca am inceput inseminarea artificiala , da din ce stiu eu preturile se dubleaza , multe ii sunt date omului sa vada si sa auda pe Pamant, a ti lucrat careva cu sa ceva , a ti produs ? sa tina minte toata lumea preturile se vor dubla !

Incepeti , produceti , trageti linie , calculati !

apropo cand institutul din Rom facea inseminari artificiale altii in Eu se scoleau la noi , acuma au inceput sa ne dea lectii ... si pe bani multi ! daca au inseminat si a fost bine de ce nu au creat o rasa rezistenta , sanatoasa ? aparatele sunt facute sa insemineze un nr relativ scazut de matci din care dupa se multiplica normal in stupine de multiplicare , asa se lucreaza , nu va faceti iluzii desarte !

Daca pot austriacul(partenerul meu in "business-ul" acesta) sa produca matci sub 10 euro bucata tinand cont de costurile de productie de acolo, eu cred ca la noi se poate cu cel putin jumatate.
Oricum ramane ce am scris aici si o sa ma puteti trage de urechi.

S-au scolit pe la noi(tot comunisti gen: sarbi[care acum ne cam depasesc in unele privinte], unguri, polonezi .. ) dar in Romania nu s-au facut niciodata(ma refer inainte de 1989) inseminare artificiala(stiu asta din surse sigure, adica de la bunicul meu care a lucrat in cercetare), dupa '89 nu mai stiu.

Rasa care sa reziste la orice boala nu s-a creat, indiferent ca vorbim de albine, oi, magari, libelule sau alte animale cu 1 sau mai multe picioare. Daca vorbim de modificare genetica deja vedem cum se cultiva porumbul de ex .. si cat este de complicat fata de cultura normala de porumb.
Nu cred ca este prea bine sa ne jucam de-a Dumnezeu pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa regretam!

Cam atat deja am dat prea multe detalii.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 05 Dec 2011, 17:57

cristi_vidican scrie:Nu sunt deloc expert in domeniu, dar am citit pe undeva ca o matca fecundata artificial nu se compara in ce priveste ponta si ritmul de pontare cu o matca fecundata natural. Din cate stiu, astfel de matci se folosesc doar pentru a trage din ele matci de productie.
Nu stiu cat de multi vor dori sa-si faca singuri matci? E o intrebare (nu retorica)
Dar, oricum, o astfel de scula este foarte benefica pentru apicultura in general, mai ales ca la noi avem mai mult corcituri.

horia_ch scrie:Pentru selecţie este scula ideală. Mai există una, ceva mai ieftină şi care dă aceleaşi rezultate.
Pentru selecţie.
Pentru producţie... e cu skepsis. :cry:

Baietii astia din Austria produc peste 7000 de matci in fiecare an si aproape toate sunt imperecheate artificial si distribuite prin 2 asociatii apicole. Deci se poate.

Revin cu detalii in cateva zile, in caz ca intereseaza pe cineva.
jonny_it

Mesajde Bambucha » 05 Dec 2011, 22:13

cristi_vidican scrie:Nu sunt deloc expert in domeniu, dar am citit pe undeva ca o matca fecundata artificial nu se compara in ce priveste ponta si ritmul de pontare cu o matca fecundata natural. Din cate stiu, astfel de matci se folosesc doar pentru a trage din ele matci de productie.

jonny_it scrie:S-au scolit pe la noi(tot comunisti gen: sarbi[care acum ne cam depasesc in unele privinte], unguri, polonezi .. ) dar in Romania nu s-au facut niciodata(ma refer inainte de 1989) inseminare artificiala(stiu asta din surse sigure, adica de la bunicul meu care a lucrat in cercetare), dupa '89 nu mai stiu.

Tot din surse care au efectuat inseminari artificiale, o matca fecundata artificial nu atinge nici macar 70% din prolificitatea uneia fecundata natural.
Sigur lucrurile vor evolua in acest secol al geneticii, deocamdata pana la proba contrarie afirmatia de mai sus sta in picioare.
Iar pentru a dovedi linii superioare cum erau la ICDA trebuie zeci de ani de munca si cercetare sustinuta. Cu ce costuri ?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 06 Dec 2011, 21:51

Bambucha scrie:
Tot din surse care au efectuat inseminari artificiale, o matca fecundata artificial nu atinge nici macar 70% din prolificitatea uneia fecundata natural.
Sigur lucrurile vor evolua in acest secol al geneticii, deocamdata pana la proba contrarie afirmatia de mai sus sta in picioare.
Iar pentru a dovedi linii superioare cum erau la ICDA trebuie zeci de ani de munca si cercetare sustinuta. Cu ce costuri ?

Pot sa vad si eu sursele alea?
Indiferent daca ma bazez pe ce am vazut, nu pe povesti sau citesc ce exista pe internet ajung la un rezultat total diferit de ce ai scris mai sus din 4 motive simple:
0 - vezi ce inseamna o matca buna si care este factorul principal care influenteaza ponta
1 - vezi de cati spermatozoizi are nevoie o matca in 3-4 ani de zile si cati ar trebui sa acumuleze la imperechere
2 - vezi care sunt datele ce tin de numarul de spermatozoiri bazate pe matci disecate dar imperecheate natural
3 - vezi cati spermatozoizi primeste o matca prin imperecherea artificiala

Am incheiat subiectul, asa e romanul, pana nu vede nu crede. Revin la vara cu imagini/video. :)
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?