cristi_vidican scrie:jonny_it scrie:PS: foarte probabil ca urmatoarea criza economica o sa vina din zona IT.
Asta candidează cu șanse de top la gluma secolului.
Aruncă un ochi
aiciSă vezi cum va arăta lumea în viitorul apropiat.
Așa că nevoia de it e imensă.
In momentul cand zeci de firme sunt cotate la bursa cu miliarde de euro fiecare si ele au o cifra de afaceri de zeci de milioane sau chiar mai putin ceva sigur nu este bine.
Nu am zis ca nu o sa mai vedem programatori(din contra se merge catre automatizare) dar sigur o sa fie o "reglare" a industriei cat de curand.
In 2009 lucram la un proiect pentru un fond de investitii american. Cand am terminat proiectul au dat faliment. Cu 1 saptamana inainte aveau cresteri record la bursa.
Toate sectoarele economiei la un moment dat dau chix intr-un mod mai delicat sau brutal. Si se reorganizeaza de cele mai multe ori pe baze mai solide. Treaba aceasta nu este valabila pentru tarile comuniste/economie controlata 100% de stat.
La fel se intampla acum si cu apicultura. Multi schimba modul de lucru, altii se dezvolta si unii pur si simplu se lasa de apicultura.
Cel mai mult ma distrez cand aud pe unii absolventi de facultate ca nu au locuri de munca. Pai eu i-am pus sa faca stiinte politice, management sau ce facultati aproape inutile mai sunt? Majoritatea vor sa scape de matematica si aleg calea usoara, dar nu inseamna ca o sa le fie usor dupa.
In momentul de fata este mai usor sa gasesti un politician corect decat un programator cu experienta fara loc de munca.