Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina mea Oltenia

Mesajde catalin_viezure_6 » 21 Ian 2013, 21:34

doctorasulcelviteaz scrie:
catalin_viezure_6 scrie:salut ai fund anti varoa ? :? acolo avem si noi o casa dar nu mai sta nimeni , esti din intorsura ?sau radovan

Nu am fund anti varoa ( de ce , banuiesti ceva ? ) . Din Intorsura sunt .

de obicei in cei fund anti varoa albinele stau sus , la tine poate e vb si de impachetare si poate de mancare deaia stau sus acum a fost si mai cald , eu nu prea am contact cu intorsura caci bunici mei de acolo au murit si taicamea la fel acum 2 ani , ii ziceau al lui stefani iar casa e langa primar sau fostul primar ca nu mai stiu cine e primar :idea:
catalin_viezure_6

Mesajde doctorasulcelviteaz » 21 Ian 2013, 21:44

Nu prea stiu eu prin sat ; la mine la impachetare am diafragma este undeva la jumatate urdinis , apoi de partea opusa diafragmei sac de rafie ce se prelungeste si peste cuib , apoi ziare , carton , paturica si peste tot un carton cat tot stupul . Asa am fost invatat , nu stiu daca este bine ca intre diafragma si ultima rama este un spatiu de maxim 5 cm ( asa face si omul de la care am invatat . pot sa fac o schema daca este nevoie .
doctorasulcelviteaz

Mesajde catalin_viezure_6 » 21 Ian 2013, 22:04

doctorasulcelviteaz scrie:Nu prea stiu eu prin sat ; la mine la impachetare am diafragma este undeva la jumatate urdinis , apoi de partea opusa diafragmei sac de rafie ce se prelungeste si peste cuib , apoi ziare , carton , paturica si peste tot un carton cat tot stupul . Asa am fost invatat , nu stiu daca este bine ca intre diafragma si ultima rama este un spatiu de maxim 5 cm ( asa face si omul de la care am invatat . pot sa fac o schema daca este nevoie .

e destul de bine impachetat un motiv in plus de ce stau sus dar nu e ceva sigur , in ce priveste satul eu nu am mai trecut pe acolo de 2 ani
catalin_viezure_6

Mesajde doctorasulcelviteaz » 21 Ian 2013, 22:10

Atasez si o schema ( scuzati scrisul dar stiti ce se spune despre dr si scrisul lor ) . Asa am impachetat anul asta ( de fapt si primul an al meu ) , accept critici si sfaturi constructive . Multumesc anticipat .

Ce ma ingrijoreaza putin este spatiul acela liber dar altfel blocam urdinisul si automat si aerul .
Fişiere ataşate
schema impachetare stup 001.jpg
Cam asa i-am impachetat .
doctorasulcelviteaz

Mesajde catalin_viezure_6 » 21 Ian 2013, 22:22

doctorasulcelviteaz scrie:Atasez si o schema ( scuzati scrisul dar stiti ce se spune despre dr si scrisul lor ) . Asa am impachetat anul asta ( de fapt si primul an al meu ) , accept critici si sfaturi constructive . Multumesc anticipat .

Ce ma ingrijoreaza putin este spatiul acela liber dar altfel blocam urdinisul si automat si aerul .

sunt destul de bine impachetati , vezi ti de treaba ca si la mine e al doilea an in care iernez ca sa stai mai linistit mai punele turte incearca zahar pudra cu miere zaharisita - ESTE FR BUNA
catalin_viezure_6

Mesajde doctorasulcelviteaz » 21 Ian 2013, 22:33

catalin_viezure_6 scrie:
doctorasulcelviteaz scrie:Atasez si o schema ( scuzati scrisul dar stiti ce se spune despre dr si scrisul lor ) . Asa am impachetat anul asta ( de fapt si primul an al meu ) , accept critici si sfaturi constructive . Multumesc anticipat .

sunt destul de bine impachetati , vezi ti de treaba ca si la mine e al doilea an in care iernez ca sa stai mai linistit mai punele turte incearca zahar pudra cu miere zaharisita - ESTE FR BUNA

Pentru ca nu am avut miere cristalizata din sursa sigura le-am dat in toamna Apinvert si apoi acum pe frig Apifonda ( am inteles ca nu suprasolicita organismul albinei ) .
doctorasulcelviteaz

Mesajde cazacu marius » 21 Ian 2013, 22:35

din schita ta se vede ca urdinisul este blocat cu acel sac. sau ,poate gresesc :shock:
cazacu marius

Mesajde doctorasulcelviteaz » 21 Ian 2013, 22:45

cazacu marius scrie:din schita ta se vede ca urdinisul este blocat cu acel sac. sau ,poate gresesc :shock:

Jumatate din urdinis este blocat , jumatatea dinspre ghem este perfect libera jumatatea de dupa diafragma este obstruata de sac .
doctorasulcelviteaz

Mesajde cazacu marius » 21 Ian 2013, 22:50

acm am inteles ! e in regula este bine
cazacu marius

Mesajde doctorasulcelviteaz » 22 Ian 2013, 00:47

Am si eu inca o intrebare pentru cei cu experienta , eu am pus apifonda turte la inceputul lui decembrie din cateva motive :
- roiuri tinere care nu au avut timp sa isi faca rezerva si in zona mea nici nu a fost recolta buna ( seceta )
- frica sa nu vina vreme rea si sa nu pot sa umblu pentru o perioada lunga de timp
Tot citesc pe forum si imi fac griji , am facut rau , mai ies cu ei in primavara , unii abia acum dupa 10 ianuarie au inceput sa consume din turte .
Ce pot face .
Multumesc

PS : pe pagina anterioara sunt cateva poze din stup
doctorasulcelviteaz

Mesajde CATALIN » 22 Ian 2013, 14:40

ba frate ce dreac de probleme sa ai daca acum au inceput sa manance inseamna ca acum au terminat papa lor si ia de acolo care sa fie problemele?
eu anu trecut le-am pus prin decembrie la toti desi uni aveau papa si prin primavara cand a incveput culesu le-am luat si am topit in apa le-am dat ca stimulent
stai linistit ca esti in grafic dupa cum apar pozele
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde doctorasulcelviteaz » 22 Ian 2013, 18:21

CATALIN scrie:ba frate ce dreac de probleme sa ai daca acum au inceput sa manance inseamna ca acum au terminat papa lor si ia de acolo care sa fie problemele?
eu anu trecut le-am pus prin decembrie la toti desi uni aveau papa si prin primavara cand a incveput culesu le-am luat si am topit in apa le-am dat ca stimulent
stai linistit ca esti in grafic dupa cum apar pozele

Multumesc pt raspuns , intreb unele lucruri pt ca este prima iernare si poate imi fac griji inutile .
Azi la Craiova au fost 14 grade . este posibil sa fi facut primul zbor de curatire , daca s-a desfacut ghemul si in zilele urmatoare vine frig au timp sa se stranga la loc .
Multumesc de raspunsuri si iernare usoara .
doctorasulcelviteaz

Mesajde CATALIN » 22 Ian 2013, 19:11

da intradevar a fost o zi frumoasa si au facut intradevar zbor de curatire
sunt convins ca o sa mai fie nu mai cred ca vremea o sa se supere asa rau
CATALIN

Mesajde CATALIN » 22 Ian 2013, 19:12

nu am verificat dar daca inca nu ai deschide o pagina personala sa fi mai integrat si (respectat aici)
intra la pagini personale si spune-ti povestea
CATALIN

Mesajde doctorasulcelviteaz » 22 Ian 2013, 19:48

Am trecut si la pagina personala dar intrebarile le pun pe acest thread al apicultorului incepator doar sunt incepator nu . :)
doctorasulcelviteaz

Mesajde ionsut » 23 Ian 2013, 02:45

..."furtisagul si viespile au distrusalti 2 stupi"...

Spatiul acela liber, nu e in regula. Acum lasa-i asa, dar cu prima ocazie, temperaturi peste 12 grade 2 zile consecutiv - poate sa fie si in martie - trage ramele langa diafragma, in dreptul urdinisului si mai pune o diafragma langa rame inspre perete. Ramele sa fie in dreptul urdinisului intre 2 diafragme.
Daca nu ai a 2a diafragma improvizezi, o rama invelita in folie, un carton etc. Cu furtisagul si viespile ai avut probleme din aceasta cauza.
ionsut

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?