Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Nea Costica din Buzau

Mesajde State » 14 Ian 2013, 14:05

Sa traiti nea Costica !
V-am trimis un mesaj.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde alt stupar » 14 Ian 2013, 22:34

bostina constantin scrie:Multumesc pt urare Razvan, un an fericit tie familiei tale si tuturor colegilor de forum :)

Sa mai uit de dorul albinelor[tratament pt diagnosticul lui Adi], am curatat de ceara si propolis mai multe rame si un stup orizontal. Am obtinut 20g de propolis[nu stiu ce sa fac cu el :| ], si am recuperat cca 75 rame 1/1 care trebuiesc insarmate[inseilate], si la prun foita pe ele.Ceara am topit-o asta vara, cca 8kg din care o parte o voi da la schimb cu foite. Adi fi-miu, elev la scoala de apicultori :) , a iseilat si el cca 50 de rame 1/2, si urmeaza altele si cele 1/1.

pai vezi... asa mai intri in rundul lumii stuparesti :D
sigur ai citit-o, eu doar o reamintesc:
" De primavara pana toamna se stupareste. Iarna se citeste, se povesteste, se chefuieste (uneori ;)) si... (mai ales) se tamplareste".
Si atat !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde geangu » 15 Ian 2013, 10:26

nu uitati niciodata pelinul, sunt apicultori care toata primavara fac profilaxie numai cu infuzie de pelin administrata in sirop, nu mai zic ca este si gratis.
un alt ingredient, care zic unii ca nu trebuie sa lipseasca, este sucul de ceapa deoarece prelungeste viata albinelor.
geangu

Mesajde bostina constantin » 15 Ian 2013, 15:09

In iarna asta , am citit, am povestit, am incarcat acumulatorii ;) , am tamplarit si am......lacatusarit :)
Iata cum;
Cand am tras albine moarte pe urdinis, la o familie a iesit si o bucata de fitil pt varachet nears.
Ne vaitam ca ne mor familii de albine si ne juram ca am facut toate tratamentele, corect si la timp, cand colo fals :o
Atunci m-am hotarat sa fac un varojet artizanal si cred ca am reusit[vedeti ce modestie ??]
componente;
- ventilator it
- maner, de la spray vopsea
- focar, rezervor pistol vopsit[tip vechi]
- teava fum, teava aluminiu de la draperii
- intrerupator, minicontact de la centrala pe gaze dezafectata
- alimentare
a] acumulator filetanta
b] suport acumulatori lanterna electrician
ps am facut si o inovatie :o , dar rabdare [sa traiesti nea Jane]
Fişiere ataşate
DSC02813 (Medium).JPG
cu sertar si teava
DSC02812 (Medium).JPG
cu ventilotor
DSC02811 (Medium).JPG
cu intrerupator, maner si alimentatori
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 15 Ian 2013, 15:14

si proba;
Fişiere ataşate
DSC02830 (Medium).JPG
gata de foc
DSC02829 (Medium).JPG
fumul
DSC02827 (Medium).JPG
in functiune
bostina constantin

Mesajde teinegru64 » 15 Ian 2013, 15:58

geangu scrie:nu uitati niciodata pelinul, sunt apicultori care toata primavara fac profilaxie numai cu infuzie de pelin administrata in sirop, nu mai zic ca este si gratis.

Daca nu esti botanist ,nu folosi pelin.Maine vei scrie ca a dat CCD peste tine.Si pentru a nu- l supara pe geangu care a dat informatia ,aproape corect...cica ... se foloseste doar pelin crescut in primavara. Deoarece lipsesc date clare despre dozare....nu mai folosesc aceasta planta.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde bostina constantin » 15 Ian 2013, 16:14

Nea Gica spunea, sa adaugam o crenguta de pelin langa celelalte plante medicinale :)
O fii bine, o fii rau nu stiu :?:
bostina constantin

Mesajde janese » 15 Ian 2013, 16:17

tei negrule 64!!!.eu si mosii mei care nu mai sunt folosim pelin...in pet-ul de cinci kile...tocam pelin frunze de mai,luate in timpul infloririi salcamului...umplem sticla pe jumate cu tocatura de frunze de pelin verzi(neuscate)...apoi completam cu tuica curata peste 40 grade(pana in 50) pana se umple...si o lasam asa...incepand din septembrie in anul ala sau in tot anul urmator punem 10 ml la litrul de sirop sau turta..deci turtei ,siropului ,nu-i lipseste tuica si pelinul...asa fac !...asa faceau si mosii mei...si voi face in continuare!...lungeste viata albinei!baga si mie pe mp nr tau de telefon.
ps...toata treaba la protofil este alcoolul si patlagina frunze(asa asa ca fapt divers)
janese

Mesajde Jean Valjean » 15 Ian 2013, 18:54

Pai si atunci, nea Janese, nu ar fi bine langa pelinul ala sa pui si patlagina?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde geangu » 15 Ian 2013, 19:15

bostina constantin scrie:In iarna asta , am citit, am povestit, am incarcat acumulatorii ;) , am tamplarit si am......lacatusarit :)
Iata cum;
Cand am tras albine moarte pe urdinis, la o familie a iesit si o bucata de fitil pt varachet nears.
Ne vaitam ca ne mor familii de albine si ne juram ca am facut toate tratamentele, corect si la timp, cand colo fals :o
Atunci m-am hotarat sa fac un varojet artizanal si cred ca am reusit[vedeti ce modestie ??]
componente;
- ventilator it
- maner, de la spray vopsea
- focar, rezervor pistol vopsit[tip vechi]
- teava fum, teava aluminiu de la draperii
- intrerupator, minicontact de la centrala pe gaze dezafectata
- alimentare
a] acumulator filetanta
b] suport acumulatori lanterna electrician
ps am facut si o inovatie :o , dar rabdare [sa traiesti nea Jane]

vezi ca se gasesc aparate tip "furetro" la preturi accesibile si care au randament 100%. nici numai ma gandesc la alt mod de a face tratamente de cand am acest tip de aparat.
geangu

Mesajde bostina constantin » 15 Ian 2013, 22:36

Respect obtiunea fiecaruia, eu am vrut sa imbin utilitatea cu cardul [portofel, buzunar] :)
Ce am facut eu are temen de functionalitate cat doresc eu, si eficienta garantata ;)
Numa bine la toti!!
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 21 Ian 2013, 12:40

Ieri [20ian] m-am imbracat in ,,haina'' de mecanic si am schimbat rulmentii [numai am demontat ca nu am avut semering] de la masina de spalat whirlpool.
Prima interventie a fost acu o saptamana in urma, deoarece la centrifugare lovea cuva de un perete al masinii, cand am gasit un amortizor rupt [partea de plastic ce intra in cuva].
Am indoit o tabla din inox, i-am gaurit urechile obtinute, i-am sudat un surub pe indoitura si am economisit 100 lei cu manopera, nu mai pun efortul pt transport.
Punand-o in functiune, avea un sgomot care anunta uzura rulmentilor, lucrul ce s-a adeverit la demontare.
Cotele de rulmenti sunt [atentie sunt mai multe tipuri de masini], 6204 si 6205, iar ale semeringului 55 / 30 / 10.
Diseara o montez la loc ca am cumparat semeringul si solutie Detartrant pt curatat rezistenta.
Daca doriti sa stiti mai mult, curaj :)
Fişiere ataşate
DSC02840 (Medium).JPG
lagarul [butucul] pt rulmenti si semering
DSC02839 (Medium).JPG
axul
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 02 Feb 2013, 21:54

Multumesc lui Cristi Mocanu pt CD -ul care mi l-a trimis, am intarziat un pic , nu mai amintesc toate motivele, doar unul; ... am avut ,,musafiri'', vedeti pozele :D
Inca odata, multumesc Cristi!! :D
Fişiere ataşate
DSC02852 (Medium).JPG
si motivul multumirii
DSC02850 (Medium).JPG
tot el
DSC02851 (Medium).JPG
nepotul Andrei
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 06 Feb 2013, 21:07

Nu am lasat mintea si mainile sa faca paianjeni, si le-am pus la treaba.
Acu vine primavara si vara [pt roi] si sa fim pregatiti, ,,iarna car si vara sanie'' ;)
Am facut niste hranitoare mai cuprinzatoare, pui si mult si putin :)
Fişiere ataşate
DSC02854 (Medium).JPG
formarea profilului ,,U''
DSC02855 (Medium).JPG
placat pe o parte
DSC02880 (Medium).JPG
finalizat
bostina constantin

Mesajde Razvan HD » 06 Feb 2013, 23:51

Felicitari pentru hranitoare , sunt reusite !
Numai bine !

Razvan HD
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde un OM » 07 Feb 2013, 00:06

Daca le faceati din lemn va luadam dublu.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?