Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adrian Blaguescu

Mesajde bostina constantin » 03 Mar 2012, 21:40

[[e... ca astazi fiind sambata,pe cel de lemn l-au sechestrat muierile, sa faca pancove :lol:[/quote]]
Place ochiului ce vede sau ,, Ce-i frumos place si Domnului''. Scuza-ma ce e aia pancove?? :? ps in 77 am baut apa minerala de la o cismea [robinet] in centrul Lipovei[ eram sofer militar, intr-o ,,calatorie de studii'', veneam prin munti Oradea Ineu Lipova Arad- Oradea] , mai exista cismeaua?? Cu stima C.B.
bostina constantin

Mesajde paul » 03 Mar 2012, 21:41

alt stupar scrie:si... da, e vremea stupilor!
carpelile astea... coloratele astea de adapostesc ceva roi facuti anul trecut tocmai isi traiesc ultima iarna ”de glorie”
de la toamna vor adaposti cartofi :evil:

Da ce don profesor ... te-ai lipit de-un fond ieuropean pe cultivarea cartofului si nu-ti ajung lazile clasice ??? :lol:
Ultima oară modificat de paul pe 03 Mar 2012, 21:58, modificat 1 dată în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2012, 21:45

poveste:
stupul de mai jos (in fapt, singurul ME) este ultimul roi capturat anul trecut, undeva pe la sfarsit de iunie.
Mic, pricajit, l-am pus pe ME din lipsa de altceva.
Nema ajutor cu puiet (ca tot restul e Dadant), nema stimulare, nema schimbat rezervele de mană.
A primit doua completari a cate 4 liti de invert la inceput de septembrie si... atat! Sincer, nu-i dadeam multe sanse sa treaca iarna.
In noiembrie, strans pe 5 rame, pus corp cu rame goale sub cuib, fara niciun impachetaj si iacata-l:
Fişiere ataşate
DSC00928.JPG
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2012, 21:56

acum desigur... alea 5 rame nu mai sunt tocmai imaculate :lol:
cate-o picatura-doua-trei-zece de ... face parte din decor si era de asteptat la asa matz, cum altfel :lol:
astazi i-am ”pus turta-n cap” si am ermetizat podisorul. De-acu sa zic ca a scapat :?: ;)
Fişiere ataşate
DSC00929.JPG
alt stupar

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2012, 22:07

bostina constantin scrie:Place ochiului ce vede sau ,, Ce-i frumos place si Domnului''. Scuza-ma ce e aia pancove?? :? ps in 77 am baut apa minerala de la o cismea [robinet] in centrul Lipovei[ eram sofer militar, intr-o ,,calatorie de studii'', veneam prin munti Oradea Ineu Lipova Arad- Oradea] , mai exista cismeaua?? Cu stima C.B.

pancove...langosi, turte
cum ar fi sunat sa zic... nu intind turtele (pt. albine) cu sucitorul ca intind muierile turtele (langosii) cu el ?

eu unul nu stiu de nici o cismea cu apa minerala in centrul orasului ;)
daca e vorba de statiunea Lipova Bai da, acolo sunt, desi parca nici apa nu mai e dom”le cum era odata ! :D
alt stupar

Mesajde alt stupar » 03 Mar 2012, 22:15

a... era sa uit!
nu-s toate bune si frumoase.
Aici mai atasez doar o poza, cu mortaciunile scoase dintr-un stup. Si nu sunt deloc putine, avand in vedere ca au mai ”degajat” si albinele in cele doua zile cu zbor:!:
Si mai grav, in aceasta iarna alte trei familii au refuzat hrana precum tatal Columbencei, adica cel mai mare nr. de stupi morti din ultimele 5-6 iernari !
Despre cauze, le discutam maine la TEMA ZILEI.
Fişiere ataşate
DSC00932.JPG
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 03 Mar 2012, 22:22

Am mancat si eu langose, sunt foarte bune, am facut armata in Arad [ Cetate, scoala de soferi] si Oradea [sofer Divizie], a fost frumos, da ,,a fost'', multumes!!! Sa fii sanatos!!! C.B
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 03 Mar 2012, 23:56

De unde ai luat gauritorul de rame cu 6 mandrine si cu cit??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 04 Mar 2012, 05:13

Mai Aditza maaa !!! ... tre' sa- zic si sa-ti arat ceva ( cand o' fi posibil ) si mai bun decat gauritorul.

Ps
Nu e noutate daa ' ... e bunatate !. :)

Pps
Ai vazut si tinut in maini ... obectu' ... ( pe bune bre ! ) 8-)

Sa traiesti !!!.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde vicpo » 04 Mar 2012, 07:53

alt stupar scrie:ei, ne-a cam luat valul si copilul asta, Orlando, a nimerit la mijloc, saracul :D
un singur lucru as mai avea de completat la cele de mai sus si apoi ar cam fi timpul sa o dam pe un ton mai serios ;)
@ Vicpo, esti 100% convins ca, in perspectiva, un tanar dornic de ”accesari” fara strop de experienta la activ are mai mult de castigat de pe urma unor incurajari gratuite decat de pe urma unor atentionari cu privire la ce-l asteapta sau unor ”luari in balon” :?:

dl alt stupar nu am nimic de comentat in ce priveste atitudinea dv ,e stilul dv de ...lucru cu incepatori care viseaza si ei cum am visat fiecare ,am fost impotriva celor care a dus mielul in gura lupului (e meteforic sper ca nu va suparati)In general sfaturile dv ironice asa cum sint, sint bune si de luat in seama ,se vede ca vine de la o persoana in cunostinta de cauza.va salut
vicpo

Mesajde alt stupar » 04 Mar 2012, 22:06

proapis13 scrie:De unde ai luat gauritorul de rame cu 6 mandrine si cu cit??

de la vecinii din vest
50.000 ft.
si, cu aceasta ocazie, multumesc public colegului de pe forum care m-a ajutat cu traducerea.
alt stupar

Mesajde alt stupar » 04 Mar 2012, 22:09

Adi Hodis scrie:Mai Aditza maaa !!! ... tre' sa- zic si sa-ti arat ceva ( cand o' fi posibil ) si mai bun decat gauritorul.

Ps
Nu e noutate daa ' ... e bunatate !. :)

Pps
Ai vazut si tinut in maini ... obectu' ... ( pe bune bre ! ) 8-)

Sa traiesti !!!.

sti ca ma facusi curios ?
acu zici, dupa ce 2 ani de zile am dat cu sfintii ca nu l-am cumparat cand fuseram amandoi acolo ?

auzi, ce diferenta de fus orar ai fata de noi ?
alt stupar

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2012, 22:31

alt stupar scrie:de la vecinii din vest
50.000 ft.

Inseamna ca l-ai luat bine,sub 200 euro :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde genutzu » 04 Mar 2012, 22:35

ce invidios ma faci cu zborul tau de curatire!
......pardon al albinelor .
La mine sunt cu - multe grade si azi a viscolit iar!
genutzu

Mesajde alt stupar » 04 Mar 2012, 23:16

mda, de trei zile bazaie usor, temperaturile sunt asa si-asa, adica varsatii si partile insorite ale pavilioanelor au zbor 3=4 ore, laturile umbrite ioc, de parca-ai trece in alta emisfera cand ocolesti pavilionul :twisted:
soare este din plin dar ca un facut de pe la ora 11 incepe un vant de te muta din loc

Uite-o amatoare de rumegus: :D
Fişiere ataşate
DSC00931.JPG
alt stupar

Mesajde Bee Happy » 05 Mar 2012, 00:12

Auzi, AAS-ul nu are in obiectivele sale, lupta impotriva tamplariilor care ispitesc albinele cu proteina falsa?
De doua zile albinele mele baga la rumegus intr-o veselie. Dupa ce-l transforma in pastura, o sa fie numa' bun pentru chituirea lazilor unde le-o scobit ciocanitorile.
Sau e mai rentabil sa pun colectoarele si sa vand primul ''polen'' de primavara. 200 de lei Kg. Polen fitness. Calorii putine. Destinat curelor de slabire. Cheia succesului: diversificarea productiei :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?