Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 02 Sep 2014, 14:12

Salut.
In fine...voi vedea despre ce e vorba...oricum e prima iarna in care oernez albine...sper sa reusesc sa le scot din iarna 100%
Numai bine.
ps:cel expandat o fi mai ieftin,dar se face multa mizerie..dai un ban dar nu-l mai ai... :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mirel » 02 Sep 2014, 14:24

Personal:
nu folosesc polistiren ci diafragme din lemn/placaj
treaba cu condensul am rezolvat o de mult cu urdinisul deschis la maxim (la cei cu fund plin)
nu vad rostul polistirenului pe timpul iernii, cand incepe cresterea puietului da si atunci condensul are rostul lui , e binevenit
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Augustin78 » 02 Sep 2014, 14:35

Salut.
Eu am cu fund cu plasa la 3 e pe tot fundul iar la 4 doar un decupaj de 20x30.
Voi vedea cum rezolv pina la urma.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 02 Sep 2014, 21:50

Augustin78

Mesajde Augustin78 » 03 Sep 2014, 14:23

Salut.
Azi am avut deosebita placere sa vina in mini stupina mea....Dl. florin Dobre...vecinul de peste deal :lol: ...a venit pt o evaluare a proviziilor de iarna.Se pare ca nu-i asa grav cum ma asteptam eu..dar nici bine nu-i :!: ..insa pina la 15 sept mai dau sirop 2/1 cate 500ml in fiecare zi....dupa aceea voi incepe sa restrang cuibul(la sfatul lui Florin)...pe la inceputul lui octombrie.
In rest...ce sa va zic...am introdus astazi in cutii 2 dintre diafragmele facute ieri,cele invelite in folie si introduse in rame de 1/1.
Sambata trebuie sa fac al doilea tratament cu varachet.....si sa fac un adapost ..
eu unde aminstalat cutiile este un vant/curent foarte nasol(atunci cand bate vantul si se apropie iarna :oops: )
Voi vedea cand voi avea timp sa injghebez un adapost(cat mai urgent)
Va multumesc si numai bine.
ps:Multumesc mult Florin pt sfaturi si placerea de a veni la umila mea stupina... ;)
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 03 Sep 2014, 14:42

Augustin78 scrie:....dupa aceea voi incepe sa restrang cuibul(la sfatul lui Florin)...pe la inceputul lui octombrie.

Cum ai incheiat cu siropul, incepi sa scoti treptat cate o rama cu miere putina...dupa diafragma si descapacita treptat. Nu astepta octombrie. Pana atunci vei avea rezervele comasate pe ramele de iernare.
Rezolva cu vantul...musai.
Mi-a facut placere sa fiu de ajutor. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 03 Sep 2014, 14:46

p.s. Augustin are albine blande. Altele sunt cauzele agresivitatii lor. :idea:
Vant, fara fum...nici un ac. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde irina » 03 Sep 2014, 15:25

Augustin78 scrie:Salut.
Azi am avut deosebita placere sa vina in mini stupina mea....Dl. florin Dobre...vecinul de peste deal :lol:

Daca n-ati spus....Dl. Florin....veneam si eu .....peste deal :P
irina

Mesajde Augustin78 » 03 Sep 2014, 15:56

Va salut.
Da,a fost un vant infernal..ne zburam mastile din cap :lol: :lol:
In rest...trebuie cateva schimbari..cat mai urgent...trebuie luat in calcul ca zona in care sunt puse...bate vantul de....in fine
ala a fost locul "donat" de ia mei..si asa e prea mult...sa vad ce fac si cum ma mai pasuiesc pina-mi voi gasi o alta vatra...fara pretentii :oops:

Multumesc inca o data Florin....
Numai bine.

apropo: am adus de la tara 6 rame neasamblate..tocmai ce le terminai de facut..asamblat si bagat polistirenul....din 2 placi de polistiren a ramas resturi de material cam pt inca o diafragma....dar cu ceva adaos in plus...pierder foarte putin spre zero...

Multumesc si lui TDI(turbodiesel) pentru sfaturile date in legatura cu diafragma....va salut
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 06 Sep 2014, 21:21

Salut.
astazi am efectuat al 2 lea tratament consecutiv....am mutat stupi mai in spate cu 1.5m(Florin Dobre stie de ce...te salut Florin) :D
In rest cred ca e binisor.....sper ca la primavara sa raspunda toti prezent..(Doamne ajuta).
Alte noutati nu am..momentan.....pe 15 sept inchei completarea cu sirop...si dupa vom mai vedea ce se va mai intampla.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 06 Sep 2014, 21:48

Salut Augustin!
Ai facut paravanul contra vantului?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 06 Sep 2014, 22:15

Salut Florin.
Inca nu,doar am mutat stupii. ;)
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 09 Sep 2014, 07:47

Salut.
Ieri am mai cumparat 40 kg de zahar."(cred ca am depasit 130 kg de zahar)...si nici macar nu am gustat mierea anul asta(de cumparat am gustat..dar de la ei nici un strop)...deci incep sa ma intreb oare....ce facem noi aici? :lol:
sper ca la anul sa scot si eu ceva miere.Doamne ajuta sa fie un an bun si pentru mine...si de altfel pt toata lumea.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 09 Sep 2014, 16:59

Salut.
Am terminat de facut sirop din 20 kg de zahar..ar trebui sa ajunga pina pe 15 septembrie.....dupa care opresc completarea cu sirop 2/1.
La sfarsitul lui sept voi face iarasi o revizie completa a stupilor sa vedem exact cum stam...bine si vremea va fi un punct cheie.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 13 Sep 2014, 21:31

Salut.
Astazi am efectuat si cel de-al treilea tratament cu varachet.Insa nu am mai inchis la toti urdinisurile(am procedat bine sau NU?)
In timpul tratamentului nu am observat multe albine pe "veranda"..exact ca inaintea efectuarii tratamentului.
Acum voi mai face un tratament in octombrie...sau cand nu va mai fi puiet capacit in stupi.
Saptamana viitoare va trebui sa fac un control al starii familiilor...hrana..puiet..si..altele...
Pina sa efectuez tratamentul din aceasta seara am pus sirop....ma apropii de 15 septembrie...ar mai merge prelungit putin?(nu stiu cata "miere" din sirop au)..daca va fi timpul frumos as merge la ei luni dupa masa(16:00)
Numai bine.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 13 Sep 2014, 21:43

te salut Augustin,ai pus o intrebare daca ai facut bine in legatura cu tratamentul si eu iti raspund ca nu,nu ai facut bine,de ce? nu iti raspund si tu va trebui sa citesti despre tratamentul antivarooa din toamna si poate gasesti si faci cum trebuia. mii de scuze.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?