apivasmob scrie:Mosu inca este in activitate

DAAA.....muncesti sarbatoarea si primesti intepaturi la altii

....Am in stupina la Apivasmob=Vasile cateva nuclee( pt a se inperechea "fetele" mele cu "baieti" lui=anul ac schimb linia-o data la 5 ani)si cand unificam 2 nuclee cu2 rami,pe cand marcam si puneam matca in colivie ,aud un vuet in stupina....Stirg la Vasile,si 3-4 minuti bateam ca la urs in capace(sa imitam tunete=venirea ploii) ....nu se aseza,se invartea ca un bezmetic,nici nu se aseza ,nici nu pleca....Eau repede colivia cu matca din roiul meu ,o agat intr-un harag de 3m si dupa 2 min ating batul cu colivia de locul in care doar in 3 min s-a asezat=aveti pozele....L-am pus la locul lui,a ocupat 6 rame(am pus si 2 r cu puiet toati varstili) dupa care am facut control la stupul din cari iesise=stup divizat(a intrat in frigurile roitului-matca an 4)care din 2 caturi avea numai unul....A fost bonitat(taiat botcili de Vasile)si lasata o super botca ca la carte si una-doua crude si....

pe una din ramele laterale inca una cre iesise matca....Asadar ,Vasile amu hranestii neni doua famili in loc de unua....Am desfacut botca ramasa,am marcat cu punct mic alb matca si am pus-o in stup..am pus o punga'cap la roi,vinea ploaie....ramane sa verifice azi daca are s-au nu matca-roiul,parea agitat=posibil sa fi plecat din roi matca-matcile la imperechet

P.S-Vasile si nu numai,contolati bine toate ramele inclusiv din cat.....A si data viitore sa-mi dai si mie o botca din aia=2,5 cm ..stiu eu ce sa fac cu ia=eventual o pun in rama....SANATATEEE!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!