Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mihaita

Mesajde Mihaita » 27 Dec 2013, 20:52

un OM scrie:Incearca macar la anul ca hrana pe care o dai albinelor, suplimentar unui cules de intretinere sa nu depaseasca 10-15 septembrie.Incepi din primele zile de august.
Succes.

Multumesc foarte mult. Asa o sa fac la anul. Anul asta nu am putut sa ma duc mai devreme pentru ca a trebuit sa stau cu mama care este bolnava. M-am dus mai tarziu.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 27 Dec 2013, 21:10

Salut tuturor,
Azi am venit de la tara, am mai pus niste apifonda la 2 stupi care mai aveau jumatate din ce le pusesem. Am facut si cateva poze, de afara si acum puteti sa il vedeti si pe cel de-al saptelea stup.
P.S. Va rog scuzati suportul celui de-al saptelea stup. Nu am mai avut pe ce sa il pun, neavand loc langa ceilalti asa ca am apelat la o metoda de urgenta.
Fişiere ataşate
PC260006edited.jpg
Mihaita

Mesajde Mihaita » 27 Dec 2013, 21:13

Am facut si niste ''copertine''. Le-am pus deasupra urdinisului pentru ca m-am gandit ca poate ninge si sa nu se astupe urdinisul cu zapada. Eu sper sa fie ceva bun.
Fişiere ataşate
PC260009edited.jpg
Mihaita

Mesajde popik50 » 27 Dec 2013, 21:16

Daca se face frig dai drumul la aragaz si se rezolva situatia :D
popik50

Mesajde Mihaita » 28 Dec 2013, 11:11

popik50 scrie:Daca se face frig dai drumul la aragaz si se rezolva situatia :D

Exact.....ce le mai trebuie....au incalzire centralizata :D
Mihaita

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 15:41

Mihaitza, bine ai venit si succes, eu te=am vazut mai tarziu ca am zonele mele unde=mi fac veacul ca sa zic asa pe acest forum.
Ma bag sa iti citesc cele 12 pagini, oricum inceputul e promitzator, esti tanar, se vede ca esti pasionat astea doua chestii sunt de baza pt a deveni un apicultor adevarat in urmatorii ani si cred ca ai toate sansele aici la bursa Gica Romanescu.
Succes!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 15:45

Mihaita scrie:Am pus si 2 poze cu niste rame....ele dupa cum arata sunt in totalitate pline cu miere, dar sunt partial capacite

Incearca sa renunti la manusile alea de cauciuc, iti transpira mana in ele si nu ai precizie in manuirea ramelor...daca umbli atent cu mainile cu miscari calme si sigure, albinele nu vor ataca, te dai cu ceva fum pe maini si e suficient.
Ramele alea trebuie sa fie ceva mai pline si mai "vechi" sa le bagi la iernat adica sa formezi cuibul de iernare cu ele..cel putin prima!
Colegii ti=au dat sfaturi bune legat de polistirenul acela...mai bine faci o plasa de stuf sau coceni de porumb impotriva vantului dar atentie la coceni sa nu ai iei cu tot cu soareci :P si sa ai amplasezi ceva mai in spate la 1 sau 1,5m de sirul de lazi..altfel soarecii vor misuna in zona mai ales toamna si nu e exclus sa si intre sau sa roada.
Legat de izolatie...avem un exemplu bun..uite la felul cum pregateste o familie de iernare Jony It, vezi ca are filme pe You tube si pagina personala, vezi ca el pune diafragmele de polistiren in interior, e mai bine asa, si strange ghemele la maxim...invatza de la el la capitolul asta !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 16:02

Sa iti iei o masca simpla din aceea cu plasa neagra de panza e mai ieftina si vezi mai bine prin ea..am avut si eu asa cum ai luat tu, reflecta lumina soarelui in ciurul ala si greu vei vedea matcile sau ouale...cauta sa nu te arunci la chestii complicate si scumpe, nu merita !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 16:09

alt stupar scrie:
Mihaita scrie:Sa va fereasca Dumnezeu pe toti de ce mi s-a intamplat mie. Dupa ce am desfacut urdinisurile la ei, albinele din stupul gri nu ieseau deloc afara. Dupa ce s-au mai linistit i-am verificat si cand am ajuns la el am vazut ca se rupsesera 3 rame, 2 cu miere si una cu puiet. Singura pe care am salvat-o a fost cea cu puiet, cele cu miere facandu-se praf. Am strans cuibul in 5 rame fiindca multe albine au murit strivite de ramele care s-au rupt. Cele 3 rame care s-au rupt erau vechi si le-am luat de la acel batran de la care am cumparat stupii. Din 6 rame cat aveau in ei vara trecuta, 4 erau vechi si urate. Stupii iam transportat cu o remorca pe 2 roti trasa de un Golf 4.
Pun si cateva poze de cand ii aveam in oras.

Nu vreau sa fiu rautacios dar asta-i rezultatul cand cumparatorul se orienteaza exclusiv dupa criteriul "pretul cel mai mic"
Cumperi stupi de la cte un mosulica ca deh, vinde ieftin si uite cu ce te alegi... rame de-o varsta cu el, faguri mai negri decat negura timpului... si asta-i castigul ca "ai luat la un pret bun"
De cati bani - atata peşte... aşa se zice, nu ?

Da, fii atent mai ales la inceput cu investitiile..cauta un apicultor cu experientza dezinteresat care sa te indrume caci va fi greu, sunt foarte multe boroboatze care se pot face si crede=ma ...nu vrei sa le faci pe toate :lol: , orice decizie e posibil aducatoare de daune si acolo intervine experientza de care ai nevoie deci cauta unul priceput !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 16:26

un OM scrie:Incearca macar la anul ca hrana pe care o dai albinelor, suplimentar unui cules de intretinere sa nu depaseasca 10-15 septembrie.Incepi din primele zile de august.
Succes.

Citez ce=a zis colegul si mai bag si eu una..incearca sa bagi la iernat pe macar 5o% miere adevarata si restul ceva sirop din surse sigure, adica facut de tine, vezi ca multi s=au fript cu api=zamile din comertz...sunt facute din cereale tratate cu neonicotinoide si ca si in medicatia homeopata unele substantze desi sunt in doze mici au efecte puternice in corp...asa si la albine, daca sunt doze minime de otrava de cea mai buna calitate in aceste siroape efectele pot fi foarte parshive...atentie deci, documenteaza=te bine in directia asta !!
BUNKA

Mesajde Mihaita » 28 Dec 2013, 20:20

BUNKA scrie:Mihaitza, bine ai venit si succes, eu te=am vazut mai tarziu ca am zonele mele unde=mi fac veacul ca sa zic asa pe acest forum.
Ma bag sa iti citesc cele 12 pagini, oricum inceputul e promitzator, esti tanar, se vede ca esti pasionat astea doua chestii sunt de baza pt a deveni un apicultor adevarat in urmatorii ani si cred ca ai toate sansele aici la bursa Gica Romanescu.
Succes!!

Multumesc foarte mult si numai bine.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 28 Dec 2013, 20:23

BUNKA scrie:
Mihaita scrie:Am pus si 2 poze cu niste rame....ele dupa cum arata sunt in totalitate pline cu miere, dar sunt partial capacite

Incearca sa renunti la manusile alea de cauciuc, iti transpira mana in ele si nu ai precizie in manuirea ramelor...daca umbli atent cu mainile cu miscari calme si sigure, albinele nu vor ataca, te dai cu ceva fum pe maini si e suficient.
Ramele alea trebuie sa fie ceva mai pline si mai "vechi" sa le bagi la iernat adica sa formezi cuibul de iernare cu ele..cel putin prima!
Colegii ti=au dat sfaturi bune legat de polistirenul acela...mai bine faci o plasa de stuf sau coceni de porumb impotriva vantului dar atentie la coceni sa nu ai iei cu tot cu soareci :P si sa ai amplasezi ceva mai in spate la 1 sau 1,5m de sirul de lazi..altfel soarecii vor misuna in zona mai ales toamna si nu e exclus sa si intre sau sa roada.
Legat de izolatie...avem un exemplu bun..uite la felul cum pregateste o familie de iernare Jony It, vezi ca are filme pe You tube si pagina personala, vezi ca el pune diafragmele de polistiren in interior, e mai bine asa, si strange ghemele la maxim...invatza de la el la capitolul asta !

La manusile alea am renuntat de la inceputul anului acesta. Le-am tinut la inceput pana m-as obisnui cu cate o intepatura doua. Acum ma uit la ele cu mainile goale. Si anul acesta am pus polistiren pe ei si nici anul trecut nu am avut probleme cu polistirenul pus pe ei. M-am gandit si la diafragma de polistiren dar nu am mai pus-o.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 28 Dec 2013, 20:25

BUNKA scrie:Sa iti iei o masca simpla din aceea cu plasa neagra de panza e mai ieftina si vezi mai bine prin ea..am avut si eu asa cum ai luat tu, reflecta lumina soarelui in ciurul ala si greu vei vedea matcile sau ouale...cauta sa nu te arunci la chestii complicate si scumpe, nu merita !

Masca aceea mi-a placut mie. Am dat ceva pe ea...50 de lei dar sa stiti ca e buna. Tata si-a luat cu cateva luni inainte o masca dinaceea de 25 de lei dar s-a cam rupt. A mea nu are nici o problema. Plasa e dintr-un fel de sarma si rezista la indoituri.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 28 Dec 2013, 20:28

BUNKA scrie:
alt stupar scrie:
Mihaita scrie:Sa va fereasca Dumnezeu pe toti de ce mi s-a intamplat mie. Dupa ce am desfacut urdinisurile la ei, albinele din stupul gri nu ieseau deloc afara. Dupa ce s-au mai linistit i-am verificat si cand am ajuns la el am vazut ca se rupsesera 3 rame, 2 cu miere si una cu puiet. Singura pe care am salvat-o a fost cea cu puiet, cele cu miere facandu-se praf. Am strans cuibul in 5 rame fiindca multe albine au murit strivite de ramele care s-au rupt. Cele 3 rame care s-au rupt erau vechi si le-am luat de la acel batran de la care am cumparat stupii. Din 6 rame cat aveau in ei vara trecuta, 4 erau vechi si urate. Stupii iam transportat cu o remorca pe 2 roti trasa de un Golf 4.
Pun si cateva poze de cand ii aveam in oras.

Nu vreau sa fiu rautacios dar asta-i rezultatul cand cumparatorul se orienteaza exclusiv dupa criteriul "pretul cel mai mic"
Cumperi stupi de la cte un mosulica ca deh, vinde ieftin si uite cu ce te alegi... rame de-o varsta cu el, faguri mai negri decat negura timpului... si asta-i castigul ca "ai luat la un pret bun"
De cati bani - atata peşte... aşa se zice, nu ?

Da, fii atent mai ales la inceput cu investitiile..cauta un apicultor cu experientza dezinteresat care sa te indrume caci va fi greu, sunt foarte multe boroboatze care se pot face si crede=ma ...nu vrei sa le faci pe toate :lol: , orice decizie e posibil aducatoare de daune si acolo intervine experientza de care ai nevoie deci cauta unul priceput !!

Mie nu prea a avut cine sa imi spuna......bunicul ce mai stie dar el nu i-a transportat niciodata. Acum am invatat si eu cum sa ii transport, dar dupa boroboata aia.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 28 Dec 2013, 20:29

BUNKA scrie:
Succes.

Citez ce=a zis colegul si mai bag si eu una..incearca sa bagi la iernat pe macar 5o% miere adevarata si restul ceva sirop din surse sigure, adica facut de tine, vezi ca multi s=au fript cu api=zamile din comertz...sunt facute din cereale tratate cu neonicotinoide si ca si in medicatia homeopata unele substantze desi sunt in doze mici au efecte puternice in corp...asa si la albine, daca sunt doze minime de otrava de cea mai buna calitate in aceste siroape efectele pot fi foarte parshive...atentie deci, documenteaza=te bine in directia asta !!

Nu am avut miere....ca altfel bagam eu, nu luam toate porcariile. Fiind al doilea an si neavand productie, a trebuit sa ma bazez pe ce a fost in comert.
Numai bine.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 29 Dec 2013, 16:38

Despre Furetto ce parere aveti. As vrea sa imi cumpar unul in primavara cand e Targul Apicol Oltenia. Cum functioneaza...am inteles ceva de genul ca trebuie amestecat gaz lampant si cu solutie de Varachet sau ceva de genul...nu stiu, am dubii sa il cumpar. Ce se poate folosi in afara de gaz lampant si in ce proportii se amesteca acesta cu Varachetul. Nu vreau sa dau banii degeaba ca si asa nu sunt. Cu fitilele de Varachet e mai complicat, cand ti-e lumea mai draga nu ard, deaia vreau saa cumpar un Furetto. Ce pret au si cat e de bun?
Mihaita

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?