Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: M.S.COSTACHE

Mesajde mircea.costache » 22 Aug 2014, 13:19

Buna Ziua.
Lectura zilei. Citez: "Piramida de la Pitești? La fel de misterioasă ca orice piramidă! Nu se știe de ce a fost ridicată!"

Pentru cei ce nu o cunosc pe Doamna Marioara Godeanu, în semn de omgiu la plecarea dintre noi a seducatorului savant si a admirabilului om care a fost, reproduc de pe internet următoarele:

“PIRAMIDA LUI KEOPS” DE LA PITEŞTI

La marginea Piteştiului, ascunsă de priviri indiscrete, o construcţie bizară se ridică în mijlocul pustietăţii. E veche, ruginită, abia se mai ţine. O zăreşti din fuga maşinii, pe centura oraşului. Dar, ca să ajungi la ea, trebuie să străbaţi staţia de epurare, să te învîrteşti printre bazine cu apă murdară, clipocindă, să înfrunţi mirosul greu. Mergi tot spre Est, către malul Argeşului. Şi, dintr-o dată, o vei vedea. E o piramidă de metal şi sticlă. O copie fidelă a Marii Piramide a lui Keops. La scara 1 pe 10. A fost ridicată în anii 80 ai secolului trecut. Şi are o poveste incredibilă. O poveste despre mintea umană care provoacă Necunoscutul, despre minuni ştiinţifice şi fenomene la limita cunoaşterii. Cîndva, această piramidă a fost un laborator de cercetare avansată. Astăzi, uşile sale sînt zăvorîte. Praful şi uitarea se aştern în straturi tot mai groase. Privind-o, te simţi Stalker în Zona lui Tarkowski, adunînd din gunoi fragmente de tehnologie extraterestră. Cine a făcut picnic la marginea drumului ? O femeie uluitoare pe nume Marioara Godeanu.

„Agenda ascunsă” a Marioarei Godeanu

Cînd vine vorba despre Piramida din Prundu, unii vorbesc şi azi în şoaptă, dîndu-ţi de înţeles că acest Laborator naţional de cercetare fundamentală ar fi fost ridicat de Armată sau de serviciile secrete. De fapt, adevărul este altul. Mult mai interesant. Închipuiţi-vă că ne-am întors în timp, în anii 80. Ultimii zece ani ai regimului Ceauşescu. Era epoca luptei pentru pace care nu mai lăsa piatră pe piatră. Anii crizei energetice mondiale, cînd „independenta” Românie se dădea de ceasul morţii să găsească noi surse de energie, adaptînd, inovînd. Cîteodată, inovaţiile erau ridicole. Precum autobuzele cu rezervoarele acelea de gaz de pe acoperiş, de ziceai că sînt purtătoare de rachete. Precum poeziile lui Păunescu despre ţărani care alimentau becul de la roata de moară. Dar, de cele mai multe ori, cercetătorii români chiar îşi storceau creierii, punînd pietrele de temelie ale unor industrii respectabile, precum cea a energiei atomice. În această epocă de efervescenţă, dr. Marioara Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de Biologie, primeşte aprobarea începerii unui experiment de avangardă la Piteşti. Era vorba despre construcţia unei staţii de epurare biologice, pentru ape reziduale, care folosea drept „filtru” nufărul egiptean, o plantă care putea fixa sedimentele. Biomasa rezultată urma să îngraşe pămînturile pe la Albota. Ridicată de pompe puternice, apa ajungea în rezervoare plasate în partea superioară a construcţiei, de unde, printr-un labirint de canale cu verdeaţă, curgea, lent, purificîndu-se. Pînă aici, nimic spectaculos. Nimic excentric, ieşit din ortodoxia comunistă. Oare ? Am trecut cu vederea un mic amănunt. Forma staţiei de epurare urma să fie piramidală. De ce ? Îndrăznim să credem că dr. Marioara Godeanu avea „o agendă ascunsă”. Domnia sa era pasionată de piramide.

Timpul se teme de piramide

Piramida – ce formă uluitoare ! Cîtă stabilitate dă ea unei construcţii… Marea piramidă a lui Keops, pe care istoricii serioşi o datează în jurul anului 2700 î.Hr. (iar cei … vizionari, după calcule astronomice, spun că are 12.000 de ani vechime!), a rezistat timpului, păstrîndu-şi şi astăzi măreţia. Aşezată pe un plan pătrat, cu latura de 240 de m, are o înălţime de 146 m, înglobînd 2,3 milioane de blocuri de piatră, cîntărind fiecare 2-3 tone. Ridicată de confrerii iniţiatice de constructori, care lucrau la ea toată viaţa! De două sute de ani, piramida încinge spiritele şi provoacă polemici. Se întîmpla pe vremea lui Napoleon (care a dormit o noapte, singur, în piramidă, şi a interzis apoi soldaţilor să-l întrebe cum a fost…), se întîmplă şi astăzi. Degeaba încearcă domnul acela cu pălărie, oficialul egiptean pe care-l vedem pe „Discovery”, să ne spună că piramida era un simplu mormînt. Mormînt aliniat după stele, cuprinzînd în proporţii numerele „de aur” ale matematicienilor ? E o simplă întîmplare, au strigat egiptologii de modă veche. Dar fenomenele stranii care se înregistrează în piramide, la o treime de bază şi două de vîrf, în camera mortuară ? Nu sînt statistic reproductibile în condiţii de laborator, au răspuns savanţii respectabili. Dr. Marioara Godeanu avea cunoştiinţă despre această dispută. Ştia că, în anii 70, un ceh a brevetat o piramidă din carton care … ascuţea la loc lamele de ras, plasate sub ea. Ştia că, aşezînd sub pat piramide miniaturale, somnul celui care se odihneşte acolo devine mai profund şi mai liniştit. Văzuse că alimentele se păstrau perfect sub o piramidă de sticlă, iar o plantă bolnavă se vindeca mai repede. Totul sugera că există un „efect de piramidă”, o modificare a continuumului spaţio-temporal sub influenţa formei acestui obiect. În definitiv, Einstein demonstrase că „pânza Universului” poate fi „şifonată” de obiectele cu masă foarte mare. Şi atunci, dr. Marioara Godeanu s-a hotărît să ridice o piramidă- laborator. Chiar şi sub „masca” unei staţii de epurare.

Măsurători radiestezice şi cîrnaţi

Nu ştim cu siguranţă ce a urmat. Unii vorbesc despre fişete închise, cuprinzînd mii de pagini, rod al experienţelor din Piramidă. Martorii oculari, cu care am putut sta de vorbă, ne-au încredinţat că staţia funcţiona foarte bine, plantele crescînd aproape miraculos. Se deschiseseră chiar noi direcţii de cercetare – înspre industria farmaceutică. S-a studiat influenţarea fenomenului de cristalizare din soluţii suprasaturate, în sensul numărului de germeni şi a mărimii acestora, remarcîndu-se diferenţe semnificative în funcţie de zona din piramidă în care este plasat cristalizorul. O serie de măsurători radiestezice au sugerat că spaţiul interior era într-un anumit fel structurat. S-a văzut cum creşte viteza de polimerizare a unor răşini epoxidice. Şi, peste toate aceste experimente strict obiective, sute de impresii subiective: senzaţii de bine, de linişte pentru cei dinăuntru. Şi astăzi mai umblă vorba despre paznici bolnavi care, dormind în piramidă, s-au înzdrăvenit sau, şi mai uluitor, despre femei sterile devenite mame ! Lăsînd zvonurile de-o parte, să mai amintim experimentul cu piramide aşezate pe stupi, la care producţia de miere a crescut semnificativ. Apăruse o adevărată „modă” a piramidelor, confecţionate artizanal din carton sau numai cu laturile din cupru – oamenii observau cum se schimbă gustul apei păstrată în piramidă, al fructelor, al cărnii, reînvăţînd, de fapt, ceea ce strămoşii lor, dacii, ştiau şi aplicau de mult – cîrnaţii se păstrează cel mai bine în podul piramidal, daţi la fum şi uscaţi !

Ipoteze, ipoteze…

Cum pot fi explicate toate aceste lucruri? Ce poartă în Necunoscut deschide piramida? Colectivul Marioarei Godeanu, dar şi alţi cercetători (şi entuziaşti…) din lumea întreagă au formulat diverse ipoteze explicative:

# Există un cîmp universal, cosmic, o vibraţie, o „muzică a sferelor”, pe care piramida o accentuează, funcţionînd ca un „ghid de undă”, ca o antenă de emisie recepţie. Poate şi pentru că raportul care caracterizează piramida, raportul dintre latura pătratului de bază şi înălţime este 1,618, numărul de aur, proporţia care se găseşte, ca o marcă a lui Dumnezeu, în toată lumea vie.

# Vibraţia piramidei interacţionează cu componentele materiei. De exemplu, esenţele de flori sînt foarte amplificate, cristalele cresc, apa pierde gustul de clor. Microcîmpurile organismelor vii (puse în evidenţă prin fotografia de tip kirilian) sînt modificate de vibraţia piramidei.

De ce s-au oprit cercetările?

După Revoluţie, Piramida din Prundu n-a mai fost folosită. Motivele nu sînt greu de ghicit – institutele bucureştene de cercetări au rămas fără finanţare. Treptat, cercetătorii au fost obligaţi să caute alte zone de activitate. Cercetarea românească, la fel ca întregi ramuri industriale, a ajuns la gunoi. Abia s-au găsit bani pentru plata personalului de întreţinere. E de mirare că n-au dat buzna căutătorii de fier vechi, să facă piramida zob. Astăzi, ea rezistă structural şi întîmpină, misterioasă, zorile, aşteptînd timpuri mai bune. Timpuri în care firme private să fie interesate de o investiţie în cunoaştere.

Sursa: http://neinfrantii.forumactual.net/t160 ... in-pitesti

PIRAMIDA din PITESTI
neinfrantii.forumactual.net
PIRAMIDA din PITESTI . . . . La marginea Piteştiului, ascunsă de priviri indiscrete, o construcţie bizară se ridică în mijlocul pustietăţii. E veche, ruginită,

Cu Respect
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
mircea.costache

Mesajde Adi Hodis » 23 Aug 2014, 19:39

Mircea, da albine mai ai ? ... s-au ai uitat de ele ?. :?
Nu de alta, dar ai dat iama in lecturi :) ... taman in luna cea mai importanta pentru sezonul viitor. :shock:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mircea.costache » 24 Aug 2014, 13:52

Buna Ziua

Ma mistiocaresti.Pai la cat este de munca in stupina ar fi culmea seara sau ziua cand postez sa o dau tot pe albine.Ultima extractie de poliflora de toamna super aromata s-a petrecut acum sapte zile.S-a facut tratamentul cu varachet forte.......bla bla bla.Chiar nu va plictisiti ?. As vrea sa citesc la pagina fiecaruia lucruri interesante.
Daca ai fi atent la ce citesti la pagina mea ultima postare face o referire interesanta despre albine.
Sunt beat de atata munca.Daca schimb bautura munci cu lectura si consum si din asta multa ma imbat dar nu ametesc niciodata.

Salutare Adi.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
mircea.costache

Mesajde cristian bh » 24 Aug 2014, 21:32

mircea.costache scrie:Buna Ziua

Ma mistiocaresti.Pai la cat este de munca in stupina ar fi culmea seara sau ziua cand postez sa o dau tot pe albine.Ultima extractie de poliflora de toamna super aromata s-a petrecut acum sapte zile.S-a facut tratamentul cu varachet forte.......bla bla bla.Chiar nu va plictisiti ?. As vrea sa citesc la pagina fiecaruia lucruri interesante.
Daca ai fi atent la ce citesti la pagina mea ultima postare face o referire interesanta despre albine.
Sunt beat de atata munca.Daca schimb bautura munci cu lectura si consum si din asta multa ma imbat dar nu ametesc niciodata.

Salutare Adi.

Secretul producerii mierii e secret de stat domnilor, :D
ce vreti?mura-n gura? :shock:
se discuta doar in CSAT,
sau in cercuri "rotunde"
cunoastem noi gustul mierii poliflore super aromate?
si de toamna??? :?
da de unde,
ne pierdem vremea mistocarind
sau citind(care o fi ala?) :?: toate elucubratiile maestrului aflat mereu in stare de razboi?
cu cine?
ei asta-i intrebarea!
Maestre si io ma declar fan Mese.Costache.
dar arata-mi te rog un post de-al tau unde nu mistocaresti nimic!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde mircea.costache » 25 Aug 2014, 06:37

cristian bh scrie:

Salutare Adi.

Secretul producerii mierii e secret de stat domnilor, :D
ce vreti?mura-n gura? :shock:
se discuta doar in CSAT,
sau in cercuri "rotunde"
cunoastem noi gustul mierii poliflore super aromate?
si de toamna??? :?
da de unde,
ne pierdem vremea mistocarind
sau citind(care o fi ala?) :?: toate elucubratiile maestrului aflat mereu in stare de razboi?
cu cine?
ei asta-i intrebarea!
Maestre si io ma declar fan Mese.Costache.
dar arata-mi te rog un post de-al tau unde nu mistocaresti nimic!

Buna Dimineata

Aplauze indelungate.Stima noastra si mandria e din Carpinet -Bihor Romania.
URA, URA,URA si la gara daca nu "ura" impotriva cui ne convine

PS. Ma de ce nu bagati voi golaneala dasta cu DD cu dalde Pupemea(Ioan Guist)cu ....... mai mari orinduiri forumului daca tot ziceti ca va tin coai..e.

Sa aveti un iceput de saptamana pa masura voastra.
mircea.costache

Mesajde cristian bh » 25 Aug 2014, 10:19

mircea.costache scrie:
PS. Ma de ce nu bagati voi golaneala dasta cu DD cu dalde Pupemea(Ioan Guist)cu ....... mai mari orinduiri forumului daca tot ziceti ca va tin coai..e.

mircea.costache scrie:
.Ultima extractie de poliflora de toamna super aromata s-a petrecut acum sapte zile.

Uite d*asta, ca mie-mi place tare mult mierea poliflora din toamna de anul asta,,, :D ,,,,
ca aia de salcam din anul 2015 n-are asa multa aroma, :lol:
da matale ,te mai ratzoiesti din cand in cand la comisarimea sefa?
cand nu-ti convine oaresce?
ps.
ti-am mai zis-o,lasa-le dreaku de copypaste-uri ,pagini insirate aiurea pe aici,
ca le citesti tu asta-i treaba ta da nu ne pune pe noi la ora de lectura!
ca si noi tot cu graba,
In schimb tot ce poarta semnatura ta,le savurez cu placere maestre. :D

raman fan Mese.Costache!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde mircea.costache » 25 Aug 2014, 15:06

Buna Ziua.

Tata Cristian-Bihor.
Citeste tati ultima postare sa vezi ca este vorba despre o chestiune interesanta despre albine.Cat priveste ultimele comentarii citez: "unde dai si unde crapa"

PS.Esti gelos ca nu poti fi las inaltime in fata unui comisar si sef.Treci la categoria lingai sa depasim baremul lingailor pe 2014

Sa traiesti.
mircea.costache

Mesajde delorin I » 25 Aug 2014, 15:39

Buna ziua! Candva, in cealalta epoca, in revista Magazin au aparut cateva pagini despre aceasta piramida! Ma bucur sa aud ca ea mai exista! Sigur ma asteptam la ceva mai mult, dar cine stie, poate intr-o zi cineva va relua experimentele! Oricum cred ca intre timp, pe aici prin jurul Bucurestiului, cineva foloseste o piramida de sticla pentru a creste plante si chiar de curand am vazut la stiri ca efectul de piramida asupra acestor plante se manifesta printr-o crestere mai rapida...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Adi Hodis » 25 Aug 2014, 16:07

Salutare Adi.

Nu Mircea, nu era mistocareala ci un îndemn cu putina aroma piperata, ce-i drept, ca sa mai zici ceva de apicultura ... de la tine, din zona ta, ceva ... știri acolo. Că fiind un forum de discutii apicole, logic este sa discutam despre altfel de ... lecturi ?. Dar daca d-eastea vrei sa postezi aici, e pagina ta, e placerea ta, nu te mai ... ințep. :)

ps
Mi-am dat seama de ceva ... mi se potriveste proverbul ala cu ,,paiul în ochiul altuia si bîrna ... ”
Eu am ramas restant la pagina mea. :shock:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde mircea.costache » 26 Aug 2014, 07:19

delorin I scrie:Buna ziua! Candva, in cealalta epoca, in revista Magazin au aparut cateva pagini despre aceasta piramida! Ma bucur sa aud ca ea mai exista! Sigur ma asteptam la ceva mai mult, dar cine stie, poate intr-o zi cineva va relua experimentele! Oricum cred ca intre timp, pe aici prin jurul Bucurestiului, cineva foloseste o piramida de sticla pentru a creste plante si chiar de curand am vazut la stiri ca efectul de piramida asupra acestor plante se manifesta printr-o crestere mai rapida...

Buna Dimineata.

Ma bucur sa vad un fin observator.In "noianul" postarilor mele ca de altfel si al tuturor celor ce suntem pe acest forum se strecoara lucruri interesante.Cine poate sa vada vede cine nu NU.

Este o tema de discutie interesanta zic eu si merita aprofundata.Eu personal am trecut la fapte.

Tot respectul meu.
mircea.costache

Mesajde paul » 12 Sep 2014, 00:24

MIRCEA ... LA MULTI ANI !!!
Scuza-ma ca-s primul !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Lucian63 » 12 Sep 2014, 05:46

La multi, multi ani cu sanatate, noroc bun si spor in toate!

LA MULTI ANI!
Lucian63

Mesajde CATALIN » 12 Sep 2014, 07:19

l La multi ani fratie...sa va pregatiti dupa masa....o aluna 1,2,3....15beri
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Sep 2014, 07:21

La multi ani !!!
Cu sanatate !!!
MAXIMA , evident !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Augustin78 » 12 Sep 2014, 08:01

La Multi Ani ..sanatate si numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde peterneamt » 12 Sep 2014, 11:11

peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?