@ victor s,
sa traiesti si tu !
ia zi, la cat ai crescut septelul ?
se cam ingroasa gluma cu hobby-ul asta, ai ?
manu8388 scrie:alt stupar scrie:
de ce mai tii folia pe stup? eu am fost sfatuit sa o scot de vreo 2-3 saptamani.
alt stupar scrie:@cristi_vidican,
cu fiecare trecere prin roii facuti pe MER - vreo 60 - sunt tot mai indragostit de sistem![]()
drept e ca nah, totul e nou, rame "albe", lazi stocatura, s.a.
problemele mari le-am intampinat la trecerea unei familii de productie de pe Dadant pe MER. Se lasa cu friguri/slabirea familiei/scaderea productiei. Al naibii daca nu oua mai degraba intr-o rama veche lipita de peretele lazii decat in doua MER-uri cu care a fost spart cuibul![]()
Am vreo 20 de lazi MER in care nici acum nu am reusit eliminarea in totalitate a ramelor mari. Si am inceput prin aprilie![]()
E o "lupta" pierduta.
Donbazil scrie:Sal'tare!
M-am simtit onorat de vizita colegului Adi Blaguescu (alt stupar) impreuna cu asociatul sau....
Cat despre amorpha.....Binisor.....Polen foarte mult, miere asa-si-asa......Oricum mai slab ca in altzi ani, dar totusi a fost ceva.....
Am scos cam 500 de kile....
Ca la salcam am dardait de frig si am hranit de completare....Ca-si mancau puietul....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
victor s scrie:Salut Adi.
I-mi place ceea ce vad, dar banuiesc ca in spatele acestor pavilioane stau cateva tone de sudoare...are dreptate ApisPuisor cand spune ca mierea pentru stupar este amara! Nu incetez niciodata sa fac comparatie cata munca intra la 2/5/10/20 de stupi si cata munca intra la cateva sute. Este aproape de neimaginat (mai ales cand vad pe cate unii ce vor sa inceapa din prima cu ''una suta bucate stupi'') drept pentru care i-ti pun si eu 2 intrebari...:
- cum i-ti stergi fata atunci cand ai in maini o rama si sudoarea i-ti intra in ochi (masca fiind pe fata)?
-cate masti ai schimbat pana acum si cate ai gaurit cu tigarea ?
Toate cele bune i-ti doresc, umbra deasa si un izvor cu apa rece in apropierea pavilioanelor !
Mishu05 scrie:Salutare,
Cum muti stupii aia mer? Doar cu roaba sau ai si vreun sistem de manere detasabile? Pana acum ce gasesti "neplacut/chinuitor" la MER fata de dadant pe 10 +caturi?
ves.lucian.zabrani scrie:mai stiu eu pe cineva care s-a indragostit de culoarea alba !!!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori