Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 31 Mar 2015, 22:25

Deci hai ca am o problema existentiala. Cum scap de mustele de la urdinis???

Stupii cu fund plin, albinele scot capaceala de pe fund, probabil si cu ceva urme de miere si mustele sunt atrase. De mentionat ca nu am boli prin stupi, dezvoltarea este normala. Chestia asta am observat-o de acum 1 an. Mai mantionez ca am si un vecin cu multe oi si probabil mustele vin de la animalele lui.
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 31 Mar 2015, 22:35

Am observat si eu la cate unul la urdinis. De regula acolo unde-i activitatea mai slaba. Când creste activitatea si poporul, vor patrula si paznicele mai eficient la urdinis...n-o sa mai vezi mustele frecând menta pe acolo. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 01 Apr 2015, 21:50

Am mai observat si asta vara, dupa unele culesuri, din cauza aterizatii pe blocul de urdinis a albinelor, se diferentiaza o ''poteca'' ce pare data cu miere. La fel si acolo.
De obicei mustele astea parca ies mai devreme la zbor decat albina(pana sa iasa paznicele).
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 23:11

Sunt si ele fiinte. Las' sa mananca si gura lor. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 16 Apr 2015, 14:35

Deci sunt un fericit castigator.
Fişiere ataşate
bon.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 27 Apr 2015, 20:25

Sambata am pus colectoarele. Doar de forma, sa se obisnuiasca albinutele cu ele.
Fişiere ataşate
colectoare.jpg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 27 Apr 2015, 20:37

Duminica de dimineata, pana seara au stat colectoarele pe stupi cu placile active trase.
Ce vedeti pe cantar este de la cei 2 stupi, adunati, cu tara facuta, deci ce e pe cantar e doar polen.
Voi ce recolta obtineti pe zi pe stup? Eu undeva la 60-70g/stup.
Pana acum gustasem din alta parte polen si nu mi-a placut, era gretos si tare, de ma durea capul dupa un varf de lingurita. Asta al meu e moale si dulce, tot mancam, si mancam, si asteptam sa mi se faca rau. Ghinion! Inca traiesc! :D
Fişiere ataşate
primul polen.jpg
stefanmadalin

Mesajde mausica » 27 Apr 2015, 21:07

In primele zile de colectat iei mai putin insa dupa a 3 zi se instaureaza foamea de polen si atunci vei culege mai mult (daca ai fam bune).
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde liviutzbogos » 27 Apr 2015, 22:49

Salutari. Am si eu doua colectoare, tot am vrut sa le pun sus dar am zis ca pentru doua nu are rost sa ma incurc. Azi le-am retusat un pic si maine-poimaine cred ca le pun sa adun ceva pentru casa.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 27 Apr 2015, 23:12

Pune pe ele, nu le lasa.
Eu nu stau acolo, si n-am pe nimeni, asa ca le mulg si eu cand sunt pe acolo.
Oricum au polen in rame destul, chiar mult, asa ca as avea de unde sa trag.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 28 Apr 2015, 11:44

Si la mine, rama marginasa e batuta cu pastura, plus ca am intarziat un pic cu magaziile si au inceput sa bage nectar si polen si printre celulele cu puiet. Aseara am pus magaziile, sper sa urce mierea in cat.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 29 Apr 2015, 18:18

Pentru ca nu mai am stupi pentru roi si nici timp sa-i fac manual, mi-am cumparat o jurarie periculoasa.
Din toti stupii studiati de mine in aceasta primavara, n-am gasit nimic sa ma multumeasca. Eram cu banii gata sa-i dau, dar n-a vrut nimeni sa mi-i ia. Asa ca am ales sa imi fac singur stupii. Chit ca pica dupa 2-3 ani, dar stiu pe cine sa injur! Asa ca facem configuratia ce ne place!
Prima data l-am testat la un falt simplu, a mers, apoi am taiat ceva scandura. Din ce am observat, distanta de pe rigla nu e aceeasi cu scandura care o tai, pentru asta trebuie sa mai pun eu de la mine 2-3 mm. Mai vedem pe parcurs cum se descurca.
Si cu achizitia asta, incep usor-usor sa trece la alt nivel.
Fişiere ataşate
circular.jpg
stefanmadalin

Mesajde FLORINELU » 29 Apr 2015, 18:26

faina scula si utila unui apicultor,acuma iti mai trebuie doar scandura uscata si sa ai grija la degete.
FLORINELU

Mesajde stefanmadalin » 29 Apr 2015, 18:45

Am si scandura, dar partea cu uscata nu se potriveste. Dracu stia ca-s asa pretentios la stupi si ca voi avea nevoie de scandura uscata, ca o luam de asta toamna.
Hai sa spun cum n-a vrut unu sa-mi ia banii. (inca unu)
Ma duc la depozitul de materiale de constructii unde vand niste rude mai indepartate de-ale tatalui. Era ea, sotia acolo, femeie de treaba. II explic ce vreau sa iau, imi spune ca e cam verde, nu fac nazuri, imi zice pretul, imi da voie sa-mi aleg....si ma duc sa caut in gramada cu scanduri. Dupa 20-30 minute dupa ce mi-am ales cu tata scandura, o asezasem picior frumos, pe latine, sa putem sa o masura. Vine sefu(barbasu) cu urmatoarea replica : ''Nu e de vanzare, e vanduta!''
Am crezut ca glumeste si asteptam sa zambeasca, n-a facut-o. Am plecat cu scarturi de acolo. Mai fusesem noi acum ceva timp sa luam niste scandura, si a cam facut nazuri ca ne-am ales scandura din gramada, atunci aveam 2-3 scanduri. Si acum banuim ca nu ne-a dat prim faptul ca ne-am ales-o. Un jegos. Ce-o vrea sa-i cumpar putreziciunile. Du-te dracu!
Bineinteles ca am gasit in alta parte, unde am gasit scandura si mai uscata si pe alese si la acelasi pret. 700 lei/mc. Mi-am luat 0,7 mc, grosime 2 - 2,2cm, toata scandura la 24-25 cm latime. Alte dimensiuni nu aveau. Eu voiam ceva mai ingust, mi-e frica sa nu gofreze.

Ideea e ca ma duc cu bani la el, imi place marfa lui, si el nu mi-o da! Cum plm rezista astia pe piata ma? Is praf. Si nu e singurul, ma lovesc din ce in ce mai multi ca el, fie nu sunt aprovizionati, fie nu-si cunosc produsele vandute pe propriul site, fie...sunt dobitoci!!!!! M-am saturat! Da-ti banii celor ce-i merita, nu tuturor analfabetilor!
Fişiere ataşate
scandura.jpg
stefanmadalin

Mesajde emil_sorin » 29 Apr 2015, 20:25

Salut,

De ce nu cumperi dușumea gata uscata ( cu " moș si baba " ) ii gata uscata si luata la grosime . Prețul in zona mea e mai mare , intradevar 26 Ron/m2 calitatea I , fara noduri căzătoare .

O seara faina.
emil_sorin

Mesajde stefanmadalin » 29 Apr 2015, 21:10

M-am gandit mai demult si pe langa pret, am mai vazut ca mai are si ceva santuri pe lungime, rotunjuri pe la capete...dar asta tine de meseriasi.
Si nici macar nu stiu vreun atelier mai aproape de mine, ca daca mai dau si pe trasnport....

Si tie!
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?