Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde Shrek » 15 Feb 2016, 22:17

Chiar m-am interesat de o scara zilele trecute . Din ce-am vazut am trecut peste limita maxima :lol: :lol:[/quote]
Mah dute! Pai ce ai de gand sa te urci pe scara cu masca si tuburi de oxigen? Iti trebuie o cutie mica de prins roiuri sau numai o cotarita! Ei, da poate tocmai atunci iti iei mentor! Pe scara!
Shrek

Mesajde pustu » 15 Feb 2016, 22:22

mausica scrie:Da,dar de foarte multe ori nu am rabdare sa ascult toate povestile neinteresante si prefer sa iau o carte in mana ;)
Ma scutesc de multe ;)
Plus ca avand timpul limitat................prefer sa imi vad de ale mele informatii :)

Tu ai foarte mare dreptate . Dar nu tin minte sa te fi obligat sa asculti 7 ore . Daca tu preferi sa citesti o carte , zi care iti lipseste si ti-o trimit . Cu ce sunt vinovat eu ca am mai mult timp liber ca tine . Stai ca n-am formulat bine : cu ce sunt eu vinovat ca nu prea inteleg mai nimic din carti ? Nu plecati de la premiza ca toti ne-am nascut destepti . Mai sunt si de astia ca mine batuti in cap . Sau macar asa imi place sa cred , ca nu sunt singur :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mausica » 15 Feb 2016, 22:33

pustu scrie:
mausica scrie:Da,dar de foarte multe ori nu am rabdare sa ascult toate povestile neinteresante si prefer sa iau o carte in mana
Ma scutesc de multe
Plus ca avand timpul limitat................prefer sa imi vad de ale mele informatii :)

Tu ai foarte mare dreptate . Dar nu tin minte sa te fi obligat sa asculti 7 ore . Daca tu preferi sa citesti o carte , zi care iti lipseste si ti-o trimit . Cu ce sunt vinovat eu ca am mai mult timp liber ca tine . Stai ca n-am formulat bine : cu ce sunt eu vinovat ca nu prea inteleg mai nimic din carti ? Nu plecati de la premiza ca toti ne-am nascut destepti . Mai sunt si de astia ca mine batuti in cap . Sau macar asa imi place sa cred , ca nu sunt singur :lol:

Perfect de acord cu tine,nimeni nu e obligat sa se uite.Cand am timp urmaresc cu placere livurile,unele sunt chiar distractive :D
Dar in cele 7 ore cata info care imi trebuie mie,sau care nu o stiam eu gasesc ??????
Nimeni nu o sa vina sa puna pe tava experienta de o viata.........si chiar de ar fi asa si ar puneo pe tapet ce faci ?Mergi cu inregistrarea in stupina si te apuci de munca ?? :lol:
Tu vrei sa sari niste etape si ,,sa inveti din greselile altora,, insa ca sa intelegi exact ce si cum trebuie sa treci prin acele etape.
Au fost livuri care m-au ajutat foarte mult la capitolul info.....
Cine are timp de povesti........e boier :lol:

PS aici nu e vorba de cine e mai tare de cap si cine nu e...........Treaba e ca dupa atatea livuri(ca au fost f multe) cine a vrut a invatat cate ceva si a aplicat cine nici pana acum.................in veci pururi
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde pustu » 15 Feb 2016, 22:48

mausica scrie:...cine nici pana acum.................in veci pururi

Eu nu ma las :lol: :lol: Lapusneanu
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde duma » 16 Feb 2016, 01:37

Nu mai zic nimic . .....aaaaaa ba da , ar fi ceva ....
Profund impresionat de dezamagirea ce ma curinde treptat .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde gica.mosu » 16 Feb 2016, 08:45

....Cu f muuulti ani in urma=35...il intreb pe tatuca "de ce bagi rama stropita cu sirop in mijlocul cuibului"...ce crezi DUMA ca mi-a raspuns..."ia puni tu mana p'o carte si citeste ca ai timp ,esti tanar...sapoi mai vorgim,i-ti raspunzi tu singur-CLAR,ai inteles"...Aceiasi treaba e valabil si pt D-ta inclusiv pt a scapa de dezamagire=LEHAMITE....dar si pt altii care asteptati sa vi se dea mura'n gura =gen para malaiata... :oops: P.S- asta este valabil pt multi dintre apicultori ,avansati s-au incepatori...Spor la cetit-G.M :x
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde italianu » 16 Feb 2016, 09:55

Informatica trebuie cernutā,si adaptatā nevoilor fiecaruia, in baza a multe lucruri!
Am ascultat ultimul live, mai pe sfîrsit, și pot să spun ca metodă de introducere a ramei, d.p.m.d.v. e greșită!
La mine-n stupi din 2500 de rame ,am cca 10-15 rame care au clădite cite un petec cu celulă de trintor!
La mine foita o pun dupa primam raman de puiet sua, inainte de ultima! In felul acesta famiglia construieste numai celula de lucratoare!
Ptr trintori am rama oarba!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde popageorgian » 16 Feb 2016, 09:57

gica.mosu scrie:.......Spor la cetit-G.M :x

Ma ia capul la" cetit" in felul in care scrieti dvs.
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde tuturicius » 16 Feb 2016, 11:26

Cartile romanesti au o problema: sunt scrise cu limba de lemn si dau prea putine explicatii si amanunte. Eu chiar am citit mult la viata mea, dar sa faci apicultura cu o carte romaneasca pe genunchi si cu dalta in mana cealalta ... cam greu. Am avantajul ca citesc si in engleza, ultima carte citita este una a lui C.C. Miller. Jos cu palaria! Chiar poti face apicultura cu ea pe genunchi - da retete exacte. Dar si cartea asta are o varsta ... la noi sunt probleme care tin de apicultura de la noi ...
Una peste alta eu am aflat o gramada de lucruri folositoare, clare, date din casa ...etc. din livurile astea. Si da, vreau sa aflu totul de-a gata, din prima si cat mai repede. Si am aflat destule. A presupus si asta, pana la urma, o investitie de timp, pentru ca am consumat niste ore in livurile astea. Si o sa mai consum.
In rest. cat de concentrata e informatia ... ca se mai spun si prostii sau nu ... Traim in 2016, oferta informationala e bogata si variata, fiecare alege ce ii place, restul sunt discutii ca la noi, ca sa ne aflam in treaba si sa ne mai omoram timpul liber.
Nu cred ca a afirmat cineva ca livurile astea sunt un curs de apicultura. Sunt niste livuri unde, vorba lui Pustu, intra cine vrea, spune ce vrea si informatia fiecare o filtreaza cum vrea, daca vrea.
tuturicius

Mesajde duma » 16 Feb 2016, 12:51

gica.mosu scrie:....Cu f muuulti ani in urma=35...il intreb pe tatuca "de ce bagi rama stropita cu sirop in mijlocul cuibului"...ce crezi DUMA ca mi-a raspuns..."ia puni tu mana p'o carte si citeste ca ai timp ,esti tanar...sapoi mai vorgim,i-ti raspunzi tu singur-CLAR,ai inteles"...Aceiasi treaba e valabil si pt D-ta inclusiv pt a scapa de dezamagire=LEHAMITE....dar si pt altii care asteptati sa vi se dea mura'n gura =gen para malaiata... :oops: P.S- asta este valabil pt multi dintre apicultori ,avansati s-au incepatori...Spor la cetit-G.M :x

CORECT ce spui malate nea Gica ....cand am vazut si eu acest lucru ....acum foarte mult timp in urma .....3-4 ani .... Mosul care facea asta ...l-am intrebat ...si nu a ezitat sa-mi raspunda ...dupa ce bine inteles ma verificat ce cunostinte am ..... si de atunci rama bagata la cladit , subsemnatul le stropeste cu apa cu sirop sau miere diluata ;) . Zicea cineva pe aici ....nu este suficient sa citesti ...ca in stupina tot ca melcul te uiti in stup ...e vorba sa iti mai si spuna unul sau altul din experienta lui , ce a iesit la urma , cu bune sau rele .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde italianu » 16 Feb 2016, 20:47

Duma ,fara suparare, da' citi stupi ai?
In momentul cind depasesti suta ,sau 2sute nu mai ai timp de ,,pigulit'' ramele, mai ales ca acolo esti pe viteza,o bagi inautru si se gindesc ele ce-i mai bine!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde gica.mosu » 16 Feb 2016, 21:34

>Tuturcius scrie:....si informatiea,fiecare o filtreaza cum vrea....F corect,asa o fi cum zici,dar cum stie el cei bun si cei rau...daca el(apicultorul) nu are=n-a citit vreo data un manual de specialitate :oops: dar el le "stie" pe toate...Te minunezie cand auzi ce vorbe scot unii in livuri s-au cand fac cate un film(...am facut impachetarea,de acum mai umblu in stupi in martie cand incep cu siropul,stimularea de completare...doar un exemplu) si nu numai :oops: ..DAR TOTI SUNTEM OAMENI SI MAI GRESIM....Pt popageorgian,ca sa nu te ia capul,foloseste dejetul=mausul siii,citeste unde si ce-ti place ;) ...Duma,rama stropita cu sirop se baga pt a sparge cuibul -central s-au unilateral....dar si cu F A se procedeaza la fel ,in plin cules :!: ...P.S -Pustu,i-mi cer scuze ca ti-am "murdarit" pagina..cat despre ce-ai inceput...DA-I'NAINTE cu TUPEU-Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde tuturicius » 16 Feb 2016, 21:48

gica.mosu scrie:>Tuturcius scrie:....si informatiea,fiecare o filtreaza cum vrea....F corect,asa o fi cum zici,dar cum stie el cei bun si cei rau...daca el(apicultorul) nu are=n-a citit vreo data un manual de specialitate :oops: dar el le "stie" pe toate...

Asta deja e problema fiecaruia. Intr-un anumit moment poate pricepe si ceva prost. Dar daca sta si urmareste, s-au perindat si se perinda har domnului pe la Pustu apicultori seriosi de la care este ce invata. Daca ei nu au pareri comune pana la cel mai mic amanunt, poate sa se ia ori dupa unul ori dupa altul din ei si prea rau zic eu ca tot nu nimereste.
tuturicius

Mesajde Augustin78 » 16 Feb 2016, 22:26

Va salut
daca stii sa sortezi informatia e in regula....nu am citit eu multe carti de apicultura precum altii dar teorie stiu...e ..la practica e mai nasol...ma misc mai greu/usor...tot cu gandul sa nu fac greseli care nai tarziu sa le deranjeze pe ele/albinutele interventia mea buna sau mai putin buna...
..Si apoi daca ai familii bune chiar daca faci o greseala minora...ele vor rezolva problema....stiu mult mai bine ca noi de ce au nevoie....
..noi trenuie sa le asiguram spatiu..tratamente...manacre atunci cand nu o au de unde aduce....si multa dragoste. ;)
Cu drag Augustin...viitor apicultor...sper :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Shrek » 16 Feb 2016, 22:34

..noi trenuie sa le asiguram spatiu..tratamente...manacre atunci cand nu o au de unde aduce....si multa dragoste. ;)
Cu drag Augustin...viitor apicultor...sper :D[/quote]
In plus mai trebuie asigurare medicala, asigurare contra incendiului, contra efractie, contra calamitatilor, contra prostiei.......!
Cu asiguratu' dragostei, este mai greu dar se poate rezolva partial de ..... dragobete!
Neica Augustine, mult noroc!
Shrek

Mesajde Augustin78 » 16 Feb 2016, 22:46

Shrek scrie:..noi trenuie sa le asiguram spatiu..tratamente...mancare atunci cand nu o au de unde aduce....si multa dragoste. ;)
Cu drag Augustin...viitor apicultor...sper :D

In plus mai trebuie asigurare medicala, asigurare contra incendiului, contra efractie, contra calamitatilor, contra prostiei.......!
Cu asiguratu' dragostei, este mai greu dar se poate rezolva partial de ..... dragobete!
Neica Augustine, mult noroc![/quote]

Salut.
asigurarile in mare se fac la "Asiguratorii de pe piata" :D o parte din ele.... la celelalte atentie si mai e putin pina la Dragobete ;)

Daca nu ai putin RESPECT fata de aceste albinute cred ca nu ai ce cauta sa ai macar in curte asa ceva..nici macar in zbor... :D

Daca m aintreba cineva acum ceva timp despre ele...nu stiam ce sa spun...nici nu stiam rolul lor in natura..stiam numai ca fac miere....si nici la aia nu stiam mare lucru...cand o vedeam zaharisita ziceam ca sa stricat...deci...si astazi sunt foarte multi care nu stiu mai nimic despre aceste lucruri.....lipsa informarii si a informarii gresite duc la o parere gresita despre albine si rolul lor.

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?