Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde lucky5strike » 17 Feb 2016, 22:11

In lupta de a deveni apicultori, voi sunteti solutia, nu vremea, nu guvernul, nu secretosii, nu nimeni. Ati prins niste timpuri cam aiurea... cum vad eu. Mult prea diverse, mult prea incarcate, mult prea promitatoare, mult prea schimbatoare... O sa purtati un razboi informatic, ala cu extragerea informatiei si devenirea personala. Falsul, dezinformarea, manipularea, omul providential... astea-s de intalnit pe oriunde. Balast a fost, este si va mai fi. Si in carti, si pe forum, si live, si in camp, si in spatele casei, si pe oriunde vreti voi.
Aveti grija ce bagati in cap si de la cine.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Augustin78 » 17 Feb 2016, 22:19

Salut
Bine punctat ;)

Sanatate maxima!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 18 Feb 2016, 00:30

lucky5strike scrie:In lupta de a deveni apicultori, voi sunteti solutia, nu vremea, nu guvernul, nu secretosii, nu nimeni. Ati prins niste timpuri cam aiurea... cum vad eu. Mult prea diverse, mult prea incarcate, mult prea promitatoare, mult prea schimbatoare... O sa purtati un razboi informatic, ala cu extragerea informatiei si devenirea personala. Falsul, dezinformarea, manipularea, omul providential... astea-s de intalnit pe oriunde. Balast a fost, este si va mai fi. Si in carti, si pe forum, si live, si in camp, si in spatele casei, si pe oriunde vreti voi.
Aveti grija ce bagati in cap si de la cine.

Sa mor eu , parca l-am citit pe iliescu . Nu pot decat sa-ti dau dreptate . Excelent spus . Dar cu ce raman eu ? Cum aleg eu la cine sa am grija ? Dupa culoarea ochilor ? In mediul informatic nu e posibil ca nu toata lumea are camera web :lol: :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde gica.mosu » 18 Feb 2016, 09:35

...Pustu scrie:....cum aleg eu,la cine sa am grija?...Cum :?: ...Ff simplu,experienta vini cetind si muncind muuult(3-5 ani) :idea: ...Valabil cum am spus pt f multi dintre noi ,indiferent in ce domeniu activam=muncim :!: P.S-De munca si de studiat,nu a murit nimeni pana acum...Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde pustu » 18 Feb 2016, 13:59

Sa traiesti nea Gica . Pai de aia zic si eu . E greu sa stiu eu sa fac diferente . Asa ca-i ascult pe toti . Cu cat mai multi cu atat mai bine . Mai citesc si o carte , doua . Si la un moment dat lucrurile incep sa se lege . Daca 20 de insi imi zic acelasi lucru atunci se merita sa incerc . Am sanse 50 la suta sa-mi mearga . Asta daca fac totul corect . Acu daca ma apuc si fac tot ce viseaza unu si altu inseamna ca merit :lol: . Asa ca daca vine cineva si zice :
lucky5strike scrie:Aveti grija ce bagati in cap si de la cine.

pentru mine e egal cu zero ca oricum sunt paralel . Daca zicea : " ba , dupa extractia de salcam dai la familii cate 1litru de sirop pana la urmatorul cules , zilnic . Zilnic . " . Parca suna altfel . Adica mai constructiv .
pustu

Mesajde viorel08 » 18 Feb 2016, 18:40

Pustule, ai fundu cu plasa sau plin la stupi?
viorel08

Mesajde pustu » 18 Feb 2016, 19:22

viorel08 scrie:Pustule, ai fundu cu plasa sau plin la stupi?

Plin
pustu

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2016, 20:50

pustu scrie:pentru mine e egal cu zero ca oricum sunt paralel . Daca zicea : " ba , dupa extractia de salcam dai la familii cate 1litru de sirop pana la urmatorul cules , zilnic . Zilnic . " . Parca suna altfel . Adica mai constructiv .

Tocmai, ca eu daca dau sfaturi, nu dau din astea... sa leg stuparul de glie. :roll:

Da' o sa te prinzi tu mai tarziu cum e cu eficienta... si chiar o sa le prinzi din zbor, nu neaparat de-a gata...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 18 Feb 2016, 20:55

pustu scrie:
Daca zicea : " ba , dupa extractia de salcam dai la familii cate 1litru de sirop pana la urmatorul cules , zilnic . Zilnic . " . Parca suna altfel . Adica mai constructiv .

Pt mine stii cum suna asta ???
Mura in gura.
Cine da pe gratis asemenea sfaturi ??
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2016, 21:08

Mura in gura au ba, hai sa vedem daca este fiabil sfatul dat de respectivul... :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 18 Feb 2016, 21:21

lucky5strike scrie:Mura in gura au ba, hai sa vedem daca este fiabil sfatul dat de respectivul... :lol:

Aici e buba care uneori doare rauuuuuuu ;)
mausica

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2016, 21:26

Cred ca sfatul se pliaza pe nevoile lui de a interactiona cu albina. Pustule, nu ca n-ai avea-o deja in cap... ca o ai... dar in ritmul impus de sfatul aluia tu o sa pleci cu albina in izmene si o sa tolanesti cu ea in cearsaf.

Tu asta vrei?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pustu » 18 Feb 2016, 21:49

lucky5strike scrie:... in ritmul impus de sfatul aluia tu o sa pleci cu albina in izmene si o sa tolanesti cu ea in cearsaf.

Tu asta vrei?

aaa aaa hmmmm ce ? Acu pe bune . N-am terminat liceul . Nu inteleg o iota .
mausica scrie:Pt mine stii cum suna asta ???
Mura in gura.
Cine da pe gratis asemenea sfaturi ??
De ce crezi ca nu se da mura in gura ?
pustu

Mesajde mausica » 18 Feb 2016, 21:53

Cred ca se da ,dar nu pe gratis si nu la oricine ;)
Mi-e nu prea imi place sa o primesc pe ,,tava,, .....prefer sa depun putin efort ca sa ma simt bine cand reusesc
mausica

Mesajde lucky5strike » 18 Feb 2016, 21:54

pustu scrie:
lucky5strike scrie:... in ritmul impus de sfatul aluia tu o sa pleci cu albina in izmene si o sa tolanesti cu ea in cearsaf. Tu asta vrei?

aaa aaa hmmmm ce ? Acu pe bune . N-am terminat liceul . Nu inteleg o iota .

Sa stai zilnic 5 saptamani cu ulcica la hranitor, este prea multa manopera, asta am vrut sa zic.

Cauti adica un cules, sau un hranitor bun la saptamana.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pustu » 18 Feb 2016, 22:24

lucky5strike scrie:Sa stai zilnic 5 saptamani cu ulcica la hranitor, este prea multa manopera, asta am vrut sa zic.
Cauti adica un cules, sau un hranitor bun la saptamana.

Cu alte cuvinte sfatul e bun . Ce se intampla daca dau 2 kg pe zi ?
pustu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?