Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iubirea de albine e un zid...

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 23:32

paul scrie:Eu iti spun F.F. SIGUR ca ... NU-I ASA !!!
LE ... sunt convins 500% ca mierea respectiva n-are pic de sirop !!!8-)

Mulțumesc Paul pentru susținere si încredere, doresc să-i fac analiza mierii (sotia e stresata de posibil botulism la copil) si va trimit rezultatul.
Dau un vin când ne vedem, poate aduci un stup la primăvara pe aici sa furi startul ;)
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 23:35

[quote="ghitacusman"amestecul florar din oras nu-i ceva iesit din comun . Mierea monoflora presupune conditii care in oras nu pot fi indeplinite .[/quote]
Mulțumesc de explicație, la vremea respectiva mult salcâm, toate străzile cu salcâm gros si castani cu capu-n nori..
Cred ca a cristalizat de la camera uscata totuși, colegul a dus borcanele acasă si nu au cristalizat..
Sănătate..
Ultima oară modificat de mellis pe 22 Iun 2015, 23:45, modificat 1 dată în total.
mellis

Mesajde mellis » 22 Iun 2015, 23:43

[quote="cristian bh"][
Este un restaurant,terasa, in tm,,,,,,,,la padure ii zice,langa muzeul satului,sau taranului,si inca altele,
Uscaturile din ele,pe care,,,,la care te asezi,de treci p-acolo poarta semnatura,........cristian......si bh ,
Sanatate de asemenea![/quote

Toată stima Cristian,
Am văzut ca ai mana de meseriaș si simți lemnul, imi place terasa respectiva, ieri am fost mai obosit si am luat-o pe ulei.
Îmi cer scuze ..
Vorbind de uscaturi nu m-am referit la tine, ci la multe discuții poluante si marea mistocareala de pe forum (avem nevoie dar cam exageram uneori) s-au mai degradat discutiile fata de anii trecuti..
Sanatate
mellis

Mesajde mellis » 08 Iul 2015, 00:31

Salutari,
Am luat cărămizile si am fost la vecinii greci sa-i scoatem din criza;)..
Plăcut impresionat de apicultura sarbeasca, de la Varsac plin de floare, stupi de toate soiurile pe marginea drumului si in lanuri..de la containere pe picioare la camioane sau vărsați..frumos..
La greci mi-au plăcut albinele ce strangeau in briza marii "iubirea florilor" de pe plaja, leandru si luleaua turcului...
O alta bucurie - felul de a prezenta si vinde mierea, noi suntem departe...din păcate....albine decorative gigant pe marginea drumului, magazine specializate unde vindeau produse apicole..
Am gustat vreo 6 sortimente de miere si am luat un borcan...delicios...
300 gr 6.5 euro, ieftin. ;) ..aveau fagure in miere cu aprox 10 sau 12 euro bucata si multe alte produse, frumos..
Sanatate
mellis

Mesajde mellis » 08 Iul 2015, 16:19

O poveste draguta de astazi.
Un prieten (fin) vrea sa se apuce de apicultura ca si hobby, de fapt bunica sa avea vreo 14 familii de multi ani si a ramas cu vreo 3 dupa iarna trecuta (batranetea si cine mai stie ce boli ale albinelor)..
A adus cinci lazi sute de Km, apoi tinute prin ceva depozit pana le-am luat. Le-a dezinfectat si vopsit.
Intr-o zi imi spune ca a mers sa puna lazile pe suport si in una erau cateva albine, s-a speriat si a inchis lada. M-am suparat pe el si l-am certat - cum sa inchida lada chiar si pentru cateva albine?
Am fost pe acolo in graba si am vazut cateva albine pe rame, am zis ca sunt la furat si am lasat urdinisul deschis si lada neacoperita bine sa iasa.
Astazi am pregatit lazile sa mut roii facuti pe la salcam si intr-o lada am vazut albine grupate pe o rama - putine cat un pumn - ca si cand era casa lor - nu in vizita..am verificat si spre surprinderea mea cateva albine si o matca acoperita de albine intr-un colt de rama..
Au rezistat atata vreme cu nimic si cateva sute de albine - merita premiate, le-am mutat in lada mica noua si vor primi ajutor puiet capacit..sper sa se dreaga pana-n iarna..
M-a impresionat cum invaluiau matca sa o protejeze si sa o ascunda agatate ghem de coltul unei rame..lada era pe un palet si am ciocanit pe acelasi palet o alta lada sa-i fac fundul mobil, le-am cam zguduit, nestiind ca ar putea fi acolo un mini roi ...
Nu gaseam matca desi erau oua de o zi, dar am zarit-o agatata in ghem - invaluita de albine..cateva zeci..foarte protectoare - o ascundeau..merita o sansa..
Sanatate..
mellis

Mesajde cristian bh » 08 Iul 2015, 17:20

mellis scrie:Salutari,

Bine ai revenit!
Stii cum e,.......cand cineva sa zic asa nelipsit, lipseste mai mult,te intrebi ce-o fi cu el :)
Caramizile,(in apicultura)se coc acu in soare! ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde irina » 08 Iul 2015, 19:16

mellis scrie:Salutari,

Daca am fi stiut .....faceam cheta aici, pe forum;impuscam doi iepuri....scapam si lumea de grija ..........caramizilor :lol: ;
Si eu asteptam postarile tale ;)
irina

Mesajde mellis » 09 Iul 2015, 01:26

Salutari Irina,
Ma bucur ca mi s-a simțit lipsa, înseamnă ca nu vorbesc singur ;), ..mereu..
Am avut laptopul cu mine dar netul era pe bani, era gratis doar cu cablu si nu l-am luat..oricum feciorul m-a ținut in forma, m-a antrenat la construit castele de nisip, căutat scoici, aruncat cu pietre in mare..alergat prin valuri, somn la pranz ;), ce sa mai zic - o nebunie, m-am învățat prost..
Mi-a fost dor de voi, gust o miere de cimbrisor grecesc..in sănătatea ta si a voastră..
Am auzit de unul ce face cheta pe net pentru a scoate grecii din criza si a strâns o suma frumușica..ce idei au unii...ma si mir..
Cărămizile mele din apicultura mai au de așteptat, anul acesta am înmulțit mult, roiuri cadou, miere cadou, este si ceva miere de consum, colectoarele de polen nu le-am pus, poate la anul, nu am verificat inca ce este in caturi, floarea pe vatra a cam trecut, mai sunt câteva lanuri întârziate dar mai departe..grosul era la urdiniș..
Roiul verificat astăzi avea rezerve bune de păstură si nectar, m-a surprins, sper ca familiile sa aibe ceva surplus..acum vine furtuna sa spele arșiță de peste zi..
Am de vopsit mâtci, schimbat lazi si pregăt roiuri in prima faza de iernare..
Sănătate..
Ultima oară modificat de mellis pe 09 Iul 2015, 01:47, modificat 1 dată în total.
mellis

Mesajde mellis » 09 Iul 2015, 01:45

Dumineca am ajuns si rupt copt de pe drum am trecut pe lângă stupi ...
La plecare un vecin, singurul, îmi face semn, s-a mutat de câteva zile..casa a inceput-o acum 4 ani...
Ma întreabă daca nu mut stupii ca au venit vreo 30 albine la el in curte...
Am rugat colegul de vatra sa le puna apa dar m-a amăgit ca a plouat..pe arșiță de peste zi ploaia s-a scurs in sol..probabil ca au mers la apa cu care-si uda gazonul..este cam la 50 m de stupi...
I-am zis ca nu-i mut, ca sunt la floare, si ca am sa le pun apa in speranță ca nu-l vor mai deranja..
Am pus hrănitoarele in podisor cu apa si tava plina afara...sper sa nu-l deranjeze...fiind mai stresat de viață.Cum sa educ vecinii ca albina nu-i ataca?..a mai văzut si viespi..omul s-a mutat cu familia in camp si il sperie natura...
Mi-a spus la urma ca el a dat cu insecticid in curte la el..ce să-i zic, ca va muri de o moarte crunta(de la insectiucid)...nu ma refer la ce va pati daca face ceva stupilor..la el in curte poate face ce vrea...nu le mut...si sper sa nu trebuiască educat forțat...încerc cu binele...
Sănătate...
mellis

Mesajde cristian bh » 09 Iul 2015, 08:22

zic ca,......... vecinul tau vrea niste miere! :cry:
mai zic,...........sa nu-i dai! :lol:
Pana una alta,vecinul tau needucat,.....iti cam pazeste stupii fara sa vrea, :lol: ....
da las ca-l aduci tu macar la 5 ani de acasa,...noua! :lol:
cristian bh

Mesajde mellis » 09 Iul 2015, 09:45

Salut Cristian,
M-am gandit la miere dar daca ma uit mai atent la el nu pare genul..care sa-l indulceasca o miere dar am sa incerc..
De hoti nu imi e frica, daca iti dau tarcoale nu poti scapa..sper sa nu am de a face cu ei..sunt cateva becuri pe strada si lumina cat de cat...nu este singurul vecin, mai este unul putin mai departe, cu acela am impartit o palinca sa mai arunce un ochi pe la stupi daca este vreo problema..si-a facut casa singur, este mai de gasca si pot sa vorbesc cu el- dar acesta al doilea este mai dificil..are acea privire de "destept"..
Cand am zis ca este needucat - m-am referit la teama de albine, educatia despre acestea...cum vad un stup cum sunt toti panicati de paca i-au fugarit nori de albine in copilarie...si asta doar probabil pentru ca au calcat vreodata pe o albina ce isi vedea de treaba..sau au vazut desenele cu Donald alergat de albine..
Sanatate..
mellis

Mesajde cristian bh » 09 Iul 2015, 15:32

mellis scrie: dar acesta al doilea este mai dificil..are acea privire de "destept"..

Si s-a nimerit,....saracu,....
taman vecinul tau!!! :lol: :lol:
cristian bh

Mesajde mellis » 10 Iul 2015, 00:38

Saraci suntem toti (si eu) cu duhul...
Vecinii si neamurile, cum ai noroc..
Sper sa fie socul mutării la casa noua, sa nu ajungem la alte discutii..
Sănătate..
mellis

Mesajde duma » 10 Iul 2015, 01:03

Mellis ...daca vorbești de locația pe care o știu eu ....cu siguranța vei avea probleme cu vecinii . Eu zic de pe acum sa tragi cu ochiul la o alta locație de stupina .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde mellis » 10 Iul 2015, 01:27

Salutari Duma,
Bucuros de oaspeți..
E locația din camp, mai trag o iarna acolo, anul acesta plin de floare peste tot in jurul lor...apoi ma duc la imobiliare sau la cunoscuți ;).
Socrul unui amic are casa la Comeat, poate ma fac vecin cu Nea Florin ;)
, am văzut ca l-a supărat pe Catalin ..
Pentru mine Nea Florin este un mare om..
Sănătate...
mellis

Mesajde liviutzbogos » 10 Iul 2015, 15:58

mellis scrie:Pentru mine Nea Florin este un mare om..
Sănătate...

Pentru mine Catalin e un mare nesimtit... Nu-l cunosc personal si imi cer scuze ca vorbesc aici despre el dar atitudinea lui fata de un om care i-ar putea fi tata spune tot.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?