Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 13 Dec 2015, 21:41

Repet, solutia aleasa de mine mi se pare cea mai simpla si eficienta. De ce sa fac al pat, menghine? Plus ca pierd mult timp cu asezarea scandurii pe pat. Ca sa zic ca mi-ar fii dificil cu unghiul. Stau sa pun dreptarul pe fiecare scandura s-o potrivesc in meghina?
Si iese super drept, as fii pozat, dar n-am cu ce sa captez asa detalii.
stefanmadalin

Mesajde mausica » 13 Dec 2015, 21:48

stefanmadalin scrie:Repet, solutia aleasa de mine mi se pare cea mai simpla si eficienta. De ce sa fac al pat, menghine? Plus ca pierd mult timp cu asezarea scandurii pe pat. Ca sa zic ca mi-ar fii dificil cu unghiul. Stau sa pun dreptarul pe fiecare scandura s-o potrivesc in meghina?
Si iese super drept, as fii pozat, dar n-am cu ce sa captez asa detalii.

Dificil cu unghiu ?? :lol:
Pierzi timp la asezarea scandurii ? :lol:
Ma distreaza ce ai scris mai sus.....dar nu ai inteles mare lucru.Dupa cum am zis mai sus cu cateva postari.......spor la munca cum poti !!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde lucky5strike » 13 Dec 2015, 21:52

Eu sunt numai ochi, nu va opriti. De ce asa... si nu asa... :idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 13 Dec 2015, 21:56

Da, nu stiu ce te distreaza.
Ai vazut ce are masa aia? sine ? De unde sa fac eu draciile alea, cum sa fac eu santuri pentru ele in placa? Si nu pot regla pentru ca am scanduri de latimi diferite, nu pot pune limitator!!!
Da, l-am luat pe NU in brate, nu mi-e in fire deloc, dar fac doar ce este simplu si usor, in regim propriu.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 13 Dec 2015, 22:09

O parte din capace. Plasa de tantari la aerisiri prinse cu un capsator manual cu capse de 6mm.
Cu placa OSB 8 mm. Braurile alea sunt facute din rebuturi.
Fişiere ataşate
capace stupi.jpg
stefanmadalin

Mesajde mausica » 13 Dec 2015, 22:18

stefanmadalin scrie:Da, nu stiu ce te distreaza.
Ai vazut ce are masa aia? sine ? De unde sa fac eu draciile alea, cum sa fac eu santuri pentru ele in placa? Si nu pot regla pentru ca am scanduri de latimi diferite, nu pot pune limitator!!!
Da, l-am luat pe NU in brate, nu mi-e in fire deloc, dar fac doar ce este simplu si usor, in regim propriu.

Hai sa te lamuresc simplu...
1. masa are sine care le faci in 2 minute cu freza de mana sau cu dado
2. ,, draciile,, alea sunt de cumparat vreo 40 ron/m liniar
3. acel blat(pe care vin montate draciile) se gaseste de cumparat(gata debitat la lungimi/latimi diferite in functie de necesitati) si care e perfect la vinclu
3. scandura fie ia la orice latime se prinde in acele 2 cleme si atat....blatul merge pe lg limitator. In functie de cat de lata e scandura pt tivire iti reglezi limitatorul circularului
Pare greu de facut, dar e o joaca sa tivesti cu dispozitivul resp.
La inceput am avut si eu dubii dar....au disparut dupa prima utilizare
Disp poti sa il faci si fara acele canale....doar blatu sa il ai.....sistemul de prindere al scandurii...si ala se poate face prin alte metode...
Eu am vrut doar sa ajut, nicidecum nu sa reprosez......sper sa ma intelegi si sa nu te superi !!!
Toate aceste disp ne usureaza munca si lucrul cel mai important: siguranta muncii si calitatea care iese
mausica

Mesajde stefanmadalin » 13 Dec 2015, 22:26

Inteleg ce-mi sugerati.
Oricum pe anul asta e gata cu stupii, mai am niste nuclee pe care o sa le fac din rebuturi de OSB.
De la anul o sa caut o rindea pe masa, vazusem un model cu suport de prindere dar niciun comerciant nu mi-a confirmat daca vine in pachet cu acel suport, si nici prin magazine nu am vazut asa ceva.
Si cu rindeaua am scapat de toate improvizatiile facute pana acum, sau propuse.
O freza, tot asa, pentru pus pe o masa, ca sa nu mai fac falturile cu circularul.
Si ca toate astea sa mearga, o masina de grosime, ceva modest acolo, dar asta mai poate astepta. Sper sa gasesc un atelier care sa-mi faca scandura la grosime.
Fişiere ataşate
1413795354Rindea+electrica+Stern+EP820B,+850W.jpg
stefanmadalin

Mesajde mausica » 13 Dec 2015, 22:36

Falturile ti le recomand sa le continui cu circularul sau cu o freza verticala (nu cu freza de mana....merge anevoios)
Freza de mana bagata sub masa te va ajuta sa faci multe lucruri (hofmanul la rame, imbinari in coada de randunica, pieptene),insa pt falturi merge doar cu o freza de 2000w altfel o vei suprasolicita si ju va tine.
De ce nu cauti un abric prin zona..pe la batrani la un pret bun(sau iti confectionezi unul)cu posibilitate de a monta panza, freza, burghiu si le ai pe toate...la ce iti trebuie tie ;) asemenea scula e pe viata !!!!
mausica

Mesajde cristian bh » 13 Dec 2015, 22:41

1.daca ai o buc de scandura,...nu e obligatoriu sa o folosesti cat e de lata,pur si simplu o spinteci,si apoi o indrepti folosind ghidajul mobil din dreapta,si faci un panou cu aprox 5 mm mai lat pt dimensionarea finala.
ca-l faci din 3 buc sau 10 chiar nu conteaza
2.dupa ce dimensionezi latimea panoului,tot cu ghidajul din dreapta,...tai lungimea dorita la cat vrei,...cu ce ai doar sa respecti cele 90 grade!
Aici e un panou pt stup din chereste bruta ce nu e nevoie de prelucrare prealabila in abricht,
Fişiere ataşate
10152671_290566581120267_2136283831017136996_n.jpg
dimensionare finala
10269576_290566587786933_2894800739072268960_n.jpg
panou
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde lucky5strike » 13 Dec 2015, 22:44

Uite ca a punctat "un consacrat". L-am adulmecat bine, deci. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 13 Dec 2015, 22:45

Vezi tu Cris el nu are acel ghidaj din dreapta pus pe placa culisabila ;) si de aici durerile
mausica

Mesajde cristian bh » 13 Dec 2015, 22:51

Pai tocmai ca acel ghidaj din dreapta culiseaza doar pe bara de culisare ,nicidecum materialul nu culiseaza !
Pt ca,pur si simplu il impingi cu chestiile alea ce le-ai facut si tu,
A,ca culiseaza masa mobila din stanga panzei,...nu am adus asta in discutie! :)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde stefanmadalin » 14 Dec 2015, 00:27

Asa am dimensionat, intai am lipit scandurile si apoi am taiat. Dar m-am folosit un limitator dintr-o scandura dreapta prinsa in menghini de masa ca e mai tapan decat cu ce a venit circularul. Asta acolo unde tai ceva mai lung.

Mausica, freza de pus sub masa, m-am gandit sa stii ca trebuie o forta mare, dar credeam ca un 1200W mi-ar fi suficienti. O sa tin cont la putere.
Pt abrich iti trebuie 380?
Zona mea, de campie fiind nu e foarte dezvoltata in prelucrarea lemnului.
Intotdeauna m-am gandit ca un utilaj, conceput pentru ceva anume, e mult mai precis ca reglaje, si mai usor de utilizat decat un hand made.
stefanmadalin

Mesajde Petre Teo » 14 Dec 2015, 01:07

Madalin,urmareste la Brico Depot un abricht cu grosime,latime ax-200mm,in jur de 200 de E.Foerte bun pentru ce ai de facut.Te salut, numai bine.
Cheia succesului ? Mica....dar trebuie s-o ai
Petre Teo

Mesajde stefanmadalin » 14 Dec 2015, 01:24

Hm, cred ca ajunge pe la vreo 300 E. Asta fiind cel mai ieftin. De la ultimul timp incerc sa evit cele mai ieftine produse din gama.
stefanmadalin

Mesajde Petre Teo » 14 Dec 2015, 01:46

Eu acum sunt in Spania si l-am gasit aici la 225 de E si merita.
Cheia succesului ? Mica....dar trebuie s-o ai
Petre Teo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?