Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: bihorean.......get-beget!

Mesajde cristian bh » 10 Mar 2016, 23:03

lucky5strike scrie:Hopa! Taman s-a introdus conceptul de D3, da.. "de calitate"...

Eu credeam ca tot D3-ul e la fel! :P

Inseamna ca altii pun doar eticheta D3,....insa pe aici bransa discuta,se fac schimb de info,iar chestiile slabe nu pot pacali pe nimeni.iar adezivul este baza tamplariei moderne!
Am ceva mobiler facut pt mine,..din urma cu peste 10 ani,....si pe atunci foloseam kober pt industria lemnului cum ser numea atunci,....iar bucatile pus si simplu au crapat pe imbinare,.....
Acu,...sa fiu sincer,inca consider ca pt lemn de esente tari precum stejar inca nu s-a inventat adezivul care sa garanteze 100% ca poate impiedica forta de lucru a acestui lemn!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 10 Mar 2016, 23:06

vslsilviu scrie:... pai spune si tu un nume de firma... cred ca o sa iti ramanem multi recunoscatori!

vslsilviu scrie:sper doar ca producatorul sa fie de la voi din zona, altfel am de vanzare D3 :))

Sa inteleg ca vrei sa-ti diversifici oferta? :o
cristian bh

Mesajde cristian bh » 10 Mar 2016, 23:16

vslsilviu scrie::)) ... a aparut acum si o galetusa de smantana... poate asta e smecheria :oops:

Nu e nici o smecherie,....omu a cerut un kil de adeziv,.....sa vada cum este,io am gasit o galetusa de smantana,am luat din galeata aia mare si am pus.
De unde sa stie ce marca este,???
Stie insa unde gaseste atunci cand ii trebuie! :lol:
cristian bh

Mesajde mausica » 10 Mar 2016, 23:19

cristian bh scrie:
Stie insa unde gaseste atunci cand ii trebuie! :lol:

acasa la bh :lol: :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristian bh » 10 Mar 2016, 23:24

Bun,....hai sa revenim la discutia de baza,...pai,....daca e sa crape,crapa si la o lipitura,nu musai una la zece!
Insa,daca nu crapa,atunci se deschid posibilitatile in a produce bucati de panou la cat e nevoie nemaidepinzand de dimensiunile materialului brut.E simplu!
Asta inseamna procent ridicat de produs finit rezultat din materia bruta.
Ce zici de asta dom profesor? :)
cristian bh

Mesajde lucky5strike » 10 Mar 2016, 23:29

Suna bine, pe gustul meu. Suna ca o mica prelegere!! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde vslsilviu » 10 Mar 2016, 23:35

cristian bh scrie: Sa inteleg ca vrei sa-ti diversifici oferta? :o

Deloc! Dar sa stii ca am inceput sa imi imbunatatesc filtrul pentru informatii... cum apare ceva pe radar, cum ochii mari si multe intrebari!

In concluzie... raman dator!
vslsilviu

Mesajde cristian bh » 10 Mar 2016, 23:40

mausica scrie:
cristian bh scrie:Aschii,....abia au iesit cat sa aprind odata focul! :lol:
Dupa cum se observa,....pana acum nu am folosit abrichtul decat circularul si cu toate astea,panourile au iesit perfect!

in poza 2 panourile urmeaza sa le bagi in grosime sau is deja ? :?

Asa cum am spus,....am spintecat la 23 mm,...dar unele abia au 22, insa in presa unele s-au deplasat inevitabil si atunci primul reglaj la grosime incepe de la 23mm,...astfel ca ia doar ce s-a deplasat,iar pe partea ailalta incepe la 22 mm,urmand a fi calibrate pana la 20mm,....
Na,..ca iar o sa zica colegii ca-i o smecherie la mijloc,... :lol:
cristian bh

Mesajde cristian bh » 10 Mar 2016, 23:47

vslsilviu scrie:
cristian bh scrie: Sa inteleg ca vrei sa-ti diversifici oferta? :o

Deloc! Dar sa stii ca am inceput sa imi imbunatatesc filtrul pentru informatii... cum apare ceva pe radar, cum ochii mari si multe intrebari!

In concluzie... raman dator!

Cu placere,...io caut sa ma descarc de atata apasare pe umerii mei, :lol: ...chiar ma gandeam daca nu cumva bat campii aiurea cu chestii pe care poate n-ar interesa prea multi,....mai ales ca domeniul desi interesant dealtfel,e trecut la categoria tabu de cei ce se ocupa cu asa ceva.
cristian bh

Mesajde pustu » 11 Mar 2016, 23:37

Multumesc si eu pentru aracet . La diferenta de 3 lei pe kg intre D3 si D4 [ 1 kg imi ajunge un an ] dau in plus banii ? Si mai spune-mi te rog unde gasesc asa ceva:

pipe clamps.jpg

Multa sanatate si numai bine
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde cristian bh » 12 Mar 2016, 00:01

Aoleo,....da nici io n-am asa ceva. :lol: mausica are ceva in genul.
totusi,.....din ce imi amintesc,cauta la mester hobby,....daca mai traieste si asta.
Altfel,...cu o bucata de fier u de 80,....niste surub cu pas patrat,....un meserias de chestiuni metalice si faci prese de prese,...sau clasicul cadru cu pene,...simplu si eficient,....
Chiar azi,discutand cu mausica ,.....am pus problema practicilor de pe youtuburi,ce arata bine,....sunt ademenitoare,dar din pacate subtirele,....si cand se trezeste omu,....deja a aruncat o multime de bani pe iluzii optice!
sanatate la fel tuturor.
a,...despre aracet,....io am ramas inca la d3.Da din ala d3. :)
cristian bh

Mesajde mausica » 12 Mar 2016, 00:21

pustu scrie:Multumesc si eu pentru aracet . La diferenta de 3 lei pe kg intre D3 si D4 [ 1 kg imi ajunge un an ] dau in plus banii ? Si mai spune-mi te rog unde gasesc asa ceva:

pipe clamps.jpg

Multa sanatate si numai bine

Din ce stiu eu d4 daca nu e folosit intr-o perioada de timp devine d3
Acele prese le gasesti prin america(la preturile cele mai bune, adica vreo 8-9$) ...poate or fi si la noi dar la preturi .. :o
Se numesc pipe clamp
Dar daca esti istet si descurcaret, iti iei material, le duci la un mester si te-ai rezolvat.
Da ce faci tu cu ele nu inteleg ??? Alea is pt panouri nu pt jocu cu leatzu
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde pustu » 12 Mar 2016, 02:53

mausica scrie:Din ce stiu eu d4 daca nu e folosit intr-o perioada de timp devine d3

Uite asta chiar nu stiam
mausica scrie:Da ce faci tu cu ele nu inteleg ??? Alea is pt panouri nu pt jocu cu leatzu

As proba panourile astea de 5 cm . Dar n-am decat grosime . Cum fac ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Augustin78 » 12 Mar 2016, 08:31

Salutare.
Dane,aici trebuie sa rugam baietii sa faca un curs ceva...as fi si eu interesat..insa...una e sa vezi cum lucreaza ei si alta e cand fac eu.....parca am doua maini stangi...era bine daca eram stangaci.....insa :D
numai bine.
ps:referitor la aracet...eu am luat moment D3 din dede..n cu 23 lei un bidonel din ala....am facut proba cu el...am lipit cate ceva si intradevar e ok
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde cristi_vidican » 12 Mar 2016, 09:39

Treaba cu aracetul acesta e cam așa ...
Producătorul de aracet a mers la tâmplar și i-a zis, n-ar fi bine ca tu să tai cât mai înguste scândurile ca să intre mai mult aracet, să cresc și eu vânzările? :lol:
Că de când s-au apucat apicultorii să facă lăzi, nu se mai folosește aracet decât puțin la îmbinare. Corpurile se fac dintr-o singură scândură, chiar și cuiburile de 1/1.

Am mers odată la un apicultor și avea comandată scândură lată de peste 30 cm (era în vremurile romantice).

Bh-ul s-a gândit așa: mi-ar trebui vreo (maxim) 2 găleți pt miere.
Așa că a comandat 2 găleți de aracet, din alea de 30 kile.
Și, acum dacă tot are aracet, taie scândura cât mai îngustă, că se apropie sezonul.
I-a dat și lui Mausică, dar nu mult.

Mausică are nevoie să golească găletuțele de 1 kg. :lol:

Să trăiți și să fiți sănătoși, prietenii mei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristian bh » 12 Mar 2016, 10:23

Mai baieti,...cursurile astea ar fi ultima problema,... :lol:
Prima problema(a voastra)e sa stabiliti ce vreti sa faceti mai exact,...ca asa sa aveti scule din lidl pe un raft,....va dati singuri seama ce se poate si ce nu.
In fond,.....toata chestia e una de socoteala bugetara......ia adunati voi cat a-ti dat pe toate jucariile alea multe inutile,pe cand cumparand acel utilaj de la Curtea de Arges de care v-am mai spus,(900E)....cu care daca faceti 100 buc de stupi l-ati amortizat si utilajul este tot al vostru!
Plus ca pe langa casa mai face omu o bancuta,un gard,etc
Alta varianta ar fi sa cumparati podele din lemn in jur de 38 lei metrul patrat,....lipit si facut stupi cu scule minime,.(circular capabil sa spintece si o freza submasa pt falturi) ...vedeti ca exista fierastraie manuale cu dinti marunti,....si debitezi pe linie mai precis decat cu alte scule electrice capetele pt unghiul drept.
Asta zic asa in mare,....
ca ce,....sa spui cat a costat nou circularul cu care lucrez io,....asta asa ca sa va dati seama ce inseamna tamplaria,(8200E in fabrica din ITALIA),nu va ajuta cu nimic decat ca va dati seama ca una-i una ,alta-i alta.!
Si nici nu ma gandisem ca voi prinde pasiunea asta cu albinele atunci,....iar cu stupii nici o scofala.
in schimb ,am inceput cu circular facut de mine din fier,doar axul si motorul l-am cumparat si am facut destule cu el,...cat sa ma oblige sa fac alti pasi inainte.
plus ca inainte cu 15 ani,...nu erau scule asa accesibile,....totul era ca pe vremuri!
a,....un indiciu important e faptul lucrez cu stanga iar cu dreapta sunt si io stangaci! :lol:
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?