Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde Avram » 15 Sep 2015, 21:07

Nea Gica spune-mi te rog ,la aceasta impachetare urdinisul il micsorezi sau ramane asa larg ... ?

Ai stupii cu fund fix ... cu sita sau plini ?
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde gica.mosu » 15 Sep 2015, 21:20

Avram scrie:Nea Gica spune-mi te rog ,la aceasta impachetare urdinisul il micsorezi sau ramane asa larg ... ?

Ai stupii cu fund fix ... cu sita sau plini ?

....Urdinis 1cm de rama in ghem....Fund fix-plin :!: ....Urmeaza....maine=finalul :!: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 16 Sep 2015, 09:58

....Nu am sa scriu nica despre ce fel de impachetare fac-horn s-au clopot(s-a discutat ci si cum prin alti parti) trageti singuri concluzii :!: ...In perioada 15 ian-1 feb in functie de poz ghem,dupa caz pun o energetica(miere zaharisita-apifonda in punga) cum:dau paturica in partea stanga iau sipca(6-8mm)din mijloc,asez punga peste care pun o folie(marimealL/l podisorului)indoita si bagata intre rame si paturica-DF,apoi asez peste folie patura,pun podisorul-saltelute daca am si basta....dupa n zile,dau la o parte doar paturica si vad in stup ce si cum a rezolvat turta.....Sipca 1si3 raman pe loc(pt circulatiea albinei),daca se face condens(f rar)apa- fetele o folosesc la eventualul puiet de la acea data :!: :idea: ....Dupa primul zbor de curatire le pun la fete(cei mai slabi-roi) si o proteica 2-500gr...of ce suparare pe eli :P... P.S-nu am pretentiea ca asa cum fac eu este cel mai bine(iernare perfecta personal nu cred ca a obtinut cineva)...totul depinde de zona,curenti de aier, umiditate,altitudine,"dalta=experienta"...Aveti o poza cum fac=stau din noiembrie-martie=salteluta peste podisor...
Fişiere ataşate
P3210458.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde irina » 16 Sep 2015, 14:41

gica.mosu scrie:....Nu am sa scriu nica despre ce fel de impachetare fac-horn s-au clopot

Da' n-ati scris nica nici de ziarul de sub paturica :)
irina

Mesajde gica.mosu » 16 Sep 2015, 19:52

irina scrie:
gica.mosu scrie:....Nu am sa scriu nica despre ce fel de impachetare fac-horn s-au clopot

Da' n-ati scris nica nici de ziarul de sub paturica :)

Baaa da, am za'z....peste folie pun patura:idea: .....peste podisor=pun saltelute daca am ;) ...daca, dati un coniac la halba(cand ma intorc) =va zic ce si cum de ziar.... :D
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 11 Oct 2015, 17:02

A m scris in MS mele ca intre 15 iul-1 sept fac completare hrana(stim-completare)la stupi....in poza aveti un stup(martor)la care de pe 23 aug nu am pus nimiiiiic=nici sirop nici proteica,si arata cum vedeti....are in jur de 1,8 kg albini=23 kg de miere,va fi strins pe 7 r cu albini(una cu albina+ miere o voi da la un sarac dupa 1 dec)deci va ierna pe 6 rame cu aprox 18 kgmiere si in jur de 1,5 kg albine :idea: La ac stup nu am "imbracat"cuibul adica intre peretii stupului si prima rama"coco"plina cu miere(st-dreapta) pun cati o rama cu 1-1,5kg miere necapacita(mai alba) pe care albina o ia si o muta,n mijlocul cuibului in celulele in care au eclozat puietul(in ac perioada mierea este mutata din cat-jos si din lateral in mijloc)...astfel i-si organizeaza cum vor ele rez de hrana(o fac mai bine ca noi)...
Fişiere ataşate
poze noi 014.JPG
gica.mosu

Mesajde feederman » 11 Oct 2015, 17:43

Undeva ati spus ceva legat de un perete despartitor intre 2. ??? familii. Peretele- diafragma este marginit de letisoare cu grosimea de 6 mm? De ce 6 mm si nu 7; 8; 10? Indicati-mi va rog acea postare. Toate cele bune!
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde gica.mosu » 11 Oct 2015, 17:47

Asa arata rama de langa peretele stupului din dreapta pe ambele fete...daca era o rama cu miere necapacita in locul ei,ac nu mai era golita....
Fişiere ataşate
poze 333 003.JPG
poze 333 002.JPG
gica.mosu

Mesajde daffid mihailov » 11 Oct 2015, 18:43

Asa fac si eu impachetarea. Tot pe centru. Horn. E mai batraneste, dar merg pe varianta asta din moment ce am rezultate. ;)
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde teinegru64 » 11 Oct 2015, 19:00

In poligon avem o tinta cu un mic punct....de ce sa nu profitam si noi...aia care vedem mai in ceata?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gica.mosu » 11 Oct 2015, 19:52

feederman scrie:Undeva ati spus ceva legat de un perete despartitor intre 2. ??? familii. Peretele- diafragma este marginit de letisoare cu grosimea de 6 mm? De ce 6 mm si nu 7; 8; 10? Indicati-mi va rog acea postare. Toate cele bune!

...vezi=citesti in topic-iernarea a doua fam in st orizontal...pui sipci de 6/8mm pi laterale+fund=pt a-ti permite ca rama sa treaca st-dr =cand folosesti stupul vara =pt o fam di prroducte...bafta-G.M :!:
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 11 Oct 2015, 19:57

teinegru64 scrie:In poligon avem o tinta cu un mic punct....de ce sa nu profitam si noi...aia care vedem mai in ceata?

D-om Mitica ...cand ii ceata s-au intuneric=bagi" proiecoarele" :D ...P.S-te invit 16-18 oct=la un salau la Vadeni...Te bagi :!: :?: :idea:
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 13 Oct 2015, 14:51

Mosu' Gica gata de atac la ''viespe''. :lol:
Fişiere ataşate
rsz_20150912_145252.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 14 Oct 2015, 08:50

Daa Florine,la Mioveni,la targ erau destule "viespi=grupuri mici"...(cald 22*trag la duuulcegarii-card) :!: ...dar aniiiii.... :P :lol:P.S-s-ar putea ca multi dintre voi sa radeti de ac tip de palarie...dar sunt ff bune=practice, vara siii la pescuit :!:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 14 Oct 2015, 09:11, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde cristian bh » 14 Oct 2015, 08:59

gica.mosu scrie:Daa Florine,la Mioveni,la targ erau destule "viespi=grupuri mici"...(cald 22*trag la duuulcegarii-card) :!: ...dar aniiiii.... :P :lol:P.S-s-ar putea ca multi dintre voi sa radeti de ac tip de palarie...dar sunt ff buni=practice vara siii la pescuit :!:

Ei ,mosule,...te reprofilezi pe viespi asiatice! :lol:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde teinegru64 » 14 Oct 2015, 09:16

gica.mosu scrie:
teinegru64 scrie:In poligon avem o tinta cu un mic punct....de ce sa nu profitam si noi...aia care vedem mai in ceata?

D-om Mitica ...cand ii ceata s-au intuneric=bagi" proiecoarele" :D ...P.S-te invit 16-18 oct=la un salau la Vadeni...Te bagi :!: :?: :idea:

Multumesc....dar...pe la stupina Layens nu am trecut de cand am tras floarea .Atunci se anunta ceva grade.Mai am o promisiune la MEA Iasi de care nu am uitat :) .Asa ca ...poate la anu'.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?