Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde paul » 26 Apr 2015, 18:33

Augustine, scuza-ma ca intreb ... tu vrei sa faci ceva miere la salcam cu stupii aia ? Daca DA, iti reamintesc ca salcamul la tine incepe peste vreo 3 saptamani, asa ca lasa tu ramele de crescut, lasa umflarea muschilor pisoilor cu puiet luat de la stupii bunisori (care-or fi aia? :shock: ), baga rame construite si sirop la greu, daca vrei sa faci ceva la salcam !!!
Fara suparare, asa cum arata stupii tai buni in pozele facute pe 19 aprilie, asa aratau ieri (25 aprilie) stupii mei cei mai slabi. Si mai am cam o luna pana la salcam !
Nu mi-o lua in nume de rau, esti un tip super si am considerat ca un dusulet rece este ... revigorant ! :P
Te salut ! :P
LE ... te rog eu frumos scoate gratiile alea de la urdinisuri ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Augustin78 » 26 Apr 2015, 20:47

Salut.
Multumesc pentru sfaturi,asteptam ceva sfaturi de la cei cu experienta...chiar astazi am scos gratia de la cel mai bun...la "pisoiasi"le mai las ca mie frica de furtisag....iar la ceilalti care mai au inca gratia e deschisa in functie de puterea fiecaruia.
Deci nu mai bag foite la crescut?Au fagurasi de ceara,cer foite,de aceea am pus foite.Si le bag si sirop in hranitor....si oricum am vazut rame stropite cu nectar...aduc ceva si de afara.
I-ti multumesc pentru sfaturi,am spus-o si o repet..nu am experienta....abea am un an de apicultura.....
Numai bine si butoaie pline.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 27 Apr 2015, 21:37

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

asa arata cel mai bun stup al meu la aceasta ora...

2015-04-27 16_opt.jpg

pareri-comentarii-sfaturi
..sa nu ma trezesc cu el in frigurile roitului inainte de salcam...
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mausica » 27 Apr 2015, 21:40

O intrebare : cate rame cu puiet are ? (Capacit si larvar)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 27 Apr 2015, 21:48

salut.
cam 6-7 rame cu puiet
Augustin78

Mesajde Avram » 27 Apr 2015, 22:10

Daca nu vrei sa intre in ...panica... - adauga repede un cat.
Acel stup are nevoie de ... spatiu .

Sau...dupa ce scoti cele doua rame pentru nuclee ..spargi cuibul.
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Augustin78 » 27 Apr 2015, 22:20

am pus deja catul...au inceput sa cresca foitele in cat....astazi am vazut matca..oua pe ramele pt nuclee...
va las plec la serviciu.....noapte buna.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 05 Mai 2015, 21:10

Salut.
Ieri seara am pus si eu colectorul de polen la unul dintre stupi...in seara asta prima recolta..cca 100g...bun..foarte bun polenul.A fost prima oara cand am gustat acest produs al albinelor"sau mai bine spus colectat de ele".
Am facut 4 colectoare de polen in soclu"sunt cumparate de la cineva"
In rest familiile se dezvolta frumos...nu am mai facut poze pentru ca am tot fost pe fuga...sa fac totul repede....deocamdata le voi lasa in pace cateva zile sa vedem cum mai evolueaza intre timp.
Numai bine si butoaie pline tuturor....eu ma multumesc deocamdata cu o galeata mai marisoara :D
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 06 Mai 2015, 22:10

Salut.
Am recoltat si eu primul polen...azi 80 g la un stup/singurul caruia i-am pus colectorul..deocamdata....iar recolta de ieri undeva sub 80 grame..... :D
Per total sunt multumit...
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 07 Mai 2015, 23:00

astazi sa instalat "foamea" de polen ...au dublat cantitatea....165grame :D oricum au si pt ele destul polen.....exista un orificiu destul de mare pe unde am vazut ca sau invatat sa intre in stup...dar e destul de ok pt mine...
Numai bine si butoaie cat mai multe...dar pline.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 17 Mai 2015, 15:15

Salut.
Noutati am deocamdata doar in logistica....marti ar trebui sa apara centrifuga,am optat pt centrifuga de inox de 4 rame 1/1 si 8 de 1/2..macar sa am ce extrage :D
In rest maine daca timpul e ok as vrea sa merg sa verific mai amanuntit stupii....
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 22 Mai 2015, 22:01

Salut.
am urcat pe facebock 2 poze cu o rama din stupul meu cel mai bun,carnica.

In rest,am divizat un stup intrat in friguri si plin de botci...am facut 4 roi....acum sa vedem ce si cum :)

Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 28 Mai 2015, 06:05

Va salut.
Am si eu o intrebare,am cumparat o centrifuga din inox....acum cum trebuie facut la prima utilizare,trebuie cumva oparita sau ce alta metoda pot aplica pentru prima folosire si bineinteles o metoda de a curata centrifuga.
Multumesc anticipat.
Augustin78

Mesajde alin75 » 28 Mai 2015, 14:33

Este inox si este NOUA deci sterge eventual cu o carpa umeda pentru praf. Dupa utilizare, ori o lasi "uitata" prin gradina/curte (mai departe de stupi) si o curata albinele tale/ale vecinilor, ori te pui cu furtunul pe ea......, apoi stearsa cu o laveta de bumbac si asta e. Ai grija la prima extractie (ti o rama in dinti si invarti mai cu mila, sa nu rupi fagurii)
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Augustin78 » 28 Mai 2015, 15:29

Salut Alin
..si multumesc pentru sfaturi,nu stiam si am zis sa intreb pe cei cu ceva experienta.
Multumesc.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 01 Iun 2015, 21:04

Salut.
Astazi am fost in fuga la tara,am verificat familiile,par in regula..Aveam o banuiala la familia cea puternica "nr 7 carnica" insa am vazut-o in catul de 1/1 al doilea si am decis sa pun o gratie hanemann intre cuibul 1 si 2 pentru a o oprii in cazul in care ar vrea sa roiasca.Ce nu am verificat"100%" astazi e cuibul nr1...sa vad daca exista ceva botci..am ridicat cateva rame si nu am vazut botci....oricum zilele care vor urma voi merge pentru a extrage mierea din magazii.Nu e foarte multa,dar e suficienta pentru familia mea.
am de scos miere doar din doua familii.?a nr7 cam 7 rame de 1/2 full de miere si la nr 4"nu ma asteptam sa stranga ceva" cred ca sunt vreo 4 rame de 1/2 la fel pline de miere.
Bineinteles cand voi extrage voi verifica si cuiburile si le voi mai lua si de acolo ramele care sunt pline cu miere"in afara de marginase-alea raman pe pozitie"
In rest am facut doi roisori pe 2 rame...dar nu stiu daca sunt sanse de reusita cu ei...."neavand o alta vatra..culegatoarea a plecat in stupul mama....ramanand foarte putina albine....oricum sunt inca incepator si mai fac si eu greseli..cu toate ca la teorie stiu cum sa fac..dar practica ne omoara...in fine.
pe 15 iunie vin 5 matcute carpatine de la gyovani sa vedem cum se comporta astea....voi face roi cu cate 4 rame de albina..voi fura din toti rame cu albina si voi popula acei roisori...va voi tine la curent cu ..extractia si cata "prada" am strans..asta fiind prima mea miere pe care o voi extrage..va fi sarbatoare mare :D
Va doresc tuturor multa sanatate si butoaie pline.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?