Salut.
Astazi am fost in fuga la tara,am verificat familiile,par in regula..Aveam o banuiala la familia cea puternica "nr 7 carnica" insa am vazut-o in catul de 1/1 al doilea si am decis sa pun o gratie hanemann intre cuibul 1 si 2 pentru a o oprii in cazul in care ar vrea sa roiasca.Ce nu am verificat"100%" astazi e cuibul nr1...sa vad daca exista ceva botci..am ridicat cateva rame si nu am vazut botci....oricum zilele care vor urma voi merge pentru a extrage mierea din magazii.Nu e foarte multa,dar e suficienta pentru familia mea.
am de scos miere doar din doua familii.?a nr7 cam 7 rame de 1/2 full de miere si la nr 4"nu ma asteptam sa stranga ceva" cred ca sunt vreo 4 rame de 1/2 la fel pline de miere.
Bineinteles cand voi extrage voi verifica si cuiburile si le voi mai lua si de acolo ramele care sunt pline cu miere"in afara de marginase-alea raman pe pozitie"
In rest am facut doi roisori pe 2 rame...dar nu stiu daca sunt sanse de reusita cu ei...."neavand o alta vatra..culegatoarea a plecat in stupul mama....ramanand foarte putina albine....oricum sunt inca incepator si mai fac si eu greseli..cu toate ca la teorie stiu cum sa fac..dar practica ne omoara...in fine.
pe 15 iunie vin 5 matcute carpatine de la gyovani sa vedem cum se comporta astea....voi face roi cu cate 4 rame de albina..voi fura din toti rame cu albina si voi popula acei roisori...va voi tine la curent cu ..extractia si cata "prada" am strans..asta fiind prima mea miere pe care o voi extrage..va fi sarbatoare mare
Va doresc tuturor multa sanatate si butoaie pline.