Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde Adi Hodis » 24 Mai 2012, 14:20

In bigudiu s-au in cushca si apoi pui fagurel la ushitza cushtii.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jonny_it » 24 Mai 2012, 14:56

Adi Hodis scrie:In bigudiu s-au in cushca si apoi pui fagurel la ushitza cushtii.

Eu am inceput sa pun la roi doar matci imperecheate. Una e sa pierzi o matca intr-un nucleu unde ai cateva sute de albine si una e sa pierzi la un roi unde ai 4-5 rame.
Matcile imperecheate care au stat in nucleu o saptamana dupa ce au inceput sa oua sunt primite aproape toate.

Daca am prins o vreme cum a fost zilele astea multe matci nu le gasesc dupa imperechere(daca ies si la zborul de imperechere ... ).
Daca faci 1-5 roi nu prea conteaza; dar cand vrei sa faci 20-50 chiar este o problema cand pierzi matci. :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 24 Mai 2012, 18:36

Pe un șantier din România...
- Domnu' inginer! Domnu' inginer! Mi s-a rupt coada de la lopată!
- Bine mă! Sprijinăte de betonieră...
jonny_it

Mesajde jonny_it » 26 Mai 2012, 21:24

Productie incredibila de miere! .. din sirop de zahar :lol:
Dupa 2 saptamani de ploaie la unele familii am inceput sa pun sirop de sahar. Daca mai tine 1 saptamana asa trebuie sa pun la toate.

jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 17:45

Parca parca se mai opreste ploaia. Eu deja nu mai beau apa si incep sa imi creasca branhii :lol:

jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 18:50

Scuzati stangaciile si problemele cu filmarea. Este primul film facut cu noua mea camera. De acum putem vedea albinele in format HD :lol:

jonny_it

Mesajde gabi bee » 28 Mai 2012, 21:15

salut jonny ! frumoase filmuletele dar daca nu sunt si ceva vorbe , comentarii , parca e ceva lipsa ! numai bine ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 21:42

gabi bee scrie:salut jonny ! frumoase filmuletele dar daca nu sunt si ceva vorbe , comentarii , parca e ceva lipsa ! numai bine ! :P

Si eu care credeam ca vreti sa auziti natura, albinele .. nu pe unul care isi da cu parerea despre apicultura :lol:

Trebuie sa imi informez vecinii sa nu creada ca vorbesc singur/cu albinele.
Si in plus nu prea este atat de roz treaba incat sa am chef de povesti; 2 saptamani de ploaie cu niste scaderi la cantar semnificative; ieri a fost prima zi cand am avut plus la cantar, 1 kg si ceva in 5-6 ore de cules.

O sa vina zilele astea niste apicultori in vizita si sigur punem de o filmare cu voce :)
jonny_it

Mesajde Mircea_63 » 28 Mai 2012, 22:13

Salut Jonny_it :),

citesc, aflu ca ai scaderi semnificative la cantar si ma bucur! Ai zice ca am ceva cu tine, nu-i asa?
Si la mine e tot asa. Iti dai seama ce necajit as fi fost sa aflu ca la toata lumea merge bine si numa` eu am scaderi? Dar asa...m-ai linistit.
Subscriu: daca nu-i voce, da macar scrie cateva randuri la imagini! Sa ai spor!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde teinegru64 » 28 Mai 2012, 22:23

Si eu care credeam ca a roit tocmai ala de pe cantar.....3,600 in sase zile??? Pe minus . .....De astazi au inceput sa care faina de la moara.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 23:12

teinegru64 scrie:Si eu care credeam ca a roit tocmai ala de pe cantar.....3,600 in sase zile??? Pe minus . .....De astazi au inceput sa care faina de la moara.

Eu credeam ca s-a rasturnat stupul de pe cantar cand am vazut cu ce viteza scade :lol:
Polen inca mai au pentru ca au avut inca din primavara rezerve si cules destul de bun. Cu mierea sunt ok cu exceptia unor familii unde am pus sirop. Mai aveau 1-3 rame cu miere si coronita la unele rame(destul de subtire) si am facut unele completari.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 23:19

Mircea_63 scrie:Salut Jonny_it :),

citesc, aflu ca ai scaderi semnificative la cantar si ma bucur! Ai zice ca am ceva cu tine, nu-i asa?
Si la mine e tot asa. Iti dai seama ce necajit as fi fost sa aflu ca la toata lumea merge bine si numa` eu am scaderi? Dar asa...m-ai linistit.
Subscriu: daca nu-i voce, da macar scrie cateva randuri la imagini! Sa ai spor!

Salut!
Drept sa iti zic nu sunt chiar foarte foarte necajit, sunt foarte necajit :lol: Nu sunt foarte foarte necajit pentru ca vad ca la altii si roiesc. De aceea am inceput sa le pun si corpul 3 chiar daca nu era necesar in momentul asta la toate familiile.
In 2-3 zile o sa se deschida salacamul(calculati diferenta de zile/dezvoltare) si albinele stau cuminti si fara chef de plecare. Este adevarat ca deja am bagat minim 5 faguri artificiali/familie, unele au cladit si 9 faguri artificiali. In mod normal NU ar fi trebuit sa cladeasca. De cand ma stiu cand a plouat mai mult de 2-3 zile si am avut faguri artificiali albinele nu prea s-au atins de ei sau cladeau destul de incet, totusi acum au cladit.

Promit sa fac si video cu voce ... o sa va cant :lol:
jonny_it

Mesajde victor s » 29 Mai 2012, 10:43

x
victor s

Mesajde victor s » 29 Mai 2012, 10:47

teinegru64 scrie:Si eu care credeam ca a roit tocmai ala de pe cantar.....3,600 in sase zile??? Pe minus . .....De astazi au inceput sa care faina de la moara.

Poate a aparut o noua specie de albine ''albine brutarite'' :lol: . Ale mele sunt '' albine acvatice'' , adica nu au sanse de supravietuire daca nu le place apa...ploua de aproape 2 saptamani si slabe sperante sa inceteze... :cry:
victor s

Mesajde jonny_it » 29 Mai 2012, 11:34

victor s scrie:

Poate a aparut o noua specie de albine ''albine brutarite'' :lol: . Ale mele sunt '' albine acvatice'' , adica nu au sanse de supravietuire daca nu le place apa...ploua de aproape 2 saptamani si slabe sperante sa inceteze... :cry:

O sa se transforme matcile in mica sirena :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 29 Mai 2012, 20:29

Tot fara voce :lol:
Astazi am avut prima zi cu ceva mai mult soare si prima zi cand salcamul a inceput sa dea nectar.
Mai multe informatii o sa postez pe blog :D

Imagine

jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?