Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pasiune invincibila

Mesajde duma » 23 Feb 2014, 20:06

BeesDream scrie:
duma scrie:Cititul ca cititul dar ai de munca la lazi ( vopsite etc ) ramele pregatite .....ai ceva ! ;)

Corect :lol: Sa vad acum de unde cumpar si niste rame nemontate sa le montez si sa le insarmez eu. :D Cu vopsitul nu e problema.. :D

Daca vrei modelul meu ( este pe pagina mea ) iti dau un nr de telefon si te intelegi ...... Eu am luat 100 de rame anul trecut din care abia am facut cateva , anul asta am luat 100 de cuib ce am primit bonus la lazile si tare necajit am fost ca nu am gasit nici un rebut !!!! Poate asta se intampla 1la 100 :lol: si trebuie sa ma obisnuesc si cu asta !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde BeesDream » 13 Mar 2014, 19:10

Stimati apicultori, nu stiu cum fiecare isi vopseste stupii dar eu foarte greu suport vopsitul la pensula :lol: Am mai dat la doua lazi cate doua maini de grund si urmeaza vopseaua dar vopseaua o voi da cu pistol de vopsit cu care mi-a promis un prieten ca o sa-mi aduca. Ma sufoca mirosul, ma ia cu ameteli la pensula. :lol:

Snapshot_2014-03-13_180051.jpg
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde liviutzbogos » 13 Mar 2014, 22:27

Incearca cu trafaletul de burete, o sa ai un randament mult mai mare fata de pensula. Eu si uleiul de in, si vopseaua le-am aplicat cu trafaletul de burete, foarte usor a mers. Bineinteles, pistolul e superior dar daca nu il ai...
Spor la munca :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde gigibecalul » 13 Mar 2014, 22:36

Și eu lucrez cu așa ceva:

Set vopsit poliuretan.jpg

...și merge foarte repede, să știi!!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde State » 13 Mar 2014, 23:21

BeesDream scrie:Stimati apicultori, nu stiu cum fiecare isi vopseste stupii dar eu foarte greu suport vopsitul la pensula :lol: Am mai dat la doua lazi cate doua maini de grund si urmeaza vopseaua dar vopseaua o voi da cu pistol de vopsit cu care mi-a promis un prieten ca o sa-mi aduca. Ma sufoca mirosul, ma ia cu ameteli la pensula. :lol:

Bizdrime , schimba sursa de unde iei stupii. :? In plina iarna I-am lipit cu pamant. Crapaturi de se vedeau ramele! Nu iti zic ca un repros, nu ma intelege gresit, vreau doar sa te atentionez sa nu patesti la fel. Chiar daca dai 10-20lei in plus, ia un lucru bun. :idea:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde BeesDream » 14 Mar 2014, 01:17

Merci frumos pt idee Liviu si Becali dar daca am vb cu un prieten pentru un pistol de vopsit nu cred ca se mai pune problema. :lol: M-a dezamagit State de tot si ma pun pe citit, poate imi trece.. Pfff..daca imi crapa si mie toti cei 10 stupi nici nu stiu cum voi reactiona. :?
BeesDream

Mesajde danielmihai » 14 Mar 2014, 01:36

Salutare! State si Beedreams sa nu ziceti ca i-ati luat de la unu Cosmin? :lol:
danielmihai

Mesajde BeesDream » 14 Mar 2014, 01:41

danielmihai scrie:Salutare! State si Beedreams sa nu ziceti ca i-ati luat de la unu Cosmin? :lol:

E de ras? :(
BeesDream

Mesajde modigliani » 14 Mar 2014, 02:11

BeesDream scrie: M-a dezamagit State de tot .....

Bah , Bizdrime , ..... el , saracu' , nu te-a dezamagit cu nimic ! Ala de i-a facut pe stupi v-a dezamagit pe amandoi .
modigliani

Mesajde BeesDream » 14 Mar 2014, 02:20

modigliani scrie:
BeesDream scrie: M-a dezamagit State de tot .....

Bah , Bizdrime , ..... el , saracu' , nu te-a dezamagit cu nimic ! Ala de i-a facut pe stupi v-a dezamagit pe amandoi .

:roll: Te-ai trezit si tu la viata Mowgly.. Nici nu stiam ca mai traiesti. :lol: M-a dezamagit State cu vestea si cel de la care i-am cumparat ma dezamagit cu fapta. Am 10 stupi acum, ce sa fac, sa ii vand? :(
BeesDream

Mesajde gigibecalul » 14 Mar 2014, 08:59

BeesDream scrie:Am 10 stupi acum, ce sa fac, sa ii vand? :(

...ca să dezamăgești și tu pe altul?...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde TDI » 14 Mar 2014, 12:04

Foloseste-i pana crapa... dupa aceea, revizie. Exista varianta ca in iarna 2014-2015 sa ai nevoie de alte lazi.. :D Reparatiile astea capitale necesita timp, materiale... dureri de cap.
Acum nu stiu unde ati gasit voi stupi... dar cand o lada pleaca de la 120 la 250 ron.. si nici macar aia la 250 ron nu stii cat sunt de buni, e greu. Te gandesti sa inveti tamplarie, aprig, lemn, uscare, D3/D4.
TDI

Mesajde duma » 14 Mar 2014, 12:37

Bees lasa ca este bun asa .... nu intra in panica ...... vezi ce faina lada ..... data cu ulei de in ....tot ce vrei ..... marfa garantata .....pret de pret 150 ron ...ce sa mai spun ...foarte incantat si fericit de lada mea .
Fişiere ataşate
rsz_[000348].jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 14 Mar 2014, 12:43

Si dupa ce am dato cu doua straturi de vopsea pe baza de apa si la un pret de 28 kg ....cand sa uscat vopseaua sa uscat atat de tare in cat a crapat :lol: :lol:
Am sunat producatorul sa-l atentionez nici decum sa-l f....... si raspunsul din partea dansului ..... da si tu cu ceva ... nu m-ai spun cum sa deformat canturile si restu deaceea am pus scoci sa nu traga curent !!
Stai linistit ca nu ajungi tu la Oravita ( caras severin ) sa iei lazi .
Fişiere ataşate
rsz_dsc_0138_2.jpg
duma

Mesajde BeesDream » 14 Mar 2014, 15:30

GigiBecali, tocmai... nici nu prea ii pot vinde chiar daca acum nu au nimic si arata impecabil dar decat sa fiu injurat la anu' si sa vina peste mine mai bine...

State sursa e schimbata, gata.. :( Daca imi spuneai acum 4 luni nu le mai aveam nici pe astea 10 dar asta e... merci frumos oricum.

TDI crede-ma ca m-am si gandit sa caut un tamplar dar stupii verticali nu sunt asa usor de facut ca cei orizontali. Poate in vreo 10 ani o sa-mi fac si eu atelierul meu.. :lol:

Duma sunt sute de apicultori pe forumul asta care nu au toti aceeasi sursa de stupi. Cel mai bine si mai drept ar fi un articol special cu surse foarte bune, poate spune fiecare de unde a luat si daca au fost buni incat s-au mentinut cativa ani fara probleme.. fara reclama la negru :lol:

Deocamdata stupii care ii am acum nu au nimic, probabil nu au crapat ca inca nu i-am vopsit si nu au stat afara in iarna dar cu siguranta si eu o sa am probleme. :cry:
BeesDream

Mesajde State » 14 Mar 2014, 15:50

Mai, nu stiu cum faceti voi, cum alegeti sursa/locul/produsul.
Multe ateliere nu au uscatoare artificiale. Cumpara si ei scandura din alte locuri. Daca ei isi iau teapa, ne luam si noi la randul nostru, asta e..
Eu mi-am cumparat de la un atelier de unde a luat si tatal meu. Am vazut ca marfa e ok, am mers si eu tot acolo.

Intamplator, am vazut un atelier din care ies lucruri calitative. Omul era "ceasornicar" , totul perfect, lucrat cu atentie, etc. Partea proasta e ca n-avea uscator. Nu-si permitea. Pretul era bun dar....am luat tot de unde era un pic mai scump.

Acum nu mai cumpar. :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?