Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 06 Mar 2014, 23:20

alt stupar scrie:na bun...
ia zi, ala unificatu`... ii stup ori ba ???

Pai...cam ii. Nu am apucat sa-l desfac sa vad cum ii inauntru dar, de deasupra arata bine...mai bine ca ailalti :) Mi-am pus un fix in cap, sper sa-l pot si indeplini...pe viitor, cat oi avea stupi, sa nu iernez sub 6, 7 rame, chiar si 8. Mai bine unific, bag mai putini in iarna dar ii scot bombe. Am vazut cum sta treaba cu stupi mari peste iarna.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 06 Mar 2014, 23:30

samuellazea scrie:
liviutzbogos scrie: Si cand i-am pus turta, ieseau albinele ca migurile si ma atacau, zici ca erau kamikaze.

Sa traiesti mult si bine domnule,

Sucul ala e sigur pe targ ;) Tu planuiesti sa mergi sambata? Daca da,, pe la ce ora? Sa stiu cum planuim sucul. Cat despre miguri, vezi mai sus de ce radeam :)

Toate cele bune,
Sami

Mai, eu mi-am planuit sa vin, si am mare nevoie sa vin, doar ca nu stiu pe la ce ora ajung. De dimineata cantam la catedrala, dupaia merg sa dau florile la fete (viitoarea sotie, mama, bunica) si pe duma-masa cred ca ajung si eu. Vedem, ne telefonam, eu nr tau nu il am, poti sa mi-l lasi pe privat daca vrei. Trebuie sa-l sun si pe Duma sa vad cum ajunge si el. Ne auzim.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 08 Mar 2014, 20:38

Salutari la neamuri :D
Astazi - zi mare...cel putin pentru mine. Primul targ apicol. Nu am cumparat prea multe ca...nu m-a lasat Duma (intelegeti voi) :lol: Am luat rame pentru magazii, furculita si un ondulator...si inca o portie de turte cu polen, dar daca se incalzeste vremea poate nu mai e nevoie de ele (desi vad ca se mai raceste). Poze nu am dar am martori :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde murarudumitru » 08 Mar 2014, 21:02

liviutzbogos scrie:Salutari la neamuri :D
Astazi - zi mare...cel putin pentru mine. Primul targ apicol. Nu am cumparat prea multe ca...nu m-a lasat Duma (intelegeti voi) :lol: Am luat rame pentru magazii, furculita si un ondulator...si inca o portie de turte cu polen, dar daca se incalzeste vremea poate nu mai e nevoie de ele (desi vad ca se mai raceste). Poze nu am dar am martori :lol:

Adevarat prietene, si ma bucur ca neam reintinlit
murarudumitru

Mesajde liviutzbogos » 08 Mar 2014, 21:14

Si eu ma bucur nea Mitica. Macar o data in an daca mai des nu se poate :) Multa sanatate va doresc.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 08 Mar 2014, 21:19

Ce voiam sa mai intreb... La recomandarea lui nea Florinelu (unul dintre mentorii mei :D ), in magaziile de 12 rame am hotarat sa bag doar 11 rame, pentru a fi ingrosati fagurii. Nu am apucat sa cumpar azi distantiere dar m-am gandit la alta treaba, sa iau un distantier de 11 rame si sa fac din el un "pieptene". Sa nu mai pun la fiecare magazie cate doua distantiere, ci sa trag cu pieptenele printre rame. Ce ziceti?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde murarudumitru » 08 Mar 2014, 22:05

liviutzbogos scrie:Ce voiam sa mai intreb... La recomandarea lui nea Florinelu (unul dintre mentorii mei :D ), in magaziile de 12 rame am hotarat sa bag doar 11 rame, pentru a fi ingrosati fagurii. Nu am apucat sa cumpar azi distantiere dar m-am gandit la alta treaba, sa iau un distantier de 11 rame si sa fac din el un "pieptene". Sa nu mai pun la fiecare magazie cate doua distantiere, ci sa trag cu pieptenele printre rame. Ce ziceti?

PUNE 2 NU TE ZGIRCI DACA STIAM ITI ADUCEAM EU CA AM DESTULE
murarudumitru

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Mar 2014, 22:06

baga tu cate trebuie !!! daca le muti balambane de nu-i adevarat !!!
si de ce sa se ingroase fagurii ???
sa nu ponteze matca ???
eu am avut in magazii rame late de 45mm !!!
incapeau doar 8 in cat de 10 rame !!!
si ponta matca in ele intr-o veselie !!!
treaba ta ce faci !!!
eu nu as face asa !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde murarudumitru » 08 Mar 2014, 22:18

ves.lucian.zabrani scrie:baga tu cate trebuie !!! daca le muti balambane de nu-i adevarat !!!
si de ce sa se ingroase fagurii ???
sa nu ponteze matca ???
eu am avut in magazii rame late de 45mm !!!
incapeau doar 8 in cat de 10 rame !!!
si ponta matca in ele intr-o veselie !!!
treaba ta ce faci !!!
eu nu as face asa !!!

Ai dreptate daca intra 12 ,rame,atitea trebuie bagate ,
murarudumitru

Mesajde FLORINELU » 08 Mar 2014, 22:29

atunci pentru ce sant facute distantierele pentru magazii la cuib de 12 cu 11 si la cuib de 10 cu 9? :?: .eu folosesc cam demult asa ceva si mi se pare in regula si am cumparat si azi ,dar poate ca nu stiu eu ce e cu ele ,dar daca le-am cumparat o sa le pun.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 08 Mar 2014, 22:50

Na...m-ati palit crancen, cum zice banateanul din Iasi :lol: Oi vedea eu cum le pun, incerc si cu 12 rame, incerc si cu 11 rame, sau chiar 10. Vedem, sa aiba albinele ce culege numa. Eu treaba asta cu pieptenele am vazut-o la Dan Margarit, el tragea cu pieptenele prin rame, nu avea hoffman parca.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Mar 2014, 22:54

poate asta-i smecheria !!! nu avea hofmann si distanta ramele cu piaptanul !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde un OM » 08 Mar 2014, 22:54

Nu uitati un amanunt: stationar-pastoral.
un OM

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2014, 23:01

Ba Liviut, tu când mă suni???
De "ciuperci" sunt satul, ca mi-a promis, "a lu' Pacu", ca mă aprovizionează el!
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 08 Mar 2014, 23:30

DM are hoffman - http://www.youtube.com/watch?v=S6O4rB9dNQo
Distantorul de plastic il foloseste sa evite crearea puntilor de ceara de catre albine, distribuind cat mai egal 9 rame in spatiu de 10, si asta doar la caturi.

Dar el e stationar. La conditiile de drum de la noi cam trebuie fixate cat de cat ramele la transport... mai ales la drum lung sau foarte prost.
Daca te trambalezi local 10-15 km, drumul nu are cine stie ce gropi... iar tu nu faci pe barichello... merge si fara, dar trebuie dat catul cu ceva timp inainte, ca albina sa aiba timp sa faca punti de ceara, sa propolizeze, sa intareasca, etc.

Si aici, una e sa ai cat de 1/2, de 3/4 sau de 1/1.. mai mare rama, mai greu de stabilizat.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pustu » 08 Mar 2014, 23:36

liviutzbogos scrie: Eu treaba asta cu pieptenele am vazut-o la Dan Margarit, el tragea cu pieptenele prin rame, nu avea hoffman parca.

ves.lucian.zabrani scrie:poate asta-i smecheria !!! nu avea hofmann si distanta ramele cu piaptanul !!!

va salut
are hofmann si are 9 rame in cat . foloseste gratia pentru impiedica regina sa urce .
sanatate si numai bine
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?