Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde duma » 09 Mar 2014, 02:54

liviutzbogos scrie:Salutari la neamuri :D
Astazi - zi mare...cel putin pentru mine. Primul targ apicol. Nu am cumparat prea multe ca...nu m-a lasat Duma (intelegeti voi) :lol: Am luat rame pentru magazii, furculita si un ondulator...si inca o portie de turte cu polen, dar daca se incalzeste vremea poate nu mai e nevoie de ele (desi vad ca se mai raceste). Poze nu am dar am martori :lol:

Salutare!
Si pentru mine o zi mare......Primul târg apicol la care particip......interesant, orientativ, educational.
Nu mă făcut nici un lucru sa spun "uau" ....am văzut lucruri care nu le văd toată ziua în magazine de specialitate.......Ca de exemplu : Liviu, Sami la un loc, imi pare rău că nu am dat mana cu Nea Florin :lol: .
P. S. De aceea am întârziat Liviu sa nu te influentez la cumpărături! Dar stai liniștit ca si mâine este o zi....adică astăzi. Mai dai o tura ca poate la urma se fac reduceri de închidere de targ si promit ca nu te vad.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 10 Mar 2014, 12:27

Mda... Am bagat la cap treaba cu ramele pieptanate. Ideea e ca vreau sa incerc anul asta un mini-pastoral, local, aprox 30 km. M-am gandit mai bine si am ajuns la o concluzie: magazie de 12 rame? Atunci 12 rame ii pun. Pe parcursul anului, la floarea soarelui eventual (ca asta il fac stationar), poate las doar 11. Si nu ma mai complic cu piaptane, cu distantoare si alte cele. Multam tare mult de sfaturi.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 15 Mar 2014, 23:58

Va salut dragilor...
Astazi am facut si eu primul control in cuib pe anul asta. Mi-a placut ce am gasit. Puiet in proportie de aprox 80% pe ramele din mijloc (4 din 6, 6 din 8). Miere nu prea mai este, decat pe rama de la perete dar nu-i un bai, mai au turta deasupra plus ca infloreste corcodusul, mai un pic si vine paducelul. Daca se mai incalzeste incep si cu siropul. Mai este cate un pic de miere capacita in coltul din spate, am vrut sa intorc ramele la 180* dar nu eram sigur daca e bine sau nu asa ca le-am lasat asa, nu m-am mai muncit. Maine va fi mai rece dar de luni se anunta incalziri, in cazul asta vom trece pe siropel si cred ca incep sa bag si la cladit, am vazut ca la colegul Sami deja au muncit ceva deja... Imi pare rau ca nu am ajuns la Faget azi dar...am pus cartofii :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 16 Mar 2014, 00:08

Salutare Liviule !
Si eu am facut la fel ... Am aruncat un ochi printre ele ....matcile marcate le-am ginit restul nu ....dar am stat linistit ca si la mine 80% din rama era cu puet capacit si nu numai ( 5-6 rame din 7 total ) si la roiuri ( 2-3 din 5 total ) . Asi fi vrut sa filmez s-au sa pozez dar nu am putut , nu de alta duar pentru crezare , in schimb familiile mai ca m-au doborat ....foarte agresive , nu inteleg de ce !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 16 Mar 2014, 00:13

Nu stiu, eu nu am avut probleme, putin fum si am lucrat linistit, au fost chiar blande. Eu nu am stat sa ma uit dupa matci, am vazut oua, e matca :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde CristiTm » 16 Mar 2014, 16:59

Nu lea fost frig azi erau 10 grade am zis ca pe miercuri incolo le bag o vizita de control sa vad cat au bagat nectar sa stimulez cu miere si sirop cate 200 ml
CristiTm

Mesajde liviutzbogos » 16 Mar 2014, 22:33

CristiTm scrie:Nu lea fost frig azi erau 10 grade am zis ca pe miercuri incolo le bag o vizita de control sa vad cat au bagat nectar sa stimulez cu miere si sirop cate 200 ml

Nu stiu Cristi, cand am umblat la ele, afara erau vre-o 18. Special pt asta am dus un termometru afara.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 16 Mar 2014, 22:50

liviutzbogos scrie:
CristiTm scrie:Nu lea fost frig azi erau 10 grade am zis ca pe miercuri incolo le bag o vizita de control sa vad cat au bagat nectar sa stimulez cu miere si sirop cate 200 ml

Nu stiu Cristi, cand am umblat la ele, afara erau vre-o 18. Special pt asta am dus un termometru afara.

era la umbra sau la soare???..termometrul :?:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 16 Mar 2014, 23:18

FLORINELU scrie:era la umbra sau la soare???..termometrul :?:

La umbra...sau undeva unde nu batea soarele pe el. :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 22 Mar 2014, 18:30

Sa traiti, sa-ntineriti :D
A venit primavara...am inceput lucrul la "stupina". Aseara am dat niste siropel in punga, cam 200 - 300 ml. Nu l-au luat inca. Am facut un sirop aprox 2/1 din niste turte de miere cu zahar pudra ramase din iarna. Mai am ceva din niste turte apiluk cu polen pe care le-am scos aseara, pot sa fac un sirop din ele, nu? Tot aseara am pus si doua adapatoare, unul cu sare, altul cu apa putin indulcita...cred ca e prea putin indulcita pt ca astazi tot din valaul oilor au carat sacagitele apa. Sa indulcesc apa mai tare? Mi-e sa n-o fac sirop, sa starnesc vre-un furtisag :lol: La unul din stupi, unificatul, i-am mai adaugat azi o rama pentru ouat. Avea puiet larvar pana pe rama marginasa, de langa diafragma. Nea Adi Blagoescu, deie-ti Dumnezeu sanatate ca m-ai pus sa-l unific in toamna, acu' e bomba, e pe 9 rame din care 7 cu puiet aproape din leat in leat. Ailanti doi sunt pe 6 si 7 rame cu ramele din mijloc pline de puiet. Am vrut sa-i largesc si pe astia dar inca nu e nevoie. De luni incepem sa dam la construit. Infloresc tufele de porumbele, dupa ele vine paducelul, avem ce culege. Tot stau pe ganduri daca sa merg la rapita (am in sat) sau sa raman pe vatra pana se termina paducelul si dupaia sa merg la salcam... :?
Multa sanatate va doresc si un an asa cum trebuie sa fie :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 22 Mar 2014, 21:22

Fotografie0181 (Large).jpg
Cam asa arata "ala unificatu"...poza am facut-o aseara, cand le-am pus sirop. M-am speriat cand am vazut cata albina e dupa diafragma...azi i-am mai dat o rama buna pentru ouat. Rama am pus-o ultima pentru ca aveam puiet si pe ultima rama, de langa diafragma...e in regula?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Arhivistu » 22 Mar 2014, 21:29

la asta in 2 saptamani de nu ii pui catul,pleaca :D
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde alt stupar » 22 Mar 2014, 21:31

Blaguescu... Adrian Blaguescu. Si treci peste "nea"-ul ala cand vorbesti cu mine :P

In alta ordine de idei, beleste doua rame cu puiet la eclozionare si albina de pe ele si da-le alorlalti doi, la schimb cu doua rame de puiet necapacit, fara albina.
Ai grija doar ca acolo unde dai ramele cu albina sa nu se afle matca pe fata ramelor ce vor veni in contact direct cu albina straina.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 22 Mar 2014, 21:36

Liviule, cand am vazut poza mi-am zis asta cere rama clar. Apoi am citit textul. Poza e facuta seara, deci culegatoarea era acasa. Depinde si cat puiet capacit este in cuib. La asta m-as uita iar in 4-5 zile...cu rama pregatita. :D
Spor!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 22 Mar 2014, 21:38

si tine bine minte stupul ala... peste ani, cand va fi sa cauti un etalon pentru cum trebuiesc a fi stupii inaintea rapitei, pe ala sa-l ai in minte.
Este ca e simplu de condus in primavara astfel de stupi, fara dureri de cap de "turte ultramega proteice" si goana dupa retete minune de ingrasat porcu-n ajun ? ;) :roll:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 22 Mar 2014, 21:39

alt stupar scrie:Ai grija doar ca acolo unde dai ramele cu albina sa nu se afle matca pe fata ramelor ce vor veni in contact direct cu albina straina.

De ce? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?