Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Jean Valjean

Mesajde Adi Hodis » 25 Sep 2014, 06:45

Jean Valjean scrie:Ba da, iar azi prin iarba am vazut si albine fara aripi care cred ca de la el erau. La primul tratament nu au cazut multi acarieni, insa la al doilea tratament erau atat de multi incat m-am lasat pagubas cand am incercat sa-i numar. Am pus varful degetului si am numarat ce s-a agatat pe el: 14 bucati. Am dedus ca erau mult peste 1000.
Asta in conditii de stationar, fara prea multi stupi in zona, ceea ce ma face sa cred ca pastoralul nu are prea mare influenta asupra nivelului de infestare.
Sper sa nu ma mai intalnesc cu asa ceva prea curand.

Jane, anul asta au fost mai multi Varroa in stupinele din țara, decat anul trecut de ex. ... dar asa nr. mare, e prea mult.
In sezon, presupun ca nu ai mai facut tratamente, adica inainte de/SI NICI in luna august cand se fac tratamentele.
Varroa are varful de dezvoltare in luna iulie, iar in august sint cei mai multi paraziti in celulele cu puiet larvar. Iar acum ai vazut cu ochii tai efectul lor. E tardiv tratamentul de acum pentru albinele ce le-ai fi putut avea peste iarna. Dar pentru ce mai scapa, ( desi eu cred ca e condamnata colonia la pierire ) merita sa le tratezi. Si doar sa stii ca i-ai terminat.

Iti recomand sa citesti cartea Bolile Albinelor, de Wolfgang Ritter. Include evolutia Varroa si nu numai.
O sa privesti altfel ... parazitii aia.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Jean Valjean » 25 Sep 2014, 09:55

Salut Adi!
Tratamentele le-am inceput din luna august, chiar daca nu la inceputul lunii august.
Intr-adevar, in timpul sezonului nu am facut niciodata tratamente din doua considerente:
- consider ca nu sunt eficiente tratamentele in perioadele in care exista foarte mult puiet capacit in stup;
- nu vreau sa expun ramele de recolta la tratamente, iar in timpul sezonului este destul de anevoios sa scuturi toata albina din caturi in cuib pentru a aplica tratamentul (trei saptamani la rand, daca vrei sa ai ceva succes);
Acest din urma considerent probabil ca ma incadreaza la categoria "apicultor romantic", sunt curios cat o sa ma coste romantismul asta :lol:

Desi recunosc ca sunt putin vinovat pentru situatia din stupul in cauza, ma gandesc totusi ca este doar unul din 29, cati am in acest moment. Deci as putea spune ca este o exceptie.

Lasand deoparte aceasta speta, ma preocupa in mod deosebit o anumita problema cu care ma intalnesc in fiecare luna august : unde as putea sa-mi duc stupii pentru a beneficia de un cules de intretinere? Tot incerc sa aflu ce fac cei cu stupi multi, unde-i duc in aceasta perioada si ce cules vizeaza, dar nu pe reusesc.
Crezi ca m-ai putea ajuta cu o informatie in acest sens, bazata pe experienta ta? Adica, cam ce plante ar trebui sa urmaresc in aceasta perioada?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Cristian IONITA » 25 Sep 2014, 10:30

o zona cu balti si de preferat cu cat mai putine parcele de teren agricol comasat (ca sa ai parte de zone lasate parloaga).

In ultimi ani in baragan a fost foarte oki pentru ca a plouata suficient ca terenurile lasate "parloaga" sa asigure bune culesuri de intretinere, iar daca ai noroc potia avea parte si de cateva parcele cu floarea soarelui de toamna (intoarsa).

Ajuta pe de-o parte dar naste probleme pe altele si zonele viticole .... din pacate mierea din struguri nu e taman oki ptr iernare plus ca-ti urci vecinii in cap.

In functie de gradul de incarcare cu familii al zonei poti sa ai noroc ca nici macar hranriri de completare sa nu fie nevoie.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Jean Valjean » 26 Dec 2014, 17:24

Pregatirea soriciului, altfel:

Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 07 Ian 2015, 22:21

Stie cineva cand si unde vor avea loc cursuri de apicultura in Bucuresti sau Targoviste, anul acesta?
In afara de cel de la ICDA, care costa o gramada de bani (950 de lei).

P.S. Se pare ca targul de la Bucuresti se va organiza in perioada 27-29 martie, conform graficului orar de aici: http://www.icdapicultura.ro/content/media/pagini/GRAFIC%20%20ORAR%202015_1.pdf
Jean Valjean

Mesajde Costin » 07 Ian 2015, 22:56

Buna seara.
Incearca aici: www.cfpdr.eu, tel. 021.315.20.20, 0735.333.257
Succes.
Costin

Mesajde Jean Valjean » 01 Mar 2015, 13:02

De 1 Martie putem fi si cretivi, nu numai darnici

Martisoare.jpg
Martisoare create si daruite cu drag
Jean Valjean

Mesajde mausica » 17 Apr 2015, 09:01

La multi ani !!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde pustu » 17 Apr 2015, 11:27

La multi ani ! Si multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde paul » 17 Apr 2015, 17:51

La multi ani !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Augustin78 » 17 Apr 2015, 17:51

La multi ani sanatosi!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde CATALIN » 17 Apr 2015, 20:07

LA MULTI ANI!!! ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde popik50 » 17 Apr 2015, 20:30

La multi ani!
popik50

Mesajde Jean Valjean » 17 Apr 2015, 21:21

Va multumesc tuturor pentru urari.
Uitasem de aceasta facilitate a forumului si am fost surprins placut sa o redescopar.
Pentru mine asta e o zi speciala si pentru ca, de trei ani incoace, aniversarea nasterii coincide cu aniversarea nasterii mele ca apicultor.
Imi dau seama ca in felul asta o sa-mi stiu tot timpul, cu precizie, vechimea in apicultura.
Jean Valjean

Mesajde icXu » 17 Apr 2015, 21:25

La Mulți Ani!
icXu

Mesajde rihmond » 17 Apr 2015, 21:31

La multi ani!
rihmond

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?