liviutzbogos scrie:Salutari...
Azi am dat o tura pe campuri si m-am hotarat: imi duc si eu stupii la rapita. Am gasit un locsor foarte fain, o gradina mai parasita, cu copaci, la cativa metrii de lanul de rapita, la un prieten de-al tatalui - ideea e ca trebuie sa-l intreb mai intai pe omE la marginea satului, le pun cu urdinisul spre E si nu va fi catre drum, deci SPER ca nu vor fi victime colaterale. Acum sunt in dubii putin pentru ca de pe vatra (stana) pana la locul stabilit sunt aprox 2 km. Credeti ca se vor intoarce pe vatra oaresce albinute. Locul nu cred ca e pe directia lor de zbor, adica nu cred sa fi ajuns vreodata pe acolo plus ca vor avea un plin cules, nu vor fi nevoite sa caute altceva. Dupa rapita as vrea sa le duc la salcam care e tot la vre-o 2 km, doar ca e in linie dreapta pe directia de zbor de la rapita...de la rapita tot inainte
un OM scrie:Cand am mutat mai aproape de 5 km, am avut intre locatii o padure, un deal, altfel macar 7 km.
Arhivistu scrie:Iti trebuie cules puternic si familie buna ca iti cladeasca un cat de foite...de ce nu ai mai pus si construiti,nu ai?
liviutzbogos scrie:Intrebare-ntrebatoare... Cum sa le determin eu pe doamnele albine sa cladeasca fagurii din magazie? M-am uitat azi si nu s-au apucat nici macar de o celula. Ma gandeam ca, daca pana luni, nu se apuca de cladit sa ridic ramele marinase din cuib in magazie... poate si una din mijloc. Fac bine? Magazia e toata cu foite, am citit ca se apuca mai greu de cladit in cazul asta. Vedem ce-o fi. Cu Dumnezeu 'nainte
un OM scrie:Ce intelegi prin faguri ingrosati? Ai verificat latimea stupului, sigur este "cuser", adeca tamplarul nu a gresit? In cazul cand cotele sunt respectate, ai propolis gros intre umerii Hofman, pune manuta si recolteaza. Daca intr-adevar ai fagurii ingrosati si esti nevoit sa majorezi spatiul dintre rame, nu ai posibilitatea decat de a folosi o diafragma pentru a preintampina fagurasii liberi, nedoriti. Astepti remedierea situatiei cu viitorii faguri noi.
samuellazea scrie:Sa traiesti Liviule,
Intrebare de la un incepator asa ca tine. Daca tu ai distantat ramele cum spuneai mai sus, ce le opreste pe ele sa cladeasca in continuare? Ma refer sa inalte si mai tare fagurele? Eu unul ca solutie ma gandeam sa tai frumos coronitele astfel incat sa se poata apropia ramele. In felul asta ma gandesc ca ai fi facut si stimulare cu miere care e mai buna decat siropul si ele ar fi lucrat frumos de acum incolo. Ce parere ai? Si din nou. Precum ziceam, si eu invat
Toate cele bune,
Sami
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori