Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde samuellazea » 25 Apr 2014, 12:38

Deci, Oficial si Neoficial nu ma baga in discutie :).
Poate ziceam si eu ceva de bine daca era numai o colega. Dar asa cu doua, sti tu vorba aia. Nu te bagi intr-o lupta care sti ca nu o poti castiga :D.
Sau sa o zic pe aia cand 2 se bat si al 3-lea castiga?? Dar oare cu o fi cand 3 se bat?? :D
samuellazea

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 13:35

irina scrie:Duma,
Vezi ca-i vorba de doua colege! :P

Dragele mele " colege '' imi asum confuzia facuta si asa ca acum sa indrept situatia , raman sa ma revansez amandurora ;) las la apreciarea voastra cand veniti la Timisoara ca pana la Pastele urmator mai este mult !
P.S.
Nu am facut cu intentie confuzia , dar aveti grija sa nu faceti ce am facut eu :lol: ca la mine......o data sunt la usa voastra :lol: :lol: sa-mi ridic premiul .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 13:42

samuellazea scrie:Deci, Oficial si Neoficial nu ma baga in discutie :).
Poate ziceam si eu ceva de bine daca era numai o colega. Dar asa cu doua, sti tu vorba aia. Nu te bagi intr-o lupta care sti ca nu o poti castiga :D.
Sau sa o zic pe aia cand 2 se bat si al 3-lea castiga?? Dar oare cu o fi cand 3 se bat?? :D

:lol: Samiiiiiii !!!!
eu prefer intre cele 2 '' colege '' deoarece sunt din zone diferite si cu experiente diferite , apicultura nu este chiar o formula bine determinata si asa ajung sa ma invete una alta si le pun cap la cap si poate nu mai imi da cu virgula .
In cazul nostru ( Duma , Irina , Laura ) nu se pune problema de razboi si duar de aliante , cine stie poate ajung in pastoral pe la ele si are cine sa imi dea o cana de apa .....s-au poate vin ele in pastoral in zona mea si au la cine .....apela ! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 25 Apr 2014, 13:48

duma scrie:...P.S. ....nu imi vinzi tu Proapis 2-3 matci ?

Nu promit,poate una SL la vara incolo...pt curiozitatea ta eu...inca mai cumpar regine.... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 14:28

proapis13 scrie:
duma scrie:...P.S. ....nu imi vinzi tu Proapis 2-3 matci ?

Nu promit,poate una SL la vara incolo...pt curiozitatea ta eu...inca mai cumpar regine.... ;)

Am inteles ! Sunt aici si la vara ;)
duma

Mesajde laura » 25 Apr 2014, 22:11

duma scrie:
laura scrie:Buna,
Anul trecut am reusit sa cumpar 3 matci de la institut. Atat ca i-am prins foarte greu la telefon. Comenzi se fac lunea si miercurea. Din cele 3 matci cumparate una am pierdut-o in primavara. Se vindeau foarte repede.

Laura .......dau un miel de Pastele viitor ! :oops: :lol:

Astept sa treaca anul. M-am scos.....
laura

Mesajde duma » 30 Apr 2014, 09:11

Noua imfatisare a mici mele stupine in asteptarea salcamului si a roitului :lol:
Fişiere ataşate
WP_20140427_005.jpg
duma

Mesajde duma » 30 Apr 2014, 13:38

O intrebare !
Cum tin si cat timp pot tine 2 matci ce le primesc in colivie , sunt imperecheate . se anunta vreme urata si poate nu pot sa ma ocup de ele imediat ce le primesc !
duma

Mesajde dicu.ion57 » 30 Apr 2014, 17:30

Duma cu cit le foloseti mai repede cu atit mai bine.
In primul rind scapa de stresul,care a fost tinuta inchisa in colivia cea mica.
Nu sti cind a fost recoltata si de cit timp sta pe drum daca o cumperi de la ACA,acest timp este de multe ori hotaritor,cit de buna va mai fi,in noua fam.Cu cit intirzie mai mult si nu este bagata in roi s-au fam ,poate sa cauzeze unele probleme cu inceputul ouatului.
Nu trebuie se te sperii daca in primele zile nu oua,pentru ca atit timp cit a fost inchisa nu a putut fi hranita din belsug cu laptisor,ca albinele insotitoare nu sti ce virsta au ,daca sint batrine acestea nu mai secreta laptisor ci numai o hraneste cu miere.
Colega daca ai posibilitatea cauta si folosesteo cit mai repede.Succes.
dicu.ion57

Mesajde duma » 30 Apr 2014, 18:25

dicu.ion57 scrie:Duma cu cit le foloseti mai repede cu atit mai bine.
In primul rind scapa de stresul,care a fost tinuta inchisa in colivia cea mica.
Nu sti cind a fost recoltata si de cit timp sta pe drum daca o cumperi de la ACA,acest timp este de multe ori hotaritor,cit de buna va mai fi,in noua fam.Cu cit intirzie mai mult si nu este bagata in roi s-au fam ,poate sa cauzeze unele probleme cu inceputul ouatului.
Nu trebuie se te sperii daca in primele zile nu oua,pentru ca atit timp cit a fost inchisa nu a putut fi hranita din belsug cu laptisor,ca albinele insotitoare nu sti ce virsta au ,daca sint batrine acestea nu mai secreta laptisor ci numai o hraneste cu miere.
Colega daca ai posibilitatea cauta si folosesteo cit mai repede.Succes.

Nu de la ACA iau insa astept sa sa imi confirme trimiterea ei prin curierart si daca o trimite vineri seara ajunge sambata dimineata si le preiau si fug cu ele in stupina , numai ca vremea sa ma lase sa umblu in familii.
Sper sa se finalizeze cu bine toata opreatiunea deoarece este pentru prima data cand fac o astfel de operatiune .
Multumesc ....te tin la curent ;)
duma

Mesajde TDI » 30 Apr 2014, 23:03

Poţi să orfanizezi de măine 2 nuclei(2-5 rame) pe care-i ţii închişi şi le dai 200-10000 ml sirnp din zahar sau miere în hrănitor. Ulterior, te descurci.
TDI

Mesajde dicu.ion57 » 30 Apr 2014, 23:14

Duma la inceput sint emotii dar cu siguranta ai sa reusesti,daca faci pasi care trebuie cind introduci reg.
Daca ai neclaritati si nu ai pe cineva in apropiere sa te ajute solocita ajutor pr forum si sint sigur ca, colegi te vor ajuta ,ca reg nu se baga intro fam oricum,indiferent ca formezi roiuri s-au schimbi reg la un stup care nu merge.Succes.
dicu.ion57

Mesajde duma » 02 Mai 2014, 20:22

TDI scrie:Poţi să orfanizezi de măine 2 nuclei(2-5 rame) pe care-i ţii închişi şi le dai 200-10000 ml sirnp din zahar sau miere în hrănitor. Ulterior, te descurci.

Am inteles TDI , maine imi sosesc reginele pe curierat , sper sa nu o dau de gard !
duma

Mesajde duma » 02 Mai 2014, 20:23

dicu.ion57 scrie:Duma la inceput sint emotii dar cu siguranta ai sa reusesti,daca faci pasi care trebuie cind introduci reg.
Daca ai neclaritati si nu ai pe cineva in apropiere sa te ajute solocita ajutor pr forum si sint sigur ca, colegi te vor ajuta ,ca reg nu se baga intro fam oricum,indiferent ca formezi roiuri s-au schimbi reg la un stup care nu merge.Succes.

Multumesc de incurajari sper sa fie totul bine si maine cand le primesc sa fie ok dupa aceea oi vedea ce si cum , important este sa nu o dau de gard !!!!
duma

Mesajde duma » 02 Mai 2014, 20:44

Cam asa stau eu la ora asta ! :oops:
duma

Mesajde duma » 06 Mai 2014, 00:16

Cam asa a iesit treaba cu familia sparta si introducerea matcilor si elibeaea lor !
Scuze ca nu am verificat memoria cardului pentru filmare cae a intreupt la familia de baza faza cu eliberaea matci , dar cam tot asa sa intamplac ca si cu pima .
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?