Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Feb 2015, 20:26

Nimic nu ai inteles !!!
Ce sa fac cu tine !!!
Vin sa altoiesc !!!
In martie , sau la inceputul lui aprilie !!!
Dupa altoire , pomii se bandajeaza cu silicon acrilic si SE LEAGA BINE !!!
CU SFOARA , RAFIE etc.. !!!
Depinde ce are maistoru !!!
Dar , paentru ca exista si un DAR , pomii trebuiesc dezlegati si verificati daca s-au prins !!!
DOARA NU CREDEAI CA TE LAS SA FACI SINGUR ASTA !!!
Asa ca , ii verificam impreuna , in perioada cand tu te cam uiti pe sus , de jur imprejur , ca si RADAR-ul , sa vezi cati roi au iesit din stupii tai !!!
Si daca ai cumva prea multi prin pomi , eu te ajut !!!
Cu draga inima !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde claudiuppp » 04 Feb 2015, 20:35

luciane, eu cu altoitul stau bine doar la dat palme peste fesele neveste-mii. primavara trecuta am stricat 2 ciresi salbateci ca am vrut sa ma dau mare ca te am pe tine profesor. :lol: :lol: :lol:
Parerea mea de incepator nu conteaza, dar poate naste idei geniale
claudiuppp

Mesajde FLORINELU » 04 Feb 2015, 21:53

da am inteles acuma si peste 3-4 ani vii sa vezi ce rachie a iesit din altoii tai,ca doar nu o sa ma lasai sa o beau singur sa patesc ceva ,fereasca Dumnezeu.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Feb 2015, 22:55

claudiuppp scrie:luciane, eu cu altoitul stau bine doar la dat palme peste fesele neveste-mii. primavara trecuta am stricat 2 ciresi salbateci ca am vrut sa ma dau mare ca te am pe tine profesor.

Perseverenta este cheia succesului !!! Singurul secret la altoit este ALINIEREA TESUTULUI DE CAMBIU !!!
SI LA ALTOI SI LA PORTALTOI !!!
Tesutul de cambiu este acolo unde se termina lemnul si incepe coaja !!!
Mai las-o pe nevasta-ta in pace !!! Atentie maxima la altoit !!!Sau poti sa faci ce ai scris mai sus DUPA ce s-au prins altoii !!!

Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Feb 2015, 23:00

FLORINELU scrie:da am inteles acuma si peste 3-4 ani vii sa vezi ce rachie a iesit din altoii tai,ca doar nu o sa ma lasai sa o beau singur sa patesc ceva ,fereasca Dumnezeu.

Ai dreptate !!! Cum sa patesti ceva , Doamne fereste !!! Portaltoii sunt ai tai , altoii AU FOST AI MEI , si daca i-am plantat in portaltoii tai , nu mai sunt ai mei !!!
Iar asta cu rachia , chiar SUNA BINE !!!
Dar prima data sa se prinda altoii , a doua oara sa rodeasca , si dupa ... avem noi grija !!!

ves.lucian.zabrani

Mesajde mellis » 04 Feb 2015, 23:30

ves.lucian.zabrani scrie:Azi am plantat 12 gutui !!! Atatia cati apostoli au fost !!!
Mai pe langa stupi !!!
Terenul este mlastinos !!!

Casa de la sat este situata intr-un loc malos - panza freatica foarte sus.
Gutuii merg de minune. Intr-o zi am sa va trimit ceva poze cu pomii din mica livada.
Sunt pasionat de pomicultura.
D-nul Magu (Dobanzil) stie ce zice, suntem consateni.

Spor in toate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Feb 2015, 23:46

Acolo unde am plantat gutuii , apa este la un arsau adancime !!!
Am avut tot timpul incredere in Donbazil !!!
Si voi avea in continuare !!!
NU M-A PACALIT NICIODATA !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde CATALIN » 05 Feb 2015, 14:10

ves.lucian.zabrani scrie:
claudiuppp scrie:luciane, eu cu altoitul stau bine doar la dat palme peste fesele neveste-mii. primavara trecuta am stricat 2 ciresi salbateci ca am vrut sa ma dau mare ca te am pe tine profesor.

Perseverenta este cheia succesului !!! Singurul secret la altoit este ALINIEREA TESUTULUI DE CAMBIU !!!
SI LA ALTOI SI LA PORTALTOI !!!
Tesutul de cambiu este acolo unde se termina lemnul si incepe coaja !!!
Mai las-o pe nevasta-ta in pace !!! Atentie maxima la altoit !!!Sau poti sa faci ce ai scris mai sus DUPA ce s-au prins altoii !!!

claudiu...prea multa iubire ii sufoca....asa s-a intamplat si cu MARUL MEU pe nume LUCIAN :(
daca mai reuseste sa plece din loc si anul asta,,,vai de capu lu" Lucica cand o veni la Craiova
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde codrin br » 05 Feb 2015, 16:16

Ma iertaţi că vă întreb, ce metodă folosiţi la altoirea din primăvară? În ochi crescând, sau altă metodă?
Din câte cunosc se iau altoii şi se ţin la rece (în frigider, să nu fie umflaţi mugurii) să nu se deshidrateze până îi puteţi folosi la altoire (pe portaltoi). Mult succes.
Aţi încercat să altoiţi pe nuc, dacă da, cum aţi procedat şi când anume şi ce procent de reuşită aţi avut? Vă mulţumesc.
Toate cele bune vă doresc.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Feb 2015, 22:14

Am material despre pomi destul pe pagina mea !!! Toata treaba este daca ai rabdare sa cauti postarile , pozele si filmele mele !!!
La nuc este putin mai altfel !!!
Cand am vreme , iti scriu eu !!!
Primavara , altoire in despicatura !!!
Se poate si in ochi crescand , dar , sincer , inca nu am incercat !!!
:P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde codrin br » 06 Feb 2015, 21:50

Ma iertati inca o data, ca nu am urmarit toate postarile de la inceput. Am sarit prin.... pagini :oops:
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Feb 2015, 23:38

Vezi ca paginile sunt cam multe !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde delorin I » 07 Feb 2015, 18:46

De ce gutui in zona mlastinoasa si nu sacie? Daca ai fi facut o combinatie de 3- 4 soiuri de salcie...avea cel putin 1 luna si jumatate de cules polen si chiar nectar! Este gutuiul iubitor de umezeala? NU am stiut asta! Zilele trecute citeam ca daca vrei sa asanezi un beci care se inunda sau o zona inundabila sa plantezi salcie in mod obligatoriu in apropiere! Desi cred ca ai plantat in margina paraului vreo 100 de bucati....parca ai scris pe undeva candva...:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Feb 2015, 19:06

Da am scris !!! In spatele stupilor , la capatul gradinii am un teren cu latimea de 9 metri si lungimea de 220 metri !!!
Aici am plantat 168 parca , salcii !!!
Parca nu au plecat asa cum am crezut eu , mai am de reparat cateva rateuri , dar mergem inainte !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mellis » 08 Feb 2015, 00:52

delorin I scrie: Zilele trecute citeam ca daca vrei sa asanezi un beci care se inunda sau o zona inundabila sa plantezi salcie in mod obligatoriu in apropiere!

Nu poti asana cu salci,i oricate ar fi ele, apa prezenta la o lopata distanta (mai ales din beci)...sunt povesti..
A incercat cineva? Eu am zeci de salcii plantate (imi e tare drag de ele), acum foarte mari si apa e tot acolo - merg mana-n mana..daca ar asana apa - s-ar duce si salcia...
Ati observat frumusetea florilor de gutui, marimea lor, parfumul?Sa nu zic de aroma de neinlocuit din camara si proprietatile deosebite ale gutuilor - ceea ce la salcii nu putem spune...
Apoi nu mai vorbim de "puful" suparator de peste tot a unor specii de salcii..
Gutuii merg foarte bine unde apa este la o lopata distanta si merita, de la tulpina spiralata, la floarea deosebita, si fructul auriu...
Salcia cu ale ei si gutuiul cu ale lui..
Am vazut ca aveti mana buna, sa vi se prinda..
Mi-ati dat idei sa plantez si eu vreo 10 gutui anul acesta..
Numai de bine..si gutui aurii toamna in camara;)
Ultima oară modificat de mellis pe 08 Feb 2015, 01:05, modificat 1 dată în total.
mellis

Mesajde mellis » 08 Feb 2015, 01:03

spor in toate...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?