robert.s_robert scrie:Am dat de o mare belea,sambata am taiat doi porci,entuziasmat de acest lucru pt ca sunt novice si la acest capitol,si vazand stupii peste gard,m-am gandit sa ma uit prin ei pana ce nasul parlea porcul.La unul din stupi cateva albine amortite,pareau drogate,afara la soare pe capacul stupului...aveau ceva ca niste paduchi de culoare galben intens, si cu picioarele de la jumate acelea ce sunt prevazute cu perii, se tot scarpinau in cap si pe celelalte picioare. nu aveau aripioarele deteriorate,am luat una in mana ca pe musca,incerca sa ma intepe dar se misca mai incet decat mine,asta vara daca aveam tupeul sa fac asta sigur 20 erau pe mine.i-am dat drumul,a zburat... paduchii aia galbeni erau varroa? le-am dat de 4 ori cu varachet forte 3 picaturi pe fitil la interval de 7 zile,la inceputul lui septembrie. pe seara am desfacut stupul sa ma uit la albinele din stup si nu aveau asa ceva pe ele cum avea asta cu pricina. cred ca mai trebuie pus varachet o tura...
robert.s_robert scrie:recolta de gargauni,viespi si alte muste din cea mai eficienta capcana...
anul acesta am pus in functiune aceasta inginerie cam tarziu dupa ce au furat mierea din roinita,dar la anul stiu ce am de facut.Multumesc colegului ce mi-a dat pontul cu pet ul.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori