Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde delorin I » 22 Ian 2013, 20:55

Salut! Nu am vrut sa ma amestec in topicul de concurs..dar cred ca pui niste poze exceptionale..asa ca iit propun poate in loc de carti sau pe langa carti...sa luam in fiecare zi la tocat cu poze de pe net exceptionale mult mai faine decat ce am gasi in editile lui Ograda sau a lui Rutnner - bolile albinelor. Ar fi mai mult decat o provocare...ar fi scoala adevarata cu ore si prelegeri tinute de tine, din care noi cei debutanti am putea invata. Si despre care, cei cu mai multa experienta, s-ar putea exprima. Ce zici?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2013, 21:42

La asta m-am gindit si eu in prima faza,pun o foto explicita iar el doar trebuie doar sa raspunda
Cind ai citit despre ceve si ai vazut cum arata incerci sa explici,daca stii,daca nu macar sa dea coppy-paste
si tot e bine ca mai vad si altii si asa li se deschid orizonturile si incep sa caute si sa puna intrebari
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Badea Alin » 23 Ian 2013, 00:14

proapis13 scrie:La controlul de duminica am gasit unul in fata si sus; nu e bine ca ala nu mai pleaca in spate dupa mincare daca a inceput puietul
O sa-l mut la 180 de grade deoarece am fundurile detasabile si o sa-i dau o turta proteica in februarie desupra si la mijlocul cuibului
In timp pina infloresc pomii se muta cu puiet cu tot dupa miere in partea frontala
Mai e si varianta de a intoarce ramelela 180 de grade; una da si una ba

de ce să întorci corpul? lasă-l așa. bat razele solare pe peretele frontal și albinele ies mai repede la zbor.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2013, 01:06

Badea Alin scrie:
proapis13 scrie:La controlul de duminica am gasit unul in fata si sus; nu e bine ca ala nu mai pleaca in spate dupa mincare daca a inceput puietul

de ce să întorci corpul? lasă-l așa. bat razele solare pe peretele frontal și albinele ies mai repede la zbor.

Ies ele la zbor,dar nu pe burta goala :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde bostina constantin » 23 Ian 2013, 09:44

Stai asa ca nu-i asa, pai daca ies la buda, la intoarcere nu sparg si ele un ,,bancomat'', sa duca miere in ghem, daca mai sunt in ghem la temperatura care le permite zborul?
Sa nu crezi ca am intrebat se te incui, vreau sa stiu ca sa pot lua masuri in cunostinta de cauza ;)
Sanatate :)
bostina constantin

Mesajde andrei_calinescu » 23 Ian 2013, 11:29

La o astfel de familie, cu un ghem care se intinde pe fiecare interval pe 3/4 din lungimea ramei, va "sti" sa muste din miere, daca miere e.
Eu am fost atent cu roii pe 3 si 4 rame, acolo am pus la 3/4 din ei turte, caci ghemul e mai mic si daca au inceput ponta, chiar ca nu se mai misca de acolo.
Matcile la fam de productie nu au inceput ponta, au inceput ponta(in general) astea tinerele ca sa recupereze poporul pierdut.
Dar Proapis tu esti liber sa apreciezi cum percepi tu. Clemele acelea sunt foarte bune pentru articularea modulelor si pentru a face roi.
andrei_calinescu

Mesajde malebee » 23 Ian 2013, 13:56

Am reusit sa parcurg toate postarile de la pagina ta personala.
Frumos ! Felicitari ! Imi place ca "instigi" la citit. Urasc sa citesc pe monitor. As fi fericit daca s-ar inventa cartea cu foi care sa-si schimbe scrisul dupa cum misc degetele pe ele ... sa citesc pe acest forum de pe hartie si vorba ta, sa miroasa a celuloza.
In privinta familiei cu ghemul in fatza ... da si eu as roti corpul la 180 de grade. Ghemul va migra catre peretele incalzit de razele soarelui - catre in fatza si in calea lui va mai gasi miere.
Daca exista puiet pe mai multe rame, dupa cum este clar, se gaseste in mijlocul ghemului si tinand cont ca iarna este inca in putere, chiar daca acum nu isi arata coltii, nu as incerca "crosetarea" ramelor (varianta a doua expusa de tine).

Cele bune !
Mihai
Nu uita ca acum esti cu un graunte de timp mai tanar decat ... acum.
Esti in trecere indiferent ce ai face, dar sa nu treci indiferent !
malebee

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2013, 22:09

bostina constantin scrie:Stai asa ca nu-i asa, pai daca ies la buda, la intoarcere nu sparg si ele un ,,bancomat'',

La intoarcere de la kakatoare,stiu ele ce e mai bine de facut ;)
Familia este destul de puternica si v-a proceda in felul urmator;
Pe masura ce puietul v-a ecloziona v-a muta mierea din spate catre in fata si v-a impinge ragina sa oua inspre spate
Asta e logica si asa trebuie sa faca
andrei_calinescu scrie:La o astfel de familie, cu un ghem care se intinde pe fiecare interval pe 3/4 din lungimea ramei, va "sti" sa muste din miere, daca miere e.
Clemele acelea sunt foarte bune pentru articularea modulelor si pentru a face roi.

E miere berechet,ramele sunt aproape jumatate,familia a fost de productie si exact cum ai scris astea incep ponta mai tildiu :lol:
Am cleme la toate fundurile si caturile iar in caz de urgenta cuplez imediat 2 caturi de 1/2 si am unde sa pun roiul
proapis13

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2013, 22:11

malebee scrie: nu as incerca "crosetarea" ramelor (varianta a doua expusa de tine). Cele bune !
Mihai

Parca am mai scris undeva,metoda asta e buna cind vin cu polen ;)
proapis13

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2013, 23:15

Astazi am vazut la Carefour capcane de viespi ca cele de mai jos la 4 ron bucata
sun ieftine si eficienta eu le am de cativa ani si singurul dezavantaj e ca...se umplu repede :lol:
Fişiere ataşate
DSC03680.JPG
proapis13

Mesajde Razvan HD » 24 Ian 2013, 00:39

Si eu am vazut tot la Carefour (la Deva),singurul dezavantaj e ca sunt cam micute .
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde proapis13 » 24 Ian 2013, 11:17

Astazi va recomand cartea de mai jos; are tot ce trebuie sa stie un incepator despre albine
Am inteles ca astazi la atatia ani dupa aparitie pretul este destul de accesibil
Fişiere ataşate
2013-01-22 14.34.51 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde vslsilviu » 24 Ian 2013, 12:27

36 Ron, Bucuresti, Libraria Eminescu...

O zi frumoasa!
vslsilviu

Mesajde proapis13 » 24 Ian 2013, 14:24

vslsilviu scrie:36 Ron, Bucuresti, Libraria Eminescu...

O zi frumoasa!

Daca iei legatura direct la editura o iei la 30 ron
Am inteles ca trimit si in tara tot la acelasi pret :o
proapis13

Mesajde proapis13 » 24 Ian 2013, 20:38

Anul trecut pe vremea asta; inflorisera ghioceii si papasera cate 1kg de apifonda in conditiile in care
in toamna caduroasa din 2011 mincasera aproape toata rezerva de iernat acumulata in august-septembrie

Acum cind scriu fam de productie torc linistite la fel si roii; doamne ajuta
Fişiere ataşate
2012-01-23 16.29.26 (Copy).jpg
2012-01-23 15.18.39 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 26 Ian 2013, 19:19

Astazi mi-a picat un chilipir de nerefuzat; o suflanta de frunze
Are 2 viteze la evacuare si la 15000 rot/min cred ca nu e periculoasa rau
pentru indepartat albinele de pe ramele de cat la extras :!:
Astept comentarii de la cei ce au folosit modelul acesta
Fişiere ataşate
2013-01-26 12.54.12 (Copy).jpg
2013-01-26 12.54.50 (Copy).jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?