janese:
sa traiesti nea pupemea!!!...si pistilu?????
janese:
sa traiesti nea pupemea!!!...si pistilu?????
kio:
Ai folie pe caturi acum? Cred ca iar imi scapa ceva ...
balasbebe:
Pupe, vad ca ai un sistem asemanator la unele lazi cu ale mele. Te rog doar sa-mi spui, al doilea cat cand il pui, si unde . Intre cuib si primul cat, sau deasupra. Pana anul acesta nu am fost nevoit sa pun si al doilea cat, deoarece nu fac pastoral. Acum a fost plin primul cat foarte repede, dar nu au capacit albinele, nu am vrut sa scot mierea, si nici nuam vrut sa-mi roiasca.
Multumesc.
Eu am incercat amandoua variantele si sus, si la mijloc. Parca nu au fost diferente, deoarece a fost cules din belsug.
andrei_calinescu:
D-le Pupemea,
Din ce vad nu folositi izgonitoare. Sau ma insel? Gratii Hanneman folositi?(Nu se vede).
Vielen dank.
albinel 1984:
SALUT DLE ION scurt si la obiect prezentarea facuta de dv dar ptr un sedentar asa ceva este aproape de sf numai pastoralul face totul posibil
balanescuadrian:pupemea a scris:
Ady
Dupa cum se vede si in poze, placa de zbor se "ingroapa" in peretele frontal.Spatiul se obtine cu ajutorul unei panze de circular numita panza cu bataie.
Degajarea pentru foreiber se obtine cu o freza ce are partea de aschiere frontal.Oberfreze = freza deasupra.
Adica se poate lua din piata de la rusi o freza cu capul de aschiere frontal.
Arata ca un burghiu mai gros (sunt pe marimi diferite) si cu muchii aschietoare pe cap.
Sper ca am fost inteles.Daca un coleg poate detalia ma bucur.
Sanatate
cu acest utilaj, daca vreau sa imi construiesc cutiile singur, pot face si cantul pe care se sprijina ramele, din partea de sus a cutiei???
PS: continui sa va studiez cu atentie
cipry74:
poti face cant cu oberfreza dar restul operatiilor de care ai nevoie la confectionarea cutiei .......nu... scuze pentru offtopic
vio:pupemea a scris:
La salcam
.........si uite asa se trece la urmatoarea etapa in apicultura.....PALETIZAREA......frumos, felicitari nea pupe, da cu lisa aia ce faci amu nu o vinzi??? =D ca aia stie sa faca multe
ionut vlv:
utilitatea lisei am simtit-o si eu.dupa o zi de extractie nu mai puteam sa ridic mainile nici sa duc tigarea la gura,acum car cate trei caturi 3/4 pline.cum incarcati stupii astfel paletizati,cate 4 pe un rand?
andrei_calinescu:
Model palet al unui fermier francez cu care am lucrat.
Fier, 12 kg, stupii ierneaza pe paleti.
4 fam debaza, 6 roi pe 5 rame.
Pe camion se suprapun si manerul intra exact in mijlocul paletului ce se suprapune.
andrei_calinescu:
Detaliu cu jum de palet ptr roi. Se vad coltarii pentru ca cele trei roiuri sa fie fixe la manipulare si transport.
Dani Popovici:
Imi place sistemul (10 rame, 2 magazii, completare cu apiinvert...), Felicitari!
Ca salcamul I a fost excelent, toata lumea se lauda.
Cum ati stat cu botcile/frigurile? Au renuntat la ele la salcam 2? [la mine au depus oua in botci intre salcam si rapita, au lucrat de a "zbarnait" la salcam, dar la botci n-au renuntat, le-au crescut si cand a fost gata salcamul, chiar au plecat cativa cu matca veche. Am rupt botcile de 2 ori si sper ca ploaia le-a mai linistit. Schimbare de matci - 100%]
Dar mai ales:
La ce planta mergeti intre salcam 2 si tei?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 14 vizitatori