Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde Balian » 30 Oct 2017, 21:58

stefanmadalin scrie:https://www.youtube.com/watch?v=Hb1r-_lMLqs
https://www.youtube.com/watch?v=45TFTXyM6jY

Exact ce vreau eu sa fac..

Amândouă este perfect dar primul seanănă cu einhell 1725, că are pânza la mijloc nu lângă masă ca la doua.Va funcționa sigur!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde peterneamt » 30 Oct 2017, 22:27

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 30 Oct 2017, 22:28

;)
peterneamt

Mesajde stefanmadalin » 31 Oct 2017, 11:55

L-am vazut si pe baiatul acesta cu teflon....ma mai gandesc cum sa fac.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 04 Noi 2017, 01:02

Dupa 5 luni de zile cu bk in curte, din 2 surse, pot spune:
-is mai rele ca maidanezele mele
-furtisag la greu, cum nu am avut in niciun an (dragos g. zicea cate ceva de treaba asta)
-uniformitate nema
Unele mai au si acum 2 rame de puiet, altele au terminat odata cu maidanezele mele (pe la jumatea lui octombrie).
-de miere nu pot spune nimic.
-polen ceva mai mult, mai ales acum, pe final de sezon.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 10:04

S-a ales praful de tot bk-ul.
Vara rupe norma, umple tot cu miere, populatie muuulta....insa iarna e dezastru.
Moare subit, fara motive intelese de mine. Fie gasesc stupii goi, fie cateva albine si pete de diaree. Plini de miere. Asta dupa ce fac un an exceptional.

Tratez antivaroa, tratez pentru nosemoza...toti stupii primesc acelasi tratament.
Probabil au nevoie de mai multa atentie....

Doar la bk, restul carpatinelor merg inainte ca de obicei.
stefanmadalin

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2020, 15:12

stefanmadalin scrie:S-a ales praful de tot bk-ul.
Vara rupe norma, umple tot cu miere, populatie muuulta....insa iarna e dezastru.
Moare subit, fara motive intelese de mine. Fie gasesc stupii goi, fie cateva albine si pete de diaree. Plini de miere. Asta dupa ce fac un an exceptional.

Tratez antivaroa, tratez pentru nosemoza...toti stupii primesc acelasi tratament.
Probabil au nevoie de mai multa atentie....

Doar la bk, restul carpatinelor merg inainte ca de obicei.

De prin 2003 am BK si am avut tot timpul cel putin o vatra in zona de munte, iarna este iarna acolo, zbor de curatire la 3-4 luni uneori.
Nu mai tratez pentru nosema de cativa ani.
Conteaza si de unde aveti BK si ce linie, de aceea va intreb, de unde il aveti si in ce zona aveti albinele?
jonny_it

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 15:33

Calarasi,
De la Apis Donau si ApiExpert.
Nu stiu ce linii ni-au dat in 2017...
Am avut 8 BK din ce-mi aduc aminte.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 15:48

Catalin Ene scrie:

Frumos.

Cand ai timp poate scrii niste impresii despre evolutia pe fiecare tip de stup.
ME vs MER vs Orizontali parca mai aveai.

Sunt curios de care esti mai multumit.

Dupa ceva experiente am ramas la prima dragoste (orizontalul) si vertical 10 rame 1/1 si 2 magazi 1/2.
Orizontalii doneaza muuuult puiet, dar am doar 8, nu fac miere prea multa.
Baza ramane pe cei de 10 rame cu magazie.

ME-ul nu mai exista...pa la revedere, prea mare cuibul pentru zona mea.

MER mai am unul, din care iau rame cu puiet sa fac roinite pe rame 1/2. nici el nu face miere, e doar donator.

Vb la singular, insa am avut mai multi MER si ME.
stefanmadalin

Mesajde Shrek » 02 Iul 2020, 15:51

Am câțiva prieteni ce au încercat bk. Eu nu am avut curaj. Toti le-au lăudat in primul an. Unii, chiar si in al doilea an. După, toti suduie de mama focului. Aceleași probleme ca la dumneata. Problema este ca, chiar si reginele " tradtionale" , au aceleași simptome! Producătorii de regine, dau vina pe cumpărători! Beneficiarii, umplu frigiderul...producătorilor! Adevarul este undeva la mijloc. Bk-ul, este cam ca dacia logan! Este ieftină, usor de întreținut, dar după câțiva ani, te rupe cu piesele de schimb! Daca nu renunți la ea( la masina), devii dependent de furnizor!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 02 Iul 2020, 16:00

..adevaru e la mijloc ...mai mult la cumparator...

Cred xa ai vrut sa zici ca la mertan...pentru ca la logan piesele sunt ieftine.....

Problema e la tehnici de ingrijire.....
....dar daxa vrei bk nui logic ca tre sa le schimbi( sa cumperi)...e hibrid ...nu i rasa...
yuonyuon

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2020, 16:37

Problema nu e ca trebuiesc schimbate.
Problema la mine e ca nu ierneaza bine.
Au foat 2 sau 3 care au mierlit-o din prima iarna.
stefanmadalin

Mesajde Balian » 02 Iul 2020, 16:42

Shrek scrie:Am câțiva prieteni ce au încercat bk. Eu nu am avut curaj. Toti le-au lăudat in primul an. Unii, chiar si in al doilea an. După, toti suduie de mama focului. Aceleași probleme ca la dumneata. Problema este ca, chiar si reginele " tradtionale" , au aceleași simptome! Producătorii de regine, dau vina pe cumpărători! Beneficiarii, umplu frigiderul...producătorilor! Adevarul este undeva la mijloc. Bk-ul, este cam ca dacia logan! Este ieftină, usor de întreținut, dar după câțiva ani, te rupe cu piesele de schimb! Daca nu renunți la ea( la masina), devii dependent de furnizor!

Apicultorul de rând ca mine are de ales sau vrea să producă el mătci pentru care trebuie să se asigure cu o sursă bună din punct de vedere genetic, sau cumpără mătci de la cei care se ”pricep” mai bine decât el.
Diferența dintre rase și bk este că la bk ai șansă mai mică să produci de calitate. Aici trebuie să ai în calcul o cheltuială nu merge cu ”las că va fi cumva” că nu va fi nicicum. :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2020, 16:58

stefanmadalin scrie:Problema nu e ca trebuiesc schimbate.
Problema la mine e ca nu ierneaza bine.
Au foat 2 sau 3 care au mierlit-o din prima iarna.

Stiti bancul cu cercetatorii care faceau experimente pe greeri? :lol:

Daca au murit in prima iarna va spun sigur ca nu la albine este problema, este la apicutor. Puteau sa fie si din Honolulu, daca sunt tratate si au miere trec iarna.
BK-ul in general face mai mult puiet+albine, roieste mai greu, deci toate sansele sa se adune ceva varroa pana toamna, asta nu inteleg multi apicultori, valabil si pentru alte rase care fac popor mai mare.

Si la mine s-au rasturnat stupii, dar nu dau vina pe BK, dau vina pe urs.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 02 Iul 2020, 17:07

Balian scrie:Apicultorul de rând ca mine are de ales sau vrea să producă el mătci pentru care trebuie să se asigure cu o sursă bună din punct de vedere genetic, sau cumpără mătci de la cei care se ”pricep” mai bine decât el.
Diferența dintre rase și bk este că la bk ai șansă mai mică să produci de calitate. Aici trebuie să ai în calcul o cheltuială nu merge cu ”las că va fi cumva” că nu va fi nicicum. :lol:

Uneori o genetica mai slaba poate fi compensata printr-o crestere buna.
jonny_it

Mesajde Shrek » 02 Iul 2020, 18:03

Balian scrie:......
Apicultorul de rând ca mine are de ales sau vrea să producă el mătci pentru care trebuie să se asigure cu o sursă bună din punct de vedere genetic, sau cumpără mătci de la cei care se ”pricep” mai bine decât el........

Am cautat un buton sa dau like da n-am gasit! Sau , cum ar zice un...sudist, ati pus căciulă pe i ( ihi, ihi, ihi.. )! Nu aveti idee cat de repede s-au adaptat " producatorii" de bk, la noile tendinte ( producatori pentru " consum" propriu)! Acum nu mai vinde nima regine bk" imperecheate natural", toți vand FO, imperecheate artificial! Cred ca pun câte două in cutie de le zic " imperecheate", ca pe ...șosete!? Bine, la Jonny nost, nu-i cazul ca dumnealui ii om serios, nu stie d-astea!
Shrek

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?