Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 23 Noi 2015, 18:08

Salut.
astazi am fost la stupina sa verific putin starea stupilor.Este in regula....au fost maxim 11 grade insa nu am vazut foarte multe la zobor..maxim 20-30 sw albine in toata stupina.
Totul pare ok,ramane de vazut cum ies in primavara.mancare au mai mult decat suficient.Zilele astea voi pregatii cele 2 cutii de apifonda"luate in primavara" adica taierea lor in portii de 1kg si bagarea acestora in pungi de plastic,pt. ca la nevoie sa le pot administra.
Numai bine.
ps:in aceasta perioada va trebui sa comand 20 de cutii noi pt in primavara,rame din tei si faguri de ceara...investitia va fi mai mare ca cea de anul in curs.

Sanatate tuturor si iernare usoara si uscata
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 25 Noi 2015, 20:18

Salut.
eu ma gandewsc sa lansez comanda la acest capsator..insa...nu sunt sigur...
are careva,e ok .
Multumesc.

Capsator pneumatic 2 in 1, capse 16-40, cuie 15-50 mm Raider RD-AS02

Capsatorul pneumatic este o unealta pentru uz universal.Aerul iese prin partea frontala a aparatului.

Date tehnice

Presiune max de lucru 7 bar
Consum aer approx. ca. 0.11 L/blast
Latime capsa 5.7 mm
Lungime capsa 16-40 mm
Lungime cui 15-50 mm
Diametru recomandat furtun 9 mm Ø
Putere sunet presiune LpA 80.8 dB(A)
Putere sunet LWA 93.8 dB(A)
Vibratii aw 2.5 m/s2
Dimensiuni capse
Capsator pneumatic DTA 25/2 Set

- See more at: http://www.utilul.ro/scule-si-unelte/sc ... Ehn4P.dpuf
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde mausica » 25 Noi 2015, 20:46

Salut.....nu am acest model insa am Einhell DTA 25/2 tot de pe situl expus de tine l-am luat si merge perfect.L-a banii cati am dat pe el nu am ce sa ii reprosez.Am mai patit sa se mai blocheze cate o capsa dar foarte rar.Bate capse pana la 40 inclusiv.
T-il recomand cu incredere ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 25 Noi 2015, 21:08

Salut.
Deci e mai bun acel DTA 25/2?..ce fel de capse ar trebui sa comand,cele de 40mm? si cuie?
am sa vad exact cum ma hotarasc.....atarna cam greu acum investitiile,mai ales ca se apropie si de cumparat rame+cutii....in fine vedem...
Multumesc.
chiar nu are nimeni acel raider?
Augustin78

Mesajde mausica » 25 Noi 2015, 21:21

Nu am zis ca e mai bun.Am zis ca eu folosesc asa ceva de 1 an si merge perfect......despre celalalt............nu cunosc absolut nimic :)
Capse............eu am luat toate marimile..la rame am folosit de 30/35/40 cum am avut la mana
Cuie am folosit rar,insa saptamana trecuta am le-am folosit la un proiect si sunt foarte impresionat ;) Tre sa imi comand cateva seturi neaparat
Capse,cuie eu comand de la firma La Gica din Oradea dar mai sunt si la SEA la preturi f bune,iar cand iau iau cate 5-6 cutii(aprox 5000 capse/cutie)
mausica

Mesajde valy » 28 Noi 2015, 16:58

Azi am luat de la practiker capsator einhell cu 205roni si nu l am reglat doar l am cuplat si i am facut proba e super merita toti baniii.sincer recomand cu placere.capsa de 25mm intra in material 1-2mm nici nu se vede ca ai cui sau capsa pe rama.curatarea cu dalta va fi mult mai usoara.Eu sunt multumit.succes si iernare usoara!
valy

Mesajde mausica » 28 Noi 2015, 17:22

valy scrie:Azi am luat de la practiker capsator einhell cu 205roni si nu l am reglat doar l am cuplat si i am facut proba e super merita toti baniii.sincer recomand cu placere.capsa de 25mm intra in material 1-2mm nici nu se vede ca ai cui sau capsa pe rama.curatarea cu dalta va fi mult mai usoara.Eu sunt multumit.succes si iernare usoara!

Foloseste -l intens 1-2ani si apoi spune parerea ta despre el
mausica

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 20:05

Va salut.
Da am sa-mi achizitionez si eu unul....insa nu acum..dar la prima investitie in scule va fi acest capsator..deocamdata ma axez mai mult pe inventarul uzual apicol..rame,faguri,cutii...cred ca daca va fi nevoie mai pot bate cateva cuie :D ...
Mausica,parerea ta a contat referitor la capsator,ai zis ca-l ai de 1 an si ceva si e ok....la mine va fi folosit deocamdata doar pt rame..deci cred ca ma va tine multi ani.Insa pe viitor va trebui sa-mi fac si un mic atelier.Si aici ma refer la un circular cu masa"ma uitasem de black fridey la un metabi ts254,am ramas placut impresionat insa pretul e unul destul de considerabil..3000 lei...insa inainte-mi trebuie o locatie undeva la tara,unde sa-mi pot amenaja un mic atelier"dealtfel mult dorit".cu voia lui Dumnezeu se va face si asta mai devreme sau mai tarziu.Totul tine de partea finaciara,care deocamdata...e decenta.
anul care va veni vreau sa fac cativa roi si pt. vanzare sa-mi recuperez/reinvestesc o parte din cheltuielile efectuate.Mai am nevoie de foarte multa logistica si sincer nu se poate fara sa scoti macar ce cheltui + un mic profit care si asta se va reintoarce tot in invetitii.
Pe langa asta e nevoie de foarte multa munca,care daca nu o faci la momentul oportun cu resurse putine o vei face mai tarziu cu eforturi maxime.Asa este cand ai servici si vrei sa mai faci si altceva in timpul liber..dar eu zic,ca merita fiecare sacrificiu facut.Ma bucur nespus cand vad ca-mi lauda miere cunoscuti "bine acum e moca"....mai tarziu se vor naste cateva discutii.oricum ai face e tare greu fara sprijin din alte parti,cel putin moral.{aici ma refer la parintii mei,au fost si sunt mai putin intelegatori in anumite privinte) dar cu ajutorul Lui Dumnezeu sper sa reusesc sa-mi pun in aplicare planurile de a achizitiona o casuta pe undeva prin zona pentru a nu mai da atatea explicatii,sper ca stiti aici la ce ma refer.cand esti in gradina altcuiva cu stupi nu prea poti face cu doresti...restul e can-can.

Sanatate maxima va doresc si iernare uscata si prezenta in primavara de 100%
Doamne ajuta.
Augustin78

Mesajde vslsilviu » 28 Noi 2015, 20:22

Ai MP.
vslsilviu

Mesajde mausica » 28 Noi 2015, 21:46

Augustin78 scrie:Va salut.
Si aici ma refer la un circular cu masa"ma uitasem de black fridey la un metabi ts254,am ramas placut impresionat insa pretul e unul destul de considerabil..3000 lei.. [/b]

Eheee la pretul ala iei bosch gts xc 10.......te uiti si tu numai dupa avioane si rachete :lol: :lol:
daca nu ma insel modelul ala de la Metabo se aseamana cu Bosch ??
mausica

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 21:46

vslsilviu scrie:Ai MP.

Multumesc pt. info/pont stiu de oferta asta decand a inceput black friday... ;)
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 21:47

mausica scrie:
Augustin78 scrie:Va salut.
Si aici ma refer la un circular cu masa"ma uitasem de black fridey la un metabi ts254,am ramas placut impresionat insa pretul e unul destul de considerabil..3000 lei.. [/b]

Eheee la pretul ala iei bosch gts xc 10.......te uiti si tu numai dupa avioane si rachete :lol: :lol:
daca nu ma insel modelul ala de la Metabo se aseamana cu Bosch ??

salut.
Da,insa raman numai cu uitatul :(
Augustin78

Mesajde mausica » 28 Noi 2015, 21:57

Adevarul e ca sa te pui pe picioare cu tot ce trebe .........tre sa bagi mana bine de tot in buzunar,sa spargi buzunarul si sa o indesi si mai adanc......dar cand nu se poate.....numai cum se poate.
Toate la vremea lor.
mausica

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 21:59

asa este,toate la vremea lor...la faza cu bagatul mainii in buzunar o bagi,insa e mai dureros cand nu gasesti nimic :) sau prea putin si ai o gramada de facut....insa vorba ta..toate la vremea lor
Sanatate maxima.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 28 Noi 2015, 22:03

Eu mi-am cusut buzunarele...ca tot bagam mana degeaba. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 28 Noi 2015, 22:09

Florin Dobre scrie:Eu mi-am cusut buzunarele...ca tot bagam mana degeaba. :lol:

Cuuum chiar ....nica=nimic :idea: ...Si parca mai alaltaieri ma invitai sa mergim la vanatoari de..."viespi" :D deci..... :!:

Augustineee,sezi bland ca acusica vini MOS CRACIUN....(fie si primul loc).... :idea:
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 28 Noi 2015, 22:18, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?