Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Shrek » 28 Noi 2015, 22:15

Apreciez optimismul tau si dorinta de a schimba ceva in viata, cu toate ca este cam greu sa o iei de la zero, la varsta ta. Parerea mea, daca nu te deranjez, este ca intai iti cumperi logistica necesara in stupina, in special cutiile, ramele si utilajele ce tin de extractia mierii. Dupa ce te dumiresti ce si cum cu apicultura, cu"curbele de sacrificiu" si daca incepi sa ai profit, la nivel apropiat de cel care il doresti iti poti cumpara si scule de tamplarie sa faci cutiile cu care sa le inlocuiesti pe cele de acum, adica peste cativa ani. Colegii de pe forum nu sufla o vorba despre cheltuielile pe care le poti avea intr-un an in care nu " da miere" ori despre posibila cadere a pretului mierii la cira 1,5-2 euro la procesatori, in viitorul apropiat.
In ceea ce priveste ajutorul parintilor , sper ca nu esti crescut de socri........
Toate cel bune iti doresc!
Shrek

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 22:34

Shrek scrie:Apreciez optimismul tau si dorinta de a schimba ceva in viata, cu toate ca este cam greu sa o iei de la zero, la varsta ta. Parerea mea, daca nu te deranjez, este ca intai iti cumperi logistica necesara in stupina, in special cutiile, ramele si utilajele ce tin de extractia mierii. Dupa ce te dumiresti ce si cum cu apicultura, cu"curbele de sacrificiu" si daca incepi sa ai profit, la nivel apropiat de cel care il doresti iti poti cumpara si scule de tamplarie sa faci cutiile cu care sa le inlocuiesti pe cele de acum, adica peste cativa ani. Colegii de pe forum nu sufla o vorba despre cheltuielile pe care le poti avea intr-un an in care nu " da miere" ori despre posibila cadere a pretului mierii la cira 1,5-2 euro la procesatori, in viitorul apropiat.
In ceea ce priveste ajutorul parintilor , sper ca nu esti crescut de socri........
Toate cel bune iti doresc!

Salut.
da,aveti dreptate..toate la timpul lor.refritor la ustensile da,cred ca pe parcurs le voi avea si pe astea,insa cu greu.
referitor la ajutorul parintilor....mic sau inexistent.Sunt plecat de acasa de 18 ani...daca ar fi sa numar de cate ori am fost ajutat le numar pe degete.Daca nu puteau financiar,intelegeam insa nu e vointa...in fine ,e o poveste lunga si nu are rost.Apropo suntem 3 frati 2 baieti si o fata...insa ajutorul catre unii e mai mare,catre altii mai mic sau inexistent.
Uneori un ajutor e o mare resursa de oxigen....dar macar moral te pot ajuta,asta nu costa mare lucru.E adevarat poate am gresit si eu ca nu am fost "mai smecher" eu sunt omul care spune direct ce-i place si ce nu.Nu prea sunt "usor de manipulat".
Apropo de socrii....mai am doar soacra...socrul a decedat acum aproximativ 9 ani.Insa au fost mai "parinti"decat parintii mei.
Numai bine.
ps: uneori e bine " sa fii smecher"..nu e cazul la mine...asa ca ...sa fim sanatosi,ca ambitii/vise avem toti.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde alin75 » 28 Noi 2015, 22:37

Augustin78 scrie:.......... ambitii/vise avem toti.

Augustin, eu am o vorba.... visele nu ti le ia nimeni!!!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde vslsilviu » 28 Noi 2015, 22:41

alin75 scrie:Augustin, eu am o vorba.... visele nu ti le ia nimeni!!!

Nu am putut sa ma abtin... iarta-ma Augustin...

vslsilviu

Mesajde alin75 » 28 Noi 2015, 22:49

.
Fişiere ataşate
images.jpg
images.jpg (6.29 KiB) Vizualizat de 3000 ori
alin75

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 22:55

vslsilviu scrie:
alin75 scrie:Augustin, eu am o vorba.... visele nu ti le ia nimeni!!!

Nu am putut sa ma abtin... iarta-ma Augustin... [quote="vslsilviu"]

Nu-i bai,in viata nu se primesc toate...trebuie muncit pentru fiecare vis indeplinit..ai satisfactia mult mai mare.
Numai bine.

In schimb am o familie superba...lucrurile materiale se fac mai "usor" :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Shrek » 28 Noi 2015, 23:26

Faza cu socrii a fost o glumita, n-am vrut sa pun sare pe rana. Nu te cunosc inca asa ca nu am de unde sa stiu situatia ta. Imi pare rau!
Shrek

Mesajde Augustin78 » 28 Noi 2015, 23:38

Shrek scrie:Faza cu socrii a fost o glumita, n-am vrut sa pun sare pe rana. Nu te cunosc inca asa ca nu am de unde sa stiu situatia ta. Imi pare rau!

salut.
Nu-i bai...asta e situatia. :(
Mergem inainte.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 01 Dec 2015, 10:30

Va salut.
ieri am fost la Craiova de am cumparat rame,am cumparat 500 de rame de 1/1 si 200 de 1/2....in drum spre casa am dat prin dede..n sa ma uit de capsator"mai aveam ceva banuti" si l-am luat si pe asta cu tot cu un set de capse si un set de cuie a costat cam 300 lei"177 capsatorul si 110 capse+cuie...si un set de 3 burghie + unul de lemn marca bosch..de 3mm pt. gaurirea lateralelor.
Astazi voi merge la cumnatul meu [are compresor] sa fac proba la pistol si sa pregatesc cateva rame pentru primavara.
Marca este airmaster..am ales pina an cules.....sper sa ma tina maxim 20 de ani :D
Augustin78

Mesajde patrascu » 01 Dec 2015, 11:18

Augustin ai grija la uleiul pt scule pneumatice. Probabil ai in cutia pistolului o sticluta. Nu il folosi fara ca ii scurtezi viata iar compresorul sa il verifici sa nu aiba apa in butelie rezultata din condens care la fel dauneaza in rest spor la batut
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde alin75 » 01 Dec 2015, 12:22

Augustin78 scrie:Va salut.
ieri am fost la Craiova de am cumparat rame,am cumparat 500 de rame de 1/1 si 200 de 1/2....in drum spre casa am dat prin dede..n sa ma uit de capsator"mai aveam ceva banuti" si l-am luat si pe asta cu tot cu un set de capse si un set de cuie a costat cam 300 lei"177 capsatorul si 110 capse+cuie...si un set de 3 burghie + unul de lemn marca bosch..de 3mm pt. gaurirea lateralelor.
Astazi voi merge la cumnatul meu [are compresor] sa fac proba la pistol si sa pregatesc cateva rame pentru primavara.
Marca este airmaster..am ales pina an cules.....sper sa ma tina maxim 20 de ani :D

Augustin, ai castigat la Loto? Realizezi la ce te inhami? Pune banii de pe acum pentru sirop, ca altfel tragi de ele minim 2 ani..... Spor!
alin75

Mesajde mausica » 01 Dec 2015, 12:31

Aici Alin ai dreptate....au aparut atatea probleme prin tara cu depopulari si alte dureri(vezi culesul de fs),incat multi vor iesi sifonati in primavara si trebuie bagat sirop in ei la greu sa ii pui pe picioare.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde CATALIN » 01 Dec 2015, 12:33

Ai fost in Craiova si n-ai dat nici un semn???rusinicaaa
CATALIN

Mesajde alin75 » 01 Dec 2015, 12:34

Ce vrea Augustin sa faca (aka 600 rame 1/1) trebuie familii/cules nu mate.......
alin75

Mesajde andrei_calinescu » 01 Dec 2015, 13:53

Augustin78 scrie:Va salut.

Eu pentru batut rame folosesc un capsator electric.
100 roni din Lidl.
M-a tinut 3 ani. S-a ars zilele trecute. A batut "saracutul" cateva mii de rame.
Imi iau altul - 2 ani garantie - o bagatela.
Electricul ma absolva de compresor, zgomot, gresari, etc.
Bagi in priza si gata.
RPC-ul e la moda, sa ma tina cat e garantia si sunt multumit, fiecare face cum vrea.
Daca nu esti tamplar sa faci rame de vanzare, personal ma multumeste electricul.
Ieftin si bun.
Banii multi pe rasa, masa.
andrei_calinescu

Mesajde Augustin78 » 01 Dec 2015, 18:12

patrascu scrie:Augustin ai grija la uleiul pt scule pneumatice. Probabil ai in cutia pistolului o sticluta. Nu il folosi fara ca ii scurtezi viata iar compresorul sa il verifici sa nu aiba apa in butelie rezultata din condens care la fel dauneaza in rest spor la batut

Salut.Da,m-am informat deja i-am bagat cateva picaturi astazi.
alin75 scrie:Augustin, ai castigat la Loto? Realizezi la ce te inhami? Pune banii de pe acum pentru sirop, ca altfel tragi de ele minim 2 ani..... Spor!

inca nu am castigat la LOTo cu toate ca nu joc,dar daca nu joc..pot castiga?

CATALIN scrie:Ai fost in Craiova si n-ai dat nici un semn???rusinicaaa

Am fost cuplat cu cineva,am impartit banii de motorina"el are breack logan"

alin75 scrie:Ce vrea Augustin sa faca (aka 600 rame 1/1) trebuie familii/cules nu mate.......

aceste rame le am cred ca pe putin 2 ani..se va scumpi materialul..aviz amatorilor.

andrei_calinescu scrie:
Eu pentru batut rame folosesc un capsator electric.
100 roni din Lidl.
M-a tinut 3 ani. S-a ars zilele trecute. A batut "saracutul" cateva mii de rame.
Imi iau altul - 2 ani garantie - o bagatela.
Electricul ma absolva de compresor, zgomot, gresari, etc.
Bagi in priza si gata.
RPC-ul e la moda, sa ma tina cat e garantia si sunt multumit, fiecare face cum vrea.
Daca nu esti tamplar sa faci rame de vanzare, personal ma multumeste electricul.
Ieftin si bun.
Banii multi pe rasa, masa.

M-am uitat si la ale,nu am prea gasit pareri bune despre ele..si cum cumatul are compresor am zis sa iau si eu unul pneumatic.
Eu sunt de principiul..dai unban dar nu-l mai ai.....Eu zic ca e o investitie buna pentru viitor.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi,critici si gandurile buna.
Va diresc iernare usoara si numai bine.

ps:astazi am batut cu el vreo 150 de rame,mai trebuiesc pregatite de jumatate macar 100 si restul la pastrare..inse trebuiesc gaurite lateralele...sau sa vad..cred ca mai bine le gauresc la nevoie....
stocul actual de rame insamate/capsate este 55 rame 1/1 si 4- de jumate....la care se mai adauga astea de astazi si eu zic ca e ok pt. anul asta....astea de astazi trebuiesc capsate si insarmate.
toate la vremea lor.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?