Aceeasi patanie pe care a prezentat.o Liviu mai sus am trait.o si eu acum 1 an. Am prins un roi primar (cu mai multe matci...pe atunci nu stiam ca intr-un astfel de roi se pot gasi si 4-5 matci) l.am pus intr-un stup cu 7-8 rame printre care 2 construite,2 cu miere si restul F.A. Culmea l.am prins seara(am mai si plecat de la liceu in fuga la tara sa ptind primul meu roi din propria stupina si rezultatul a fost digerat cam greu de mine. Dimineata pe la 9 m.am trezit ,nu m.am uitat decat la urdinis unde era activitate ,m.am mai invartit putin si a venit pranzul. Bunica: "Ionut,hai mamica sa mancam ca e pranzul si trebuie sa plec si eu la muncile campului,hai ca ai tu timp sa te uiti la toi...lasa.le ca stiu ele ce fac" ...si au stiut prea bine ce fac. Cat am mancat noi s.a intamplat minunea. Am mers apoi sa ma uit la roi,jos capacul ca nu mai aveam rabdare si cand ce sa vad lada goala doar cu cateva albine si doar cu rame(goale toate

)
Si asa am ramas si fara miere si fara roi....l.am gasit spart in 4, 1 pumn de albina cu o matca cu handicap,2 roisori cat 2 pumni de albina in 2 pruni vecini, si baza a plecat cu sefa suprema si Ionel si-a luat-o rau de tot

.
Apoi la cateva zie i-am prezenatt situatia prietenului meu Eusebiu si dansu a zambit cand a auzit patania mea si mi.a spus prieteneste aceeasi chestie ,daca puneam si o rama cu puiet matcile se luptau pentru suprematie pana ramanea una singura si roiul era si acum la mine in stupina(dar n.are nimic,s.a mai populat padurea cu inca un roi

)