Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ignatov Andrei

Mesajde Molluc » 16 Noi 2015, 06:55

Stimate domn apicultor:
- nu exista amilii fara condens, la fel cum nu exista iernare fara familii cu condens!

Ce anume, dar clar, doriti sa va explic?!?[/quote]

Va salut. Am vazut ca folositi folia si vara si iarna dar in mod diferit. Podisorul il aveti plin ? Fundul la stup am inteles ca este plin. Totusi cum scapati de condens? Clar ca toti stupii fac condens dar unii foarte mult. Ai mei au avut mult codens iernile trecute si caut solutii.
Cu stima.
Molluc

Mesajde lucian36b » 16 Noi 2015, 10:03

Salutare
Eu ca sa scap de condens folosesc in loc de folie de nylon, folie anticondens care permite evaporarea apei intr-un singur sens.
Peste rame pun mai intai o plasa (ideal ar fi sa puneti plasa colector propolis dar este destul de scumpa) pentru termosistem apoi pun folia anticondens (daca puneti direct folia anticondens albinele o vor "scarmana" si se se vor prinde unele in acele fire). Peste folia anticondens puneti podisorul si ce mai aveti pentru pastrarea caldurii. In felul acesta pastrati caldura in stup si nu se face pic de condens.
Numai bine.
lucian36b

Mesajde cristi_vidican » 16 Noi 2015, 10:14

lucian36b scrie:Salutare
Eu ca sa scap de condens folosesc in loc de folie de nylon, folie anticondens care permite evaporarea apei intr-un singur sens.
Peste rame pun mai intai o plasa (ideal ar fi sa puneti plasa colector propolis dar este destul de scumpa) pentru termosistem apoi pun folia anticondens (daca puneti direct folia anticondens albinele o vor "scarmana" si se se vor prinde unele in acele fire). Peste folia anticondens puneti podisorul si ce mai aveti pentru pastrarea caldurii. In felul acesta pastrati caldura in stup si nu se face pic de condens.
Numai bine.

Și eu am folosit folie anticondens și am pățit ca tine, albinele o toacă spre primăvară și rămân agățate acolo.
Zici că dacă pui plasă sub folie nu o mai toacă?
Eu am fost foarte mulțumit de această folie în ce privește evitarea condensului în stup
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mellis » 16 Noi 2015, 11:46

Ziua buna,
Se vede clar in poze urdinisul deschis maxim, aerisirile din podisor (fara folie dedesubt), si diafragma de papura. ce material puneti peste podisorul de placaj? Am vazut (daca nu ma insel) polistiren in capac - acesta sta lipit de podisor sau are distantiere pentru aer?
Nu aveti probleme cu viespii cand urdinisul este deschis maxim? Din cate am observat viespii sunt activi pe vreme rece dimineata, pe cand albinele mai stau putin sa se incalzeasca.
Va Multumesc.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ignatov andrei » 16 Noi 2015, 12:47

mellis scrie:Ziua buna,
Se vede clar in poze urdinisul deschis maxim, aerisirile din podisor (fara folie dedesubt), si diafragma de papura. ce material puneti peste podisorul de placaj? Am vazut (daca nu ma insel) polistiren in capac - acesta sta lipit de podisor sau are distantiere pentru aer?
Nu aveti probleme cu viespii cand urdinisul este deschis maxim? Din cate am observat viespii sunt activi pe vreme rece dimineata, pe cand albinele mai stau putin sa se incalzeasca.
Va Multumesc.
Sanatate.

Se vede ca in capac sunt aplicate sipci (1/1 cm) care vor fi scoase la primavara, tot atunci fiind introdusa si folia sub podisor. Peste podisor nu pun nimic.
La mine in zona, viespile s-au retras "la barlog"! Daca mai apare cate una... asta e!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 16 Noi 2015, 12:55

Molluc scrie:Va salut. Am vazut ca folositi folia si vara si iarna dar in mod diferit. Podisorul il aveti plin ? Fundul la stup am inteles ca este plin. Totusi cum scapati de condens? Clar ca toti stupii fac condens dar unii foarte mult. Ai mei au avut mult codens iernile trecute si caut solutii.
Cu stima.

Doar la lazile duble ramane folia peste iarna, deoarece este rasucita si prinsa de o sipca pentru a umbla lejer la ei. Iarna doar o indoi.
La lazile "individuale" scot folia pe timpul iernii. Mai apare condens, indiferent ce-as face, cand exista ierni cu ceata multa. In iernile normale se umezeste lada pe la colturile de jos din zona fara rame, dar numai atunci cand apare puietul si este pusa folia.
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 16 Noi 2015, 13:04

MIHAI BALS scrie:Molluc,
trebuie sa fii nebun sa-i ceri sfaturi lui( j)ignatov!

Dai dovada de "oltean super ingamfat si destept" pocindu-mi numele! :mrgreen:
Ti-a ramas un rest de aseara, sau tu esti din ala care spune: eu cand mai am vin la Craciun, inseamna ca am vin vechi...?!? :lol:
ignatov andrei

Mesajde lucian36b » 16 Noi 2015, 15:15

cristi_vidican scrie:
Numai bine.

Și eu am folosit folie anticondens și am pățit ca tine, albinele o toacă spre primăvară și rămân agățate acolo.
Eu am fost foarte mulțumit de această folie în ce privește evitarea condensului în stup

Daca pui plasa intre rame si folia anticondens nu ai nici o problema. ideala este plasa de tip culegator propolis este plasa subtire, flexibla si cu ochiurile mici dar este destul de scumpa (cam 11 lei/buc si daca ai vre-o 100 de stupi......). Eu am folosit si o plasa pentru armat polistirenul ceva mai grosuta cu rezultate multumitoare.
Oricum de la folia anticondens nu vei avea nici o problema cu condensul in stupi si ai avantajul ca tine si caldura in stup. daca vrei poti sa pui folie de nylon peste folia anticondens. Nu se intampla nimic.
lucian36b

Mesajde Molluc » 16 Noi 2015, 19:09

lucian36b scrie:
cristi_vidican scrie:
Numai bine.

Daca pui plasa intre rame si folia anticondens nu ai nici o problema. ideala este plasa de tip culegator propolis este plasa subtire, flexibla si cu ochiurile mici dar este destul de scumpa (cam 11 lei/buc si daca ai vre-o 100 de stupi......). Eu am folosit si o plasa pentru armat polistirenul ceva mai grosuta cu rezultate multumitoare.
Oricum de la folia anticondens nu vei avea nici o problema cu condensul in stupi si ai avantajul ca tine si caldura in stup.
daca vrei poti sa pui folie de nylon peste folia anticondens. Nu se intampla nimic.

Va multumesc la toti pt. raspunsuri sper sa gasesc ce mai buna solutie impotriva condensului.
Cu stima.
Molluc

Mesajde lucky5strike » 16 Noi 2015, 19:14

Pai?

1. Iernare in mediu protejat (sopron, adapost);
2. Iernare in aer liber (pereti inveliti, aerisire superioara).
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde peterneamt » 17 Noi 2015, 10:17

Molluc scrie:
lucian36b scrie:
cristi_vidican scrie:
Numai bine.

Oricum de la folia anticondens nu vei avea nici o problema cu condensul in stupi si ai avantajul ca tine si caldura in stup.
daca vrei poti sa pui folie de nylon peste folia anticondens. Nu se intampla nimic.

Va multumesc la toti pt. raspunsuri sper sa gasesc ce mai buna solutie impotriva condensului.
Cu stima.

Hristea......magnetul de apă....! sau......de ce condensează vaporii de apă.......pe geam și nu pe obiectele calde din casă ? ;)
peterneamt

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2015, 11:21

peterneamt scrie:Hristea......magnetul de apă....! sau......
de ce condensează vaporii de apă.......pe geam și nu pe obiectele calde din casă ? ;)

Eheee....cati oare dintre incepatorii de azi au ajuns la capitolul in care se face vorbire despre magnetul de apa..!?!?
Intr-o zi primesc tel de la un coleg apicultor proaspat posesor de stupi,cumparati in toamna si cu tratamentele facute
Intrebarea esa ca daca este bun de introdus in stup pe timpul iernii ...magnetul ....si cat de mare trebuie sa fie...?!?!?
Avea el unul luat de la o boxa defecta de la Caminul cultural din comuna.... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 17 Noi 2015, 13:51

proapis13 scrie:Intrebarea esa ca daca este bun de introdus in stup pe timpul iernii ...magnetul ....si cat de mare trebuie sa fie...?!?!?
Avea el unul luat de la o boxa defecta de la Caminul cultural din comuna.... :lol:

Pai sa aiba loc dupa diafragma, nu? :?
Ce conteaza de unde-l avea?! A facut treaba? A atras apa? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ignatov andrei » 17 Noi 2015, 15:25

Fratilor, o sa-mi depasiti cota de vizitatori pe anul asta...!!! :lol: :lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde proapis13 » 17 Noi 2015, 15:30

ignatov andrei scrie:Fratilor, o sa-mi depasiti cota de vizitatori pe anul asta...!!! :lol: :lol: :lol:

O sa o depasesti la sigur...ia zi,magnetul ala de boxa,atrage apa sau nu ???... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 17 Noi 2015, 15:33

Cum sa nu...?!?
Al meu are si "etichete", scrie... MONDIAL...!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?