Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Mar 2014, 21:09

scuze ca pun inca o poza de la samuel,dar incerc niste modificari la resize.
Fişiere ataşate
stupina lui florinelu 013.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 16 Mar 2014, 11:03

http://youtu.be/AHvHZ4SOkRs
am facut un filmulet cu metoda mea de a muta albinele dintr-o lada in alta. am facut aceasta mutare deoarece lada lor era de 10 rame,stupul foarte puternic,si l-am mutat in o lada de 12 rame dadant. si bag filmul ca sa nu va plictisiti acuma duminica inainte de masa.
FLORINELU

Mesajde joohny » 16 Mar 2014, 11:35

Va salut.La completarea acestui stup adaugati rame deja construite sau rame cu FA?Daca sinre-ti amabil sa explicati si de ce atunci este si mai bine .Multumesc anticipat.Sanatate.
joohny

Mesajde paul » 16 Mar 2014, 11:48

Nenea Florinelu ... va salut !
Parerea mea ... era mul mai OK daca mai amanai tranvazarea inca cel putin o luna ! Familia pe care ai transvazat-o statea OK si pe 7-8 rame ! Atat era puterea ei ! Nu vreau sa fiu carcotas dar s-ar putea ca prin aceasta operatiune pe care ai efectuat-o sa fi infranat dezvoltarea normala a familiei respective. Adica rezultatul actiunii sa fie invers celui scontat ... :idea:
In fine ... fiecare face cum considera !
LE ... n-o luati ca pe o contra ci ca pe o parere ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde FLORINELU » 16 Mar 2014, 12:03

nu-ti fie frica nu o iau ca pe o contra. eu mi-am zis ca daca acea familie are atata albina in lada si cu ce mai sant la cules sant cam multe,apoi eu vreau sa intaresc si mai mult acea familie fiindca este buna si sa o fac producatoare de botci, multe botci pentruca sa am pentru viitorii roi,ideea mea este ca peste o luna acea familie sa fie foarte puternica si de acolo sa provina viitoarele matci din stupina. om trai si om vedea,sau mai binezis daca om trai om vedea.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 16 Mar 2014, 12:56

joohny scrie:Va salut.La completarea acestui stup adaugati rame deja construite sau rame cu FA?Daca sinre-ti amabil sa explicati si de ce atunci este si mai bine .Multumesc anticipat.Sanatate.

da o sa adaug rame cu FA dar nu acuma ci putin mai tarziu. motIvul: vreau ca matca sa depuna cat mai mult oua in acele rame cu celule noi,deoarece cu cat rama este mai noua si au eclozionat mai putine generatii de puiet din ea,cu atat acele albine vor fi mai mari ,mai sanatoase si mai puternice.
FLORINELU

Mesajde CristiTm » 16 Mar 2014, 16:30

Nea Florine nu era de folos sa intorci mai bine ramele la 180 grade in stup sa depuna matca pe toata rama sa egalizeze puietul pe rama si sa ramana mai strans o vreme decat 12 rame :roll: am vazut multa mire capacita pe partea din spate a ramei.
CristiTm

Mesajde jimm » 16 Mar 2014, 16:39

Ma minunez cat puiet aveti la ora asta :o
Ieri am facut si eu revizia de primavara :))) imi vine sa rad... am vazut albina tanara probabil a fost ceva ponta pe la jumatatea lui februarie dar datorita timpului au intrerupt ponta si acum au renceput de 4-7 zile... sa speram ca va prindem in urma..la floarea soarelui :)))
Banatu'i fruncea si..ardealul mintea... de muntenia nu se zice nimeni nimic prin urmare nu-mi fac probleme :)))
Sanatate multa si spor
jimm

Mesajde FLORINELU » 16 Mar 2014, 17:19

CristiTm scrie:Nea Florine nu era de folos sa intorci mai bine ramele la 180 grade in stup sa depuna matca pe toata rama sa egalizeze puietul pe rama si sa ramana mai strans o vreme decat 12 rame :roll: am vazut multa mire capacita pe partea din spate a ramei.

nu intorc niciodata ramele,le las in pozitia cum si-au aranjat ele casa lor. asta cu intorsul dupa mine e cam cum mi-ar intoarce mie cineva patul noaptea in timp ce merg la toaleta iar cand vin il gasesc pe peretele opus si cu perna in sens invers, cred ca nu as dormi prea bine.inca nu au 12 rame au tot 10 doar lada e de 12. mai tarziu vor fi12.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 16 Mar 2014, 17:46

buna ziua,
frumos ce se vede.
spor pe mai departe la stupi ca asta si de ce nu si mai puternici.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde un OM » 16 Mar 2014, 17:56

Pentru zona mea, puiet ata de mult este un vis. Daca am ceva de reprosat este faptul ca a-ti scos din stup ramele de puiet. Este calea cea mai usoara pentru pierderea sau accidentarea matcii (in filmuletul cu nr 002).
Sanatate.
un OM

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Mar 2014, 18:18

Este calea cea mai usoara pentru pierderea sau accidentarea matcii (in filmuletul cu nr 002).

Florinelu le are cu matcile !!! poate sa-ti povesteasca o faza tare !!! el storcea si eu m-am nimerit in vizita chiar atunci !!!
Mai , mai sa ma impiedic de o ditamai matca !!!
Cat o coropisnita , nu alta !!!
am luat-o de pe jos , am mangaiat-o si hai cu ea inapoi in stupul de unde a luat rame pentru stors !!!
recompensa ...un borcan cu miere !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 16 Mar 2014, 20:13

un OM scrie:Pentru zona mea, puiet ata de mult este un vis. Daca am ceva de reprosat este faptul ca a-ti scos din stup ramele de puiet. Este calea cea mai usoara pentru pierderea sau accidentarea matcii (in filmuletul cu nr 002).
Sanatate.

ai vazut ce spune Lucian si culmea e si adevarat. referitor la stupul acela mi-am dat seama si eu ca am facut gafa dar era prea tarziu, ma grabeam ca era cam frig, dar am avut noroc (norocul prostului) matca a scapat am verificat dupa 15 zile.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 25 Mar 2014, 12:40

https://www.youtube.com/watch?v=uY81KZ6 ... e=youtu.be
cam asa muncesc albinele mele in 20 martie 2014.
FLORINELU

Mesajde BeesDream » 25 Mar 2014, 12:56

FLORINELU scrie:https://www.youtube.com/watch?v=uY81KZ6pGoY&feature=youtu.be
cam asa muncesc albinele mele in 20 martie 2014.

E bine ca le dati biscuiti si sunt blande, daca nu le dadeati va mancau domnule Florinel! :lol: :lol:
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde BUNKA » 25 Mar 2014, 13:03

FLORINELU scrie:
joohny scrie:Va salut.La completarea acestui stup adaugati rame deja construite sau rame cu FA?Daca sinre-ti amabil sa explicati si de ce atunci este si mai bine .Multumesc anticipat.Sanatate.

da o sa adaug rame cu FA dar nu acuma ci putin mai tarziu. motIvul: vreau ca matca sa depuna cat mai mult oua in acele rame cu celule noi,deoarece cu cat rama este mai noua si au eclozionat mai putine generatii de puiet din ea,cu atat acele albine vor fi mai mari ,mai sanatoase si mai puternice.

Asta cu mai mare e intotdeauna mai bun, mai sanatos , mai puternic...sunt cam sceptic !
Eu cred ca ce a lasat Dumnezeu e cu adevarat bun...omul o mai da in fasole cate odata...cam des !!
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?