danman scrie:Multe felicitari pentru curaj si pentru munca de cercetare pe care o faci dar mai ales pentru ca ne tii la curent. Esti o carte deschisa si asta spune mult despre tine ca persoana. Te-am citit mereu cu interes pentruca intotdeauna mi-au placut oamenii ca tine. Datorita lor am progresat si daca am ajuns intr-un punct gresit, tot datorita lor vom gasi drumul de urmat. Referitor la Layens am experimentat si eu anul trecut 10 layens (de fapt pe rame Dadant intoarse invers) si m-a surprins cat de bine au iernat si cum se dezvolta. Tot anul trecut am experimentat si Warre, iar corpurile Warre le-am facut de 31,5 cm x 31,5 cm la interior tocmai ca sa-mi intre o rama Dadant, lucru ce m-a ajutat si la popularea acelor Warre dar si la experimentarea acolor Layens. Sunt 2 corpuri de Warre suprapuse pe care-mi intra 8 rame Dadant intoarse, sprijinite intr-un umeras pe fundul stupului. Se comporta de minune, ierneaza splendid, dezvoltare buna primavara, nici un gram de condens mai ales ca am avut si urdinis superior. Anul asta am mai facut ceva roi la fel si sunt in dubii ce sa fac cu ei. Imi place f mult cum se dezvolta dar ar trebui sa ma apuc de construit rame... Ma gandesc sa le pun un cat la anul tot din rame 1/1, sa fie in total 16 rame/2 corpuri. Poate-mi dai o parere. Cei din Warre (de fapt niste japonezi) au deja albina mai mica, dar in rest m-au cam dezamagit pt ca desi nu s-au dezvoltat suficient s-au apucat si de roit. Cred ca se ajunge in al trei-lea an pana sa poti recolta un cat de miere.
danman scrie:Si poate ai argumentat dar nu-mi amintesc eu acum, dar de ce ai renuntat la acei Dadant cu cat 1/1 care mie imi placeau f. mult, in favoare ME?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori