Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 28 Ian 2015, 13:59

Salutare !!!!
Abia astept primavara sa umplu lada ! va fi stema stupinei mele . Unii dintre voi ati mai vazuto pe FB . ;)
Fişiere ataşate
rsz_img_20141218_142019.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 28 Ian 2015, 15:56

An nou , provocari noi !
Fişiere ataşate
rsz_img_20150107_171855.jpg
Primul PUR
rsz_img_20150107_172020.jpg
urmeaza sal complectez cu , cat , podisor hranitor .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 28 Ian 2015, 16:01

Te-ai apucat sa colectionezi cutii? :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BRUMITA » 28 Ian 2015, 17:19

duma scrie:Salutare !!!!
Abia astept primavara sa umplu lada ! va fi stema stupinei mele . Unii dintre voi ati mai vazuto pe FB . ;)

Va pregatiti cu Martisoare ? :lol:
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde duma » 28 Ian 2015, 22:37

Florin și Brumitza! Nu m-am apucat sa colecționez prima lada ca și a doua sunt codouri ce le-am primit....prima lada " mărțișorul " este o dedicație speciala de la " Stupina din Pădure " care am decis sa fie și emblema stupinei și PUR-ul este o lada primita sa fiu convins sa renunț la lăzile din lemn și sa nu ma mai vait ca, crapă și nu ma țin mult, ca nu sunt perfecte la 90*, etc, etc. Anul sata cu matca de Brumita și cu roiul de la tine Florine am sa le populez și pe ele 2 pe lângă celelalte! :lol: Vă mulțumesc ca sunteți alături de mine. :lol:
duma

Mesajde mellis » 29 Ian 2015, 00:37

Felicitari,
Frumoase cutii, sa ai parte de albine vesele in ele.
Si eu am in plan sa-mi pictez cutiile - am tot cautat modele dar nu m-am hotarat la unul..si din lipsa de timp..
Sper sa reusesc anul acesta...
Poti transforma stupina in expozitie - dar posibil ca albinelor sa nu le placa bliturile :D ...
Spor in toate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 29 Ian 2015, 09:34

Melodia .....ce-ți vine in cap si pe moment ..... Vor mai urma personalizări insa tot in lipsa de timp nu știu cand si cum se va întâmpla .
duma

Mesajde duma » 29 Ian 2015, 12:44

......Salutare !!!!
Vreau sa-mi inscriu stupii la primaria unde ii tin , sa ma inscriu intr-o asociatie .....in care spuneti voi ca miar prinde pinde , sa merg si la DSV .....vreau sa am toate documentatiile necesare sa fiu in regula . Mentionez ca nu vreau fonduri si poate doar ceva de la PNA daca primesc . Va rog cei in masura sa ma sfatuiti ce si cum sa fac si ce avantaje am si ce nu !!!!
duma

Mesajde Augustin78 » 29 Ian 2015, 12:49

Salut.
La postarea de mai sus,astept si eu ceva lamuriri :D
Duma,sunt foarte frumosi stupii..felicitari si mult succes in continuare.
Numai bine.
ps:cu toate ca am numai 7 stupi....dar nu se stie :lol:
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde duma » 29 Ian 2015, 13:15

Augustin vorbisem aseara cu cineva si am inteles ca daca vrea cineva sa-ti fac rau poate si te cam costa amenda pentru ne declararea lor , acum pentru 7 sau 15 nu stiu daca chiar trebuie facute toate formalitatile insa eu vreau sa le fac pe toate , certificat de producator , certificat , certificat , certificat ...toate , vorba ta cine stie , dar eu nu ma gandesc asa departe la fonduri si zeci de familii dar cine stie ....asa am spus si cand am achizitionat primele 2 familii ca ma opresc la 5 si iaca acum am 13 si vreau 20 anul asta maxim :lol: .Sper sa ma lamureasca cineva cu pasii de urmat si cu dedesupturile ce sunt , avantaje si dezavantaje .
duma

Mesajde Augustin78 » 29 Ian 2015, 13:58

Duma,de avantaje nu cred sa fie ceva,ci doar faptul ca te stii in regula.oricum statul nu ajuta decat pe cei care au deja afaceri cu statul...astia "prostimea" doar sponsorizeaza la pib..altii fura de la pib si uite asa......
....aici e un fel de "caritas" joc piramidal.....baza asigura fondurile iar varful doar culege spuma.

oricum....sa asteptam sa vedem ce spun colegii despre
-avantaje
-dezavantaje

Numai bine.
ps;ascult ceva care ma calmeaza/linisteste
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde duma » 29 Ian 2015, 14:10

UN PNA ....ori si ce e bine venit ...boda proste .....sunt si eu curios daca voi primi raspuns la dilema mea . TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL .
duma

Mesajde mellis » 29 Ian 2015, 15:29

Salut,

Daca citesti legea apiculturii vezi ca ai avantaje daca esti declarat la primarie si nu numai.
Uite aici un topic:
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=26&t=4052
Din cate stiu eu - cei ce fac stopiri - trebuie sa respecte anumite limite si reguli.
Daca te trezesti cu albinele moarte din cauza unor stropiri neanuntate de primarie - sau vecinul stropeste lanul de ce o fi cu chimicale interzise - vei fi legal despagubit (nu e de dorit sa ajungi aici), dar trebuie respectate reguli..
Apoi vei avea adeverinta de la medicul veterinar ca stupina are tratamentele facute + tratamente teoretic gratuite de la asocitie din cate stiu..
Daca sunt vecini care te reclama ca i-a intepat albina - daca nu esti declarat cred ca sunt ceva amenzi - nu stiu exact...
Nu am idee cat sunt taxele..dar merita intrebat la primaria de care apartii ...
Este si un topic cu legea apiculturii, uite si un pdf (nus tiu daca este actual):
http://www.aca.org.ro/content/media/pagini/legea%20apiculturii%20383MO.pdf

Deci intrii in legalitate - vad ca ai planuri mari - 5 familii, 20 - apoi cine stie :D ...
Spor in toate
mellis

Mesajde mellis » 29 Ian 2015, 16:01

Avantaj:
"Art. 15. - (1) Pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, deţinătorii de suprafeţe agricole şi silvice care efectuează tratamente chimice la culturile agricole şi silvice pe care le deţin sunt obligaţi să anunţe, în scris, consiliile locale cu cel puţin 48 de ore înainte de efectuarea tratamentului, precum şi denumirea produsului folosit."
"(3) În cazul în care apicultorul, prin nerespectarea de către deţinătorul de suprafeţe agricole şi silvice a prevederilor alin. (1), înregistrează mortalităţi la familiile de albine, consiliul local şi administratorii terenurilor agricole sau silvice, în baza documentului sanitar-veterinar de constatare a cauzelor mortalităţii, întocmesc un proces-verbal de evaluare a pagubelor şi stabilesc cuantumul despăgubirilor care se acordă apicultorului de către deţinătorii de suprafeţe agricole sau silvice, la valoarea de piaţă a familiilor de albine şi a producţiei de miere care ar fi trebuit obţinută în urma culesului."
Amenzi:
"Art. 18. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
a) cu avertisment sau amendă de la 25 lei la 50 lei, în cazul nedeţinerii carnetului de stupină;
b) cu avertisment sau amendă de la 50 lei la 75 lei, în căzu! necompletării carnetului de stupină;
c) cu avertisment sau amendă de la 50 lei la 100 lei, în cazul neidentificării stupilor de către apicultor la formele asociative de profil legal constituite, conform legislaţiei în domeniu;
d) cu avertisment sau amendă de la 100 lei la 150 lei, în
cazul neidentificării stupilor de către formele asociative de profil, legal constituite, conform legislaţiei în domeniu;
e) cu avertisment sau amendă de la 50 lei la 100 lei, în cazul lipsei panoului de identificare la stupinele deplasate în pastoral;
f) cu amendă de la 100 lei la 150 lei, în cazul vânzării materialului biologic apicol de elită şi multiplicare neautorizat;
g) cu amendă de la 50 lei la 100 lei, în cazul neanunţării de către apicultor, în maximum 24 de ore de la instalarea stupinei pe vatră, a consiliului local şi a administratorilor terenurilor agricole sau silvice pe raza căruia se deplasează cu stupii în pastoral;
h) cu amendă de la 100 lei la 150 lei, în cazul nerespectării de către apicultor a distanţelor dintre stupine la masivele melifere din păduri;
i) cu amendă de la 100 lei la 150 lei, în cazul nerespectării de către apicultor a distanţelor dintre stupine la culturile agricole;
j) cu amendă de la 100 lei la 150 lei, în cazul amplasării de către apicultor a stupinei pe direcţia de zbor a albinelor aparţinând altor stupine sau al amplasării stupinei între alte stupine şi sursa de cules;
k) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, în cazul nerespectării prevederilor art. 15 alin. (1) şi (2), precum şi acordarea de despăgubiri apicultorului pentru daunele create;"
Am abuzat de pagina ta, scuze..
mellis

Mesajde irina » 29 Ian 2015, 20:06

BRUMITA scrie:Va pregatiti cu Martisoare ? :lol:

Se pregătește pentru......a primi mărțișoare! :P
Ca sa fiu si un pic....dulce :lol: frumoasa cutia!
irina

Mesajde Augustin78 » 30 Ian 2015, 00:26

Salut.
Avantaje putine
Dezavantaje"amenzi" mult prea multe .
.dar oare cu ce te ajuta inregistrarea stupinei intr-o asociatie?In caz de ceva te ajuta cu ceva asociatia"in afara de faptul ca banuiesc ca se va cere o cotizatie anuala si statutul de membru"...
Sa presupunem ca eu,Augustin detin un nr de 7 stupi(in cazul meu) sunt obligat sa ma inscriu intr-o asocoatie si sa inregistrez stupii la primarie si la DSV?
Nu fac pastoral,fac apicultura stationara?
Multumesc.
astept criticile si de ce nu sfaturile...multumesc tuturor...
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?