Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 30 Ian 2015, 01:28

Meliss asta știu , am citit si am răsfoit dar sa sti ca diferă cu ceea ce găsești in practica , birocrația si altele . Ne întâlnim si vorbim ;) de aceea vroiam un răspuns concret de la cineva care a primit sau a dat numai si de ce obstacole sa împiedicat .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 30 Ian 2015, 01:30

irina scrie:
BRUMITA scrie:Va pregatiti cu Martisoare ? :lol:

Se pregătește pentru......a primi mărțișoare! :P
Ca sa fiu si un pic....dulce :lol: frumoasa cutia!

Irina .....Multumesc frumos , meritul in totalitate este al Ramonei G. Si al băieților de la Stupina din pădure de pe Facebook .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 30 Ian 2015, 01:36

Augustin78 scrie:Salut.
Avantaje putine
Dezavantaje"amenzi" mult prea multe .
.dar oare cu ce te ajuta inregistrarea stupinei intr-o asociatie?In caz de ceva te ajuta cu ceva asociatia"in afara de faptul ca banuiesc ca se va cere o cotizatie anuala si statutul de membru"...
Sa presupunem ca eu,Augustin detin un nr de 7 stupi(in cazul meu) sunt obligat sa ma inscriu intr-o asocoatie si sa inregistrez stupii la primarie si la DSV?
Nu fac pastoral,fac apicultura stationara?
Multumesc.
astept criticile si de ce nu sfaturile...multumesc tuturor...

Augustin si eu sunt dileme mari vizavi de multe înscrieri in asociații , primarii , etc , etc ....adevărat ca pastoral nu cred ca mai fac decât dintr-o locație in alta fiind proprietăți private si vorba aceea , in curtea mea fac ce vreau .Nu știu la ce ma ajuta si la ce ma înfunda , asemenea ca si tine aștept părerile celor cu vechime .
duma

Mesajde duma » 15 Feb 2015, 22:22

Primul pas în 2015 se pare ca este cu dreptul....dar sa nu zicem nimic pana nu sărim gardul...
duma

Mesajde BRUMITA » 15 Feb 2015, 22:33

Cu dreptul pana la primavara. :D
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde duma » 15 Feb 2015, 23:52

Doamna Brumita sper sa fie numai dreptul nu si stângul .....sunt eu mai împiedicat din fire dar aici in apicultura numi prea place sa ma împiedic ;)
duma

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 00:27

Calde salutari,
Frumos arata stupii, se vede ca esti gospodar si indragesti albina.
Vad ca mai este multa zapada in fata lor, era intr-o carte (cred ca Hristea) sfatul - sa pui paie sau fan in fata stupilor peste zapada, ca albinele cazute pe zapada sa nu moara. Mi se pare ca am vazut cateva ramase in zapada.
Diferenta de temperatura este mare intre zi si noapte, foarte curios ca zapada nu s-a topit la 15 grade. Termometrul era la umbra sau la soare?
Trebuie sa iasa toate bine anul acesta, si de acum incolo..
Spor in toate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 16 Feb 2015, 09:12

daca si in 15 martie raspund toti la apel poti sa dai de baut si primesti felicitari.
FLORINELU

Mesajde duma » 16 Feb 2015, 13:48

mellis scrie:Calde salutari,
Frumos arata stupii, se vede ca esti gospodar si indragesti albina.
Vad ca mai este multa zapada in fata lor, era intr-o carte (cred ca Hristea) sfatul - sa pui paie sau fan in fata stupilor peste zapada, ca albinele cazute pe zapada sa nu moara. Mi se pare ca am vazut cateva ramase in zapada.
Diferenta de temperatura este mare intre zi si noapte, foarte curios ca zapada nu s-a topit la 15 grade. Termometrul era la umbra sau la soare?
Trebuie sa iasa toate bine anul acesta, si de acum incolo..
Spor in toate..

Salut Mellis .....saptamana trecuta sau acum 2 saptamani la Deta a nins de numa si la Timisoara chiar de loc ..... si a nins din abundenta . Termometrul este la soare din pacate . Sunt necajit ca nu am apucat sa mut stupii dar am so fac treptat cate 50 cm pe saptamana pe aceeasi directie de zbor dar mai in spate !!
duma

Mesajde liviutzbogos » 16 Feb 2015, 20:23

Cheltui combustibilul pentru afumator degeaba... La ce l-ai mai aprins? Mai bine afumai un carnat cu el :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 16 Feb 2015, 22:49

FLORINELU scrie:daca si in 15 martie raspund toti la apel poti sa dai de baut si primesti felicitari.

Nea Florine de aceea am si spus ca nu spun hop pana nu sar gardul , dar eu ma gândesc sa ajung pe la sfârșitul lunii Martie cand pot sta liniștit la umbra gardului si privindu-le pe toate ......si de băut se rezolva numai strângeți echipa dinou si va astept si de data asta veniți mai devreme sa avem timp sa încingem si un grătar ....amu sunt mai multe ca data trecută si avem de lucru serios ;) . Domnul Părinte vine cu carnea proaspăta de miel si cu vinul sec :lol: nu de alta dar mai am combustibil de foc pentru afumători pentru toti pentru tot anul :lol: .......si pentru grătar :lol:
duma

Mesajde duma » 16 Feb 2015, 23:04

liviutzbogos scrie:Cheltui combustibilul pentru afumator degeaba... La ce l-ai mai aprins? Mai bine afumai un carnat cu el :lol:

Liviule am avut probleme .....cand sa filmez si eu fără mănuși si chiar masca ca si alpicultorii , o loai la fuga prin curte ca nu m-au recunoscut si pana sa le spun cine sunt sau dat la mine ......nu de alta dar mergeam acasă cu ochii umflați si nui mai rămânea la nevastă-mea ce să-mi mai umfle :lol: .....de SF. Valentin eu in loc sa stau cu ea .....eu cu ramele ........duminica in loc sa stau cu ea la masa si ca duminica in familie ......eu cu albinele si turtele ....... Dar băiat asa cum ma sti , am făcut sa fie bine ;) si cu nevastă-mea dar si cu albinele ;)
Fişiere ataşate
image.jpg
duma

Mesajde mellis » 16 Feb 2015, 23:18

Salut, poate stii - un banc dragut:
El o supara si ea ii zice : Vrei sa nu ma vezi o saptamana?
El se gandea deja zambind ca pleaca la mama ei, ca iese cu prietenii la bere "sa le planga pe umar" ;)..
Dupa o saptamana a inceput sa vada cu un ochi ;)

Las ca te rasplatesc albinele cu miere si apoi ii mai trece supararea si la sotie..si de sarbatorile astea, cum a zis d-na Brumita iti iei tu revansa ;), nu scapi doar cu ochii umflati, mai trebuie si cu portofelul afumat ;)
Spor in toate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 16 Feb 2015, 23:53

Mellis de anul acesta sa auto proclamat meneger vânzări si producție .....deci fiecare picătura trece prin mana ei :lol: .....cand sa ia si ea 2 kg sa le dea cadou a realizat ca sunt 5 de toate si de cand am albine se mânca foarte multă in casa 1 kg pe saptamana ......dar si prietenii mei la fel :lol: pana acum nimic si de cand am eu albine mânca si ei de numa ......dar las ca Dumnezeu imi da înzecit înapoi , atâta bai sa fie . Anul asta sper sa trăiesc si eu fenomenul .....nu mai storc ca nu am unde pune mierea :lol: :lol:
duma

Mesajde Closcutz » 17 Feb 2015, 00:44

Buna seara. Din ultimul filmulet am inteles eu gresit sau chiar ai cautat matca la fiecare stup. Daca raspunsul este da, adu-ti aminte d cuvintele regretatului Gica Romanescu:,, Stupul nu-i butoi cu varza ca sa-l iei acum la purificat". Acum au nevoie de liniste si poate d cate o turta; pe care am vazut ca-i administrat-o deja. ps. Sper sa nu te superi, poate n-am inteles eu ce-ai intreprins.
Closcutz

Mesajde duma » 17 Feb 2015, 01:56

Closcutz scrie:Buna seara. Din ultimul filmulet am inteles eu gresit sau chiar ai cautat matca la fiecare stup. Daca raspunsul este da, adu-ti aminte d cuvintele regretatului Gica Romanescu:,, Stupul nu-i butoi cu varza ca sa-l iei acum la purificat". Acum au nevoie de liniste si poate d cate o turta; pe care am vazut ca-i administrat-o deja. ps. Sper sa nu te superi, poate n-am inteles eu ce-ai intreprins.

Buna seara ! Nu ai inteles greșit deloc , știu ce a spus regretatul Gica Romanescu .......ținând cont ca de 4-5 zile temperaturile au fost peste 9 grade si mai urmează câteva inclusiv ziua de ieri 16.02.2015 a fost cu peste 13 grade mi-am permis sa le fac un control puțin mai amănunțit ......Datorită faptului ca toate mărcile sunt marcate si putine rame încă in stup a fost foarte scurt timpul de verificare .Sunt deschise prima data din data de 15.11.2014 .
P.S. Nu ma supăr deloc ;)
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?