de proapis13 » 25 Apr 2014, 15:19
Nu are a face experienta,am mai scris undeva,atunci cind un cumul de factori potrivnici se aduna
M-am bucurat in toamna cind i-am avut stupii intre 2 lanuri de porumb pentru masa verde
m-am bucurat cind toata ziulica carau polen la greu de pe porumb si seara le administram sirop
ce nu am vazut a fost faptul ca ,,italianca'' a stropit la greu cu substante ce fac rau albinelor in timp
la 1 martie i-am scos pe 5-6 intervale de albina full,dezvoltare rapida pina cind am avut 3 saptamani de ceata si umezeala
albina a stat pe cambuza si a papat la greu pina a dat de polenul bagat in toamna si de atunci a inceput regresul
s-au intarit la pomii fructiferi a crescut din nou populatia insa imediat dupa cais a urmat schimbul intre generatii
au urmat 3 saptamani de rapita,astazi se implinesc in care doar 6 zile nu a plouat si cred ca in alte 15 nu a rasarit soarele
14 grade ziua si 7-9 noaptea - astazi maxima a fost 14 zile iar soarele nu a iesit deloc
cred ca de 6 ani nu am avut o asa vreme urita si o dezvoltare asa dificila in stupina
am un coleg ce are un pavilion si dorea sa-l ia insa nu a putut sa intre cu masina,a venit un localnic cu tractorul insa nu are curaj sa intre
si ploua....si bate vintul....si cred ca ma apuca bazdacul pe vremea asta naspa...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...